Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Friday, 16 November 2018 00:00

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Ημερίδα του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και του ΚΕΠ Υγείας Ν. Σμύρνης

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Ημερίδα του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και του ΚΕΠ Υγείας Ν. Σμύρνης


Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Ημερίδα του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και του ΚΕΠ Υγείας Ν. Σμύρνης σε συνεργασία με την 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής - Κ.Κ. Καλλιθέας με θέμα «Από τους Μεγάλους στους Μικρούς: Απαντήσεις σε καθημερινές Ανησυχίες», στο Πολιτιστικό Πολυχώρο «Γαλαξίας», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας.

Ειδικοί Επιστήμονες και Καθηγητές Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ανέλυσαν διεξοδικά και παρουσίασαν θέματα που αφορούν τις διαταραχές ύπνου στην Τρίτη Ηλικία, τα είδη άνοιας, τη Φροντίδα ασθενών με άνοια στο σπίτι, την Πρόληψη μεταβολικών νοσημάτων, την Γήρανση του πληθυσμού, της Πρακτικές ατομικής Υγιεινής στην παιδική ηλικία, την επιδημία ιλαράς, το φάσμα του αυτισμού κ.α.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ν. Σμύρνης κ. Τζουλάκης Σταύρος ο οποίος κήρυξε και την έναρξη της Ημερίδας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Δεληγιάννη Κλαίρη και Βαμβουρέλη Μαρία, Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ν. Σμύρνης κ Χριστάκης Μίχαλης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Καλλιθέας κα Πάσχου Άννα, ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Π. Φαλήρου κ. Μερκουράκης Κώστας, ο Πνευμονολόγος κ. Τσάτσος Αναστάσιος από το Ι.Κ.Α. Ν. Σμύρνης, ο διευθυντής του 7ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Σμύρνης κος Γουργαρόπουλος κ.α.
Τον συντονισμό των εισηγήσεων των ομιλητών ανέλαβαν ο κ. Ιωακειμίδης Γιώργος Προϊστάμενος της Κοινωνικής Υπηρεσίας και η κα. Νικολαΐδου Ξανθίππη επιστημονικά Υπεύθυνη του Κ.Κ. Καλλιθέας.


Όπως ανέφερε στην ομιλία του ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης κ. Γιατζίδης Παναγιώτης , η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Νέας Σμύρνης μέσω ενός πλέγματος δράσεών της και διαλέξεων στοχεύει να δώσει λύσεις, αλλά και απαντήσεις πάνω στα ζητήματα και ερωτήματα που απασχολούν την κοινωνία και του πολίτες. Επίσης έδωσε την υπόσχεση ότι στο άμεσο μέλλον η Κοινωνική Υπηρεσία και το ΚΕΠ Υγείας προγραμματίζουν και άλλες εκδηλώσεις με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, αλλά και την ανακούφιση κοινωνικών ομάδων, που πλήττονται από την σημερινή δύσκολη οικονομική πραγματικότητα.


Την εκδήλωση έκλεισε με τραγούδια η παιδική χορωδία του 7ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Σμύρνης, η οποία και καταχειροκροτήθηκε.

 Δημήτρης Πανταζής

 

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης

 

Εκδότης εφημερίδας "Η Φωνή της Νέας Σμύρνης"

Ο Δημήτριος Πανταζής γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη το 1981 και κατάγεται από την Σμύρνη.

Αρθρογραφεί στον έντυπο τοπικό τύπο από το 2006 έως και το 2010 στην εφημερίδα "Τα Επίκαιρα Νέας Σμύρνης". Τον Ιανουάριο του 2011 αναλαμβάνει την επανέκδοση στην εφημερίδα "Φωνή της Νέας Σμύρνης" που ίδρυσε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής το 1964 και διατήρησε έως το 1998. Έκτοτε ως εκδότης διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα στα εννέα βιβλία που έγραψε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής για την ιστορία της Νέας Σμύρνης με τίτλο "Νέα Σμύρνη - Το Χρονικό μιας Πόλης".

Εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης το 2014. Διετέλεσε μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Νέας Σμύρνης «Κέντρο Δραστηριότητας και Κοινωνικής Προστασίας παιδιών και νέων Νέας Σμύρνης (Εθνική Στέγη) και στην Επιτροπή Δημοπράτησης ακινήτων.

Διατελεί μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στις Ενιαίες Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας (ως Γραμματέας) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς και μέλος στην Οικονομική Επιτροπή και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Το 2015 ίδρυσε μαζί με ακόμα 24 Νεοσμυρνιούς το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη» στο οποίο έως σήμερα διατελεί Πρόεδρος.

Τελευταία άρθρα από τον/την Δημήτρης Πανταζής