Friday, 16 November 2018 00:00

"Άνθος πλοίων" στο Άλσος

"Άνθος πλοίων" στο Άλσος

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΓΡΑΦΕIO TYΠOY
Τηλ: 213-2025843
e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Νέα Σμύρνη, 15 Νοεμβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«ΑΝΘΟΣ ΠΛΟΙΩΝ» στο ΑΛΣΟΣ


Σε μια ιδιαίτερα ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα μέσα στο καταπράσινο Άλσος της Νέας Σμύρνης, διεξήχθησαν χθες τα αποκαλυπτήρια του γλυπτού "Άνθος πλοίων" που φιλοτέχνησαν ο Alfredo "Libre" Gutierez και μετανάστες που ζουν στη χώρα μας. Το έργο προσφέρθηκε ως δώρο στο Δήμο μας από την Πρεσβεία του Μεξικού, δείγμα ευγνωμοσύνης των μεταναστών προς τη χώρα που τους υποδέχτηκε και τους φιλοξενεί.
Στην "πολυπολιτισμική" εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Πρέσβης του Μεξικού στην Ελλάδα Hernandez Joseph, ο Πρέσβης της Ουρουγουάης Enrique Loedel, η Πρέσβειρα του Παναμά Χριστίνα Παπαδίκη, ο πρώην Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Νεοσμυρνιώτης Γιάννης Μουζάλας,η εκπρόσωπος του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής Βάσω Καλφοπούλου, ο εκπρόσωπος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Άγγελος Αντωνόπουλος, η εκπρόσωπος της ΜΚΟ Ζa'atar/The Orange House Μαρίνα Λιάκη. Μέλη της συγκεκριμένης ΜΚΟ έκλεισαν την εκδήλωση με τραγούδια από τον τόπο τους (Ιράν, Κονγκό, Γαλλία).
Τα αποκαλυπτήρια έγιναν από τον Δήμαρχο Νέας Σμύρνης Σταύρο Τζουλάκη και τον πρώην Υπουργό Γιάννη Μουζάλα. Και οι δύο επεσήμαναν πως είναι τιμή για έναν προσφυγικό Δήμο, να φιλοξενεί ένα τέτοιο έργο τέχνης με συμβολική σημασία.
O καλλιτέχνης Alfredo "Libre" Gutierrez αναφερόμενος στο έργο του τόνισε πως αυτό συμβολίζει ένα λουλούδι που κάθε φύλλο του είναι και ένας πρόσφυγας που γυρεύει να ριζώσει μακριά από την πατρίδα του, την οποία αναγκάστηκε να εγκαταλείψει.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, επίσης, αρκετοί Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι της Συμπολίτευσης και της Αντιπολίτευσης.

 Δημήτρης Πανταζής

 

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης

 

Εκδότης εφημερίδας "Η Φωνή της Νέας Σμύρνης"

Ο Δημήτριος Αντ. Πανταζής γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη το 1981 και κατάγεται από την Μικρά Ασία μέσω των παππούδων του Δημήτριο Ιωαν. Πανταζή που γεννήθηκε στην Σμύρνη, Ευγενία Πανταζή το γένος Νικολαίδη που γεννήθηκε στο Οδεμήσιο και Δημήτριο Καχριμάνη που γεννήθηκε στο Αϊδίνιο. Γονείς του είναι ο Αντώνιος Πανταζής που γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη και η Ασπασία Καχριμάνη που γεννήθηκε στην Στυλίδα.

Έχει σπουδάσει Ειδικός Ναυτιλιακής Κατεύθυνσης και Ειδικός Φοροτεχνικού Γραφείου σε δύο Ι.Ε.Κ. του Δημοσίου. Στο διάστημα 2003 έως 2010 εργάστηκε σε φορείς του Ιδιωτικού και του Δημοσίου τομέα.

Αρθρογραφεί ακατάπαυστα στον έντυπο τοπικό τύπο από το 2006 εώς και το 2010 σε εφημερίδα της Νέας Σμύρνης εβδομαδιαίας κυκλοφορίας. Στο διάστημα Ιούνιος έως και Σεπτέμβριος 2010 εργάζεται ως αρχισυντάκτης σε ημερήσια εφημερίδα της Γλυφάδας.

Τον Ιανουάριο του 2011 αναλαμβάνει εκδότης στην "Φωνή της Νέας Σμύρνης", την εφημερίδα που ίδρυσε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής το 1964. Παράλληλα με την έκδοση της εφημερίδας ασκεί το ελεύθερο επάγγελμα υπό τις ιδιότητες του διαφημιστή, γραφίστα και κατασκευαστή ιστοσελίδων.

Εκδίδει και διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα στα εννέα βιβλία που έγραψε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής για την ιστορία της Νέας Σμύρνης με τίτλο "Νέα Σμύρνη - Το Χρονικό μιας Πόλης".

Εκλέγεται πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης το 2014 με την Δημοτική Παράταξη "Συμμαχία Πολιτών για την Νέα Σμύρνη". Ως Δημοτικός Σύμβουλος ορίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Σμύρνης από τον Σεπτέμβριο 2014 έως και τον Φεβρουάριο 2017 μέλος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής όπου ομόφωνα από την ίδια την Επιτροπή εκλέχθεκε Αντιπρόεδρός της, καθώς και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Νέας Σμύρνης «Κέντρο Δραστηριότητας και Κοινωνικής Προστασίας παιδιών και νέων Νέας Σμύρνης (Εθνική Στέγη).

Από Μάρτιο 2017 έως και Αύγουστο 2019 που λήγει η τωρινή Δημαρχιακή θητεία είναι μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στις Ενιαίας Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας (Γραμματέας) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς και μέλος στην Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Το 2015 ίδρυσε μαζί με ακόμα 24 Νεοσμυρνιούς το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη» στο οποίο σήμερα διατελεί Πρόεδρος.

Το 2018 ανακοίνωσε την προσχώρηση και υποψηφιότητα του για τις Δημοτικές Εκλογές Μαΐου 2019 στην Δημοτική Παράταξη του Δημάρχου Νέας Σμύρνης Σταύρου Τζουλάκη «Νέα Σμύρνη Πόλη Πρότυπο».