Tuesday, 13 November 2018 00:00

Συμμετοχή Δήμου Νέας Σμύρνης στο συνέδριο: Η αναπτυξιακή στρατηγική της περιοχής μας & ο πολιτιστικός άξονας της Συγγρού

Συμμετοχή Δήμου Νέας Σμύρνης στο συνέδριο: Η αναπτυξιακή στρατηγική της περιοχής μας & ο πολιτιστικός άξονας της Συγγρού

Το Δίκτυο των Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Φορέων της Λεωφόρου Συγγρού και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης διοργάνωσε, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Συνέδριο κατά το οποίο συζητήθηκαν θέματα για την ανάδειξη και την περαιτέρω ανάπτυξη του πολιτιστικού αποτυπώματος, το οποίο ήδη υφίσταται και το οποίο οι εμπλεκόμενοι φορείς επιδιώκουν με δράσεις και συνεργασίες να το προβάλουν με στόχο την πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών της πληροφορίας και επικοινωνίας και την δημιουργική οικονομία.


Ως άμεσα ενδιαφερόμενος συμμετείχε ενεργά στο Συνέδριο και ο Δήμος Νέας Σμύρνης. Ανάμεσα στους ομιλητές ήταν ο Δήμαρχος Σταύρος Τζουλάκης και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης Πολύδωρος Συρίγος ενώ Πρόεδρος της 8ης ενότητας με θέμα τον ρόλο των νεανικών επιχειρήσεων στην ανάπτυξη της περιοχής ήταν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Γιώργος Κρικρής. Κατά την ομιλία του ο κ. Σταύρος Τζουλάκης αναφέρθηκε στις αδυναμίες και τις προοπτικές της τουριστικής ανάπτυξης της Λεωφόρου Συγγρού. Τόνισε χαρακτηριστικά: «Όλοι τα τελευταία χρόνια είμαστε μάρτυρες της σταθερής αλλαγής της Λεωφόρου Συγγρού. Πριν μερικά χρόνια ήταν συνώνυμη της ανομίας και των σκοτεινών συναλλαγών του κόσμου της νύχτας. Από τότε έχουν αλλάξει πολλά, ξεκινώντας από την τοπογραφία.


Τα μεγάλα ξενοδοχεία που χτίστηκαν ή ανακαινίστηκαν τα τελευταία χρόνια στη Συγγρού, ειδικά στο βόρειο και στο νότιο άκρο της, όλα πολυτελή, σηματοδοτούν μια νέα εποχή για την τουριστική ανάπτυξη του λεκανοπεδίου και φέρνουν απτές αλλαγές στις όμορες περιοχές. Στον ίδιο άξονα, η παρουσία σημαντικών θυλάκων πολιτισμού, όπως το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Μουσείο της Ακρόπολης, το Ίδρυμα Ευγενίδου, τα οποία αναδεικνύουν την πολιτιστική και εκπαιδευτική κληρονομιά και επεκτείνουν τις επισκέψιμες περιοχές της Αθήνας πέρα από το κέντρο. Σημαντική για τη νέα φυσιογνωμία της περιοχής είναι και η μετατροπή της σε ένα κέντρο παροχής υπηρεσιών υγείας υψηλής ποιότητας, απαραίτητο για την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των κατοίκων του λεκανοπεδίου. Η παραδοσιακή συγκέντρωση των μεγάλων ιατρικών μονάδων στα βόρεια προάστεια εξισορροπείται πλέον από μια νέα νησίδα στα νότια, με το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, παραρτήματα μεγάλων νοσοκομείων, αλλά και το πρώτο μαιευτήριο».


Στην ενότητα για την αναπτυξιακή στρατηγική της περιοχής ο κ. Πολύδωρος Συρίγος μίλησε για την «αξιοποίηση της κουλτούρας του προσφυγικού Ελληνισμού φέρνοντας το παράδειγμα της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης».

Φωτογραφίες: Κωνσταντίνα Βασσάλου

 Δημήτρης Πανταζής

 

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης

 

Εκδότης εφημερίδας "Η Φωνή της Νέας Σμύρνης"

Ο Δημήτριος Αντ. Πανταζής γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη το 1981 και κατάγεται από την Μικρά Ασία μέσω των παππούδων του Δημήτριο Ιωαν. Πανταζή που γεννήθηκε στην Σμύρνη, Ευγενία Πανταζή το γένος Νικολαίδη που γεννήθηκε στο Οδεμήσιο και Δημήτριο Καχριμάνη που γεννήθηκε στο Αϊδίνιο. Γονείς του είναι ο Αντώνιος Πανταζής που γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη και η Ασπασία Καχριμάνη που γεννήθηκε στην Στυλίδα.

Έχει σπουδάσει Ειδικός Ναυτιλιακής Κατεύθυνσης και Ειδικός Φοροτεχνικού Γραφείου σε δύο Ι.Ε.Κ. του Δημοσίου. Στο διάστημα 2003 έως 2010 εργάστηκε σε φορείς του Ιδιωτικού και του Δημοσίου τομέα.

Αρθρογραφεί ακατάπαυστα στον έντυπο τοπικό τύπο από το 2006 εώς και το 2010 σε εφημερίδα της Νέας Σμύρνης εβδομαδιαίας κυκλοφορίας. Στο διάστημα Ιούνιος έως και Σεπτέμβριος 2010 εργάζεται ως αρχισυντάκτης σε ημερήσια εφημερίδα της Γλυφάδας.

Τον Ιανουάριο του 2011 αναλαμβάνει εκδότης στην "Φωνή της Νέας Σμύρνης", την εφημερίδα που ίδρυσε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής το 1964. Παράλληλα με την έκδοση της εφημερίδας ασκεί το ελεύθερο επάγγελμα υπό τις ιδιότητες του διαφημιστή, γραφίστα και κατασκευαστή ιστοσελίδων.

Εκδίδει και διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα στα εννέα βιβλία που έγραψε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής για την ιστορία της Νέας Σμύρνης με τίτλο "Νέα Σμύρνη - Το Χρονικό μιας Πόλης".

Εκλέγεται πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης το 2014 με την Δημοτική Παράταξη "Συμμαχία Πολιτών για την Νέα Σμύρνη". Ως Δημοτικός Σύμβουλος ορίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Σμύρνης από τον Σεπτέμβριο 2014 έως και τον Φεβρουάριο 2017 μέλος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής όπου ομόφωνα από την ίδια την Επιτροπή εκλέχθεκε Αντιπρόεδρός της, καθώς και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Νέας Σμύρνης «Κέντρο Δραστηριότητας και Κοινωνικής Προστασίας παιδιών και νέων Νέας Σμύρνης (Εθνική Στέγη).

Από Μάρτιο 2017 έως και Αύγουστο 2019 που λήγει η τωρινή Δημαρχιακή θητεία είναι μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στις Ενιαίας Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας (Γραμματέας) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς και μέλος στην Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Το 2015 ίδρυσε μαζί με ακόμα 24 Νεοσμυρνιούς το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη» στο οποίο σήμερα διατελεί Πρόεδρος.

Το 2018 ανακοίνωσε την προσχώρηση και υποψηφιότητα του για τις Δημοτικές Εκλογές Μαΐου 2019 στην Δημοτική Παράταξη του Δημάρχου Νέας Σμύρνης Σταύρου Τζουλάκη «Νέα Σμύρνη Πόλη Πρότυπο».