Friday, 02 November 2018 00:00

Επίτιμος δημότης Νέας Σμύρνης ο Πρόεδρος της Παραολυμπιακής Επιτροπής

Επίτιμος δημότης Νέας Σμύρνης ο Πρόεδρος της Παραολυμπιακής Επιτροπής

Σε μια ζεστή και ιδιαίτερα συγκινητική τελετή, που πραγματοποιήθηκε στο Ψηφιακό Μουσείο του Δήμου Νέας Σμύρνης, ο Δήμαρχος Σταύρος Τζουλάκης ανακήρυξε τον Πρόεδρο της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής (I.P.C.) Andrew Parsons Επίτιμο Δημότη της πόλης μας.


Ο Βραζιλιάνος Andrew Parsons υπηρέτησε από το 2002 την Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή από διάφορες θέσεις και το 2017 εξελέγη Πρόεδρος. «Από την ηλικία των 7 χρόνων ξεκίνησα να διαβάζω ελληνική μυθολογία, κάτι που δεν συνηθίζεται στη χώρα μου. Αγαπώ την Ελλάδα και τους ανθρώπους της. Αγαπώ, επίσης, τη Νέα Σμύρνη αφενός γιατί είναι κοντά στον Παραολυμπιακό Αθλητισμό και αφετέρου γιατί η πορεία της από την καταστροφή στη δημιουργία θυμίζει την πορεία ενός αθλητή ΑμεΑ. Διακρίνω ανθρωπιά και αλληλεγγύη στα πρόσωπά σας. Επιτρέψτε μου, ως Δημότης πλέον αυτής της πόλης, να μεταλαμπαδεύσω τα ιδανικά σας σε όλο τον κόσμο» δήλωσε χαρακτηριστικά.


Ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο για την παρουσία του καθώς και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής κύριο Γεώργιο Φουντουλάκη με τον οποίο τους συνδέει μακροχρόνια φιλία. «Είναι τιμή μας να είναι δημότες της πόλης μας άνθρωποι που διαδίδουν το παραολυμπιακό πνεύμα στα πέρατα της γης. Ο Δήμος Νέας Σμύρνης έχει υπογράψει Πρωτόκολλο Συνεργασίας με την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και πιστός στις δεσμεύσεις του έχει συνδιοργανώσει και φιλοξενήσει Πανελλήνια Πρωταθλήματα και εκδηλώσεις ΑΜΕΑ στο Δημοτικό κλειστό Γυμναστήριο Νέας Σμύρνης. Θέλω, τέλος, να ευχαριστήσω την Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Ιωάννα Καρυοφύλλη η οποία είναι και Γραμματέας της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και υπεύθυνη για όλες αυτές τις ενέργειες του Δήμου μας» τόνισε.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι: Σάκης Κωστάρης - Δ/ντης της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Τσιάπης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης Πολύδωρος Συρίγος, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Ανακύκλωσης Γιώργος Κρικρής, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής Παναγιώτης Γιατζίδης,, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων Κλαίρη Δεληγιάννη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δημήτρης Πανταζής και Μανώλης Γρηγοράκος, ο Πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου Νέας Σμύρνης «Ο Μίλων» Μιχαήλ Σακελλαρίδης, ο Βρανάς Γκρέκας - Γενικός Γραμματέας του Α.Ο.Ν.Σ. «Ο Μίλων», ο Κώστας Τριανταφύλλου - Μέλος του Δ.Σ. του Πανιωνίου Γυμναστικού Συλλόγου.

 

 Δημήτρης Πανταζής

 

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης

 

Εκδότης εφημερίδας "Η Φωνή της Νέας Σμύρνης"

Ο Δημήτριος Αντ. Πανταζής γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη το 1981 και κατάγεται από την Μικρά Ασία μέσω των παππούδων του Δημήτριο Ιωαν. Πανταζή που γεννήθηκε στην Σμύρνη, Ευγενία Πανταζή το γένος Νικολαίδη που γεννήθηκε στο Οδεμήσιο και Δημήτριο Καχριμάνη που γεννήθηκε στο Αϊδίνιο. Γονείς του είναι ο Αντώνιος Πανταζής που γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη και η Ασπασία Καχριμάνη που γεννήθηκε στην Στυλίδα.

Έχει σπουδάσει Ειδικός Ναυτιλιακής Κατεύθυνσης και Ειδικός Φοροτεχνικού Γραφείου σε δύο Ι.Ε.Κ. του Δημοσίου. Στο διάστημα 2003 έως 2010 εργάστηκε σε φορείς του Ιδιωτικού και του Δημοσίου τομέα.

Αρθρογραφεί ακατάπαυστα στον έντυπο τοπικό τύπο από το 2006 εώς και το 2010 σε εφημερίδα της Νέας Σμύρνης εβδομαδιαίας κυκλοφορίας. Στο διάστημα Ιούνιος έως και Σεπτέμβριος 2010 εργάζεται ως αρχισυντάκτης σε ημερήσια εφημερίδα της Γλυφάδας.

Τον Ιανουάριο του 2011 αναλαμβάνει εκδότης στην "Φωνή της Νέας Σμύρνης", την εφημερίδα που ίδρυσε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής το 1964. Παράλληλα με την έκδοση της εφημερίδας ασκεί το ελεύθερο επάγγελμα υπό τις ιδιότητες του διαφημιστή, γραφίστα και κατασκευαστή ιστοσελίδων.

Εκδίδει και διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα στα εννέα βιβλία που έγραψε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής για την ιστορία της Νέας Σμύρνης με τίτλο "Νέα Σμύρνη - Το Χρονικό μιας Πόλης".

Εκλέγεται πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης το 2014 με την Δημοτική Παράταξη "Συμμαχία Πολιτών για την Νέα Σμύρνη". Ως Δημοτικός Σύμβουλος ορίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Σμύρνης από τον Σεπτέμβριο 2014 έως και τον Φεβρουάριο 2017 μέλος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής όπου ομόφωνα από την ίδια την Επιτροπή εκλέχθεκε Αντιπρόεδρός της, καθώς και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Νέας Σμύρνης «Κέντρο Δραστηριότητας και Κοινωνικής Προστασίας παιδιών και νέων Νέας Σμύρνης (Εθνική Στέγη).

Από Μάρτιο 2017 έως και Αύγουστο 2019 που λήγει η τωρινή Δημαρχιακή θητεία είναι μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στις Ενιαίας Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας (Γραμματέας) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς και μέλος στην Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Το 2015 ίδρυσε μαζί με ακόμα 24 Νεοσμυρνιούς το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη» στο οποίο σήμερα διατελεί Πρόεδρος.

Το 2018 ανακοίνωσε την προσχώρηση και υποψηφιότητα του για τις Δημοτικές Εκλογές Μαΐου 2019 στην Δημοτική Παράταξη του Δημάρχου Νέας Σμύρνης Σταύρου Τζουλάκη «Νέα Σμύρνη Πόλη Πρότυπο».