Friday, 14 September 2018 00:00

Ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας 2018

Ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας 2018

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΤΑΧ.ΔΙΕΥΘ: ΟΛΥΜΠΙΟΥ ΚΑΙ ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ
ΤΗΛ: 2132025872

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 2018
Συνδυάζω – Μετακινούμαι

Ο Δήμος μας, για πρώτη χρονιά, θα συμμετάσχει στην πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, διοργανώνοντας μια εβδομάδα δράσεων που επικεντρώνονται στην ευαισθητοποίηση των πολιτών, όλων των ηλικιών, για τους εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης μέσα στις πόλεις.


«Για φέτος ο Δήμος μας έχει προετοιμάσει μια εβδομάδα δράσεων και εκδηλώσεων (16-22 Σεπτεμβρίου) που θα προάγουν την βιώσιμη κινητικότητα, θα ενθαρρύνουν τους πολίτες και τα παιδιά να προτιμούν το περπάτημα, το ποδήλατο και τα μέσα μαζικής μεταφοράς για τις μετακινήσεις τους μέσα στην πόλη και να σέβονται τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας και τους κανόνες στάθμευσης των οχημάτων» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Δημοτικής Συγκοινωνίας κ. Γιώργος Κρικρής.


Χορηγός επικοινωνίας των δράσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2018 στον Δήμο μας είναι η ΕΡΤ Α.Ε.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

1. 16 Σεπτεμβρίου 2018 - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ SELFIES ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. Στείλτε μας στην σελίδα μας στο FACEBOOK (cleanbot ), φωτογραφίες οι οποίες σας δείχνουν να χρησιμοποιείτε τους περισσότερους τρόπους κινητικότητας εκτός του αυτοκινήτου (τραμ, μετρό, λεωφορείο, Δημοτική συγκοινωνία, ποδήλατο κ.α).


2. 20 Σεπτεμβρίου 2018 - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ.


Σας καλούμε στις 20/9/2018 και ώρα 19:30 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στην κεντρική πλατεία, να συζητήσουμε για τα τροχαία ατυχήματα.
3. 22 Σεπτεμβρίου 2018 - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΥΤΡΟΠΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ.


Σας καλούμε στις 22/9/2018 και ώρα 19:00 στην κεντρική πλατεία (έξω από τον πολυχώρο ΓΑΛΑΞΙΑ), προκειμένου να μοιραστούμε μαζί σας την εμπειρία σας για τις πολυτροπικές μεταφορές της Πόλης μας. Θα ακολουθήσει ενημέρωση για τα δρομολόγια της Δημοτικής συγκοινωνίας( διανομή χαρτών).


Η γνώμη σας και οι απόψεις σας θα είναι πολύτιμες.

 Δημήτρης Πανταζής

 

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης

 

Εκδότης εφημερίδας "Η Φωνή της Νέας Σμύρνης"

Ο Δημήτριος Αντ. Πανταζής γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη το 1981 και κατάγεται από την Μικρά Ασία μέσω των παππούδων του Δημήτριο Ιωαν. Πανταζή που γεννήθηκε στην Σμύρνη, Ευγενία Πανταζή το γένος Νικολαίδη που γεννήθηκε στο Οδεμήσιο και Δημήτριο Καχριμάνη που γεννήθηκε στο Αϊδίνιο. Γονείς του είναι ο Αντώνιος Πανταζής που γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη και η Ασπασία Καχριμάνη που γεννήθηκε στην Στυλίδα.

Έχει σπουδάσει Ειδικός Ναυτιλιακής Κατεύθυνσης και Ειδικός Φοροτεχνικού Γραφείου σε δύο Ι.Ε.Κ. του Δημοσίου. Στο διάστημα 2003 έως 2010 εργάστηκε σε φορείς του Ιδιωτικού και του Δημοσίου τομέα.

Αρθρογραφεί ακατάπαυστα στον έντυπο τοπικό τύπο από το 2006 εώς και το 2010 σε εφημερίδα της Νέας Σμύρνης εβδομαδιαίας κυκλοφορίας. Στο διάστημα Ιούνιος έως και Σεπτέμβριος 2010 εργάζεται ως αρχισυντάκτης σε ημερήσια εφημερίδα της Γλυφάδας.

Τον Ιανουάριο του 2011 αναλαμβάνει εκδότης στην "Φωνή της Νέας Σμύρνης", την εφημερίδα που ίδρυσε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής το 1964. Παράλληλα με την έκδοση της εφημερίδας ασκεί το ελεύθερο επάγγελμα υπό τις ιδιότητες του διαφημιστή, γραφίστα και κατασκευαστή ιστοσελίδων.

Εκδίδει και διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα στα εννέα βιβλία που έγραψε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής για την ιστορία της Νέας Σμύρνης με τίτλο "Νέα Σμύρνη - Το Χρονικό μιας Πόλης".

Εκλέγεται πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης το 2014 με την Δημοτική Παράταξη "Συμμαχία Πολιτών για την Νέα Σμύρνη". Ως Δημοτικός Σύμβουλος ορίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Σμύρνης από τον Σεπτέμβριο 2014 έως και τον Φεβρουάριο 2017 μέλος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής όπου ομόφωνα από την ίδια την Επιτροπή εκλέχθεκε Αντιπρόεδρός της, καθώς και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Νέας Σμύρνης «Κέντρο Δραστηριότητας και Κοινωνικής Προστασίας παιδιών και νέων Νέας Σμύρνης (Εθνική Στέγη).

Από Μάρτιο 2017 έως και Αύγουστο 2019 που λήγει η τωρινή Δημαρχιακή θητεία είναι μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στις Ενιαίας Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας (Γραμματέας) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς και μέλος στην Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Το 2015 ίδρυσε μαζί με ακόμα 24 Νεοσμυρνιούς το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη» στο οποίο σήμερα διατελεί Πρόεδρος.

Το 2018 ανακοίνωσε την προσχώρηση και υποψηφιότητα του για τις Δημοτικές Εκλογές Μαΐου 2019 στην Δημοτική Παράταξη του Δημάρχου Νέας Σμύρνης Σταύρου Τζουλάκη «Νέα Σμύρνη Πόλη Πρότυπο».