Tuesday, 13 November 2018 00:00

Συμμετοχή Δήμου Νέας Σμύρνης στο συνέδριο: Η αναπτυξιακή στρατηγική της περιοχής μας & ο πολιτιστικός άξονας της Συγγρού

Συμμετοχή Δήμου Νέας Σμύρνης στο συνέδριο: Η αναπτυξιακή στρατηγική της περιοχής μας & ο πολιτιστικός άξονας της Συγγρού

Το Δίκτυο των Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Φορέων της Λεωφόρου Συγγρού και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης διοργάνωσε, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Συνέδριο κατά το οποίο συζητήθηκαν θέματα για την ανάδειξη και την περαιτέρω ανάπτυξη του πολιτιστικού αποτυπώματος, το οποίο ήδη υφίσταται και το οποίο οι εμπλεκόμενοι φορείς επιδιώκουν με δράσεις και συνεργασίες να το προβάλουν με στόχο την πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών της πληροφορίας και επικοινωνίας και την δημιουργική οικονομία.


Ως άμεσα ενδιαφερόμενος συμμετείχε ενεργά στο Συνέδριο και ο Δήμος Νέας Σμύρνης. Ανάμεσα στους ομιλητές ήταν ο Δήμαρχος Σταύρος Τζουλάκης και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης Πολύδωρος Συρίγος ενώ Πρόεδρος της 8ης ενότητας με θέμα τον ρόλο των νεανικών επιχειρήσεων στην ανάπτυξη της περιοχής ήταν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Γιώργος Κρικρής. Κατά την ομιλία του ο κ. Σταύρος Τζουλάκης αναφέρθηκε στις αδυναμίες και τις προοπτικές της τουριστικής ανάπτυξης της Λεωφόρου Συγγρού. Τόνισε χαρακτηριστικά: «Όλοι τα τελευταία χρόνια είμαστε μάρτυρες της σταθερής αλλαγής της Λεωφόρου Συγγρού. Πριν μερικά χρόνια ήταν συνώνυμη της ανομίας και των σκοτεινών συναλλαγών του κόσμου της νύχτας. Από τότε έχουν αλλάξει πολλά, ξεκινώντας από την τοπογραφία.


Τα μεγάλα ξενοδοχεία που χτίστηκαν ή ανακαινίστηκαν τα τελευταία χρόνια στη Συγγρού, ειδικά στο βόρειο και στο νότιο άκρο της, όλα πολυτελή, σηματοδοτούν μια νέα εποχή για την τουριστική ανάπτυξη του λεκανοπεδίου και φέρνουν απτές αλλαγές στις όμορες περιοχές. Στον ίδιο άξονα, η παρουσία σημαντικών θυλάκων πολιτισμού, όπως το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Μουσείο της Ακρόπολης, το Ίδρυμα Ευγενίδου, τα οποία αναδεικνύουν την πολιτιστική και εκπαιδευτική κληρονομιά και επεκτείνουν τις επισκέψιμες περιοχές της Αθήνας πέρα από το κέντρο. Σημαντική για τη νέα φυσιογνωμία της περιοχής είναι και η μετατροπή της σε ένα κέντρο παροχής υπηρεσιών υγείας υψηλής ποιότητας, απαραίτητο για την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των κατοίκων του λεκανοπεδίου. Η παραδοσιακή συγκέντρωση των μεγάλων ιατρικών μονάδων στα βόρεια προάστεια εξισορροπείται πλέον από μια νέα νησίδα στα νότια, με το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, παραρτήματα μεγάλων νοσοκομείων, αλλά και το πρώτο μαιευτήριο».


Στην ενότητα για την αναπτυξιακή στρατηγική της περιοχής ο κ. Πολύδωρος Συρίγος μίλησε για την «αξιοποίηση της κουλτούρας του προσφυγικού Ελληνισμού φέρνοντας το παράδειγμα της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης».

Φωτογραφίες: Κωνσταντίνα Βασσάλου

 Δημήτρης Πανταζής

 

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης

 

Εκδότης εφημερίδας "Η Φωνή της Νέας Σμύρνης"

Ο Δημήτριος Πανταζής γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη το 1981 και κατάγεται από την Σμύρνη.

Αρθρογραφεί στον έντυπο τοπικό τύπο από το 2006 έως και το 2010 στην εφημερίδα "Τα Επίκαιρα Νέας Σμύρνης". Τον Ιανουάριο του 2011 αναλαμβάνει την επανέκδοση στην εφημερίδα "Φωνή της Νέας Σμύρνης" που ίδρυσε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής το 1964 και διατήρησε έως το 1998. Έκτοτε ως εκδότης διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα στα εννέα βιβλία που έγραψε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής για την ιστορία της Νέας Σμύρνης με τίτλο "Νέα Σμύρνη - Το Χρονικό μιας Πόλης".

Εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης το 2014. Διετέλεσε μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Νέας Σμύρνης «Κέντρο Δραστηριότητας και Κοινωνικής Προστασίας παιδιών και νέων Νέας Σμύρνης (Εθνική Στέγη) και στην Επιτροπή Δημοπράτησης ακινήτων.

Διατελεί μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στις Ενιαίες Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας (ως Γραμματέας) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς και μέλος στην Οικονομική Επιτροπή και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Το 2015 ίδρυσε μαζί με ακόμα 24 Νεοσμυρνιούς το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη» στο οποίο έως σήμερα διατελεί Πρόεδρος.