Thursday, 13 September 2018 00:00

Πρωτόκολλο Συνεργασίας Δήμου Νέας Σμύρνης & Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής

Πρωτόκολλο Συνεργασίας Δήμου Νέας Σμύρνης & Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Γραφείο Τύπου
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Τηλ.: 213 2025842 - 3
Νέα Σμύρνη, 13 Σεπτεμβρίου 2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ – ΠΕΠΦΑ ( ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ)

Ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης κ. Σταύρος Τζουλάκης και ο Πρόεδρος της ΠΕΠΦΑ κ. Δημήτριος Γρηγοριάδης προβαίνουν στην υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 12:00 στο κτίριο του Δήμου επί της οδού 2ας Μαΐου 8, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου , με στόχο την από κοινού δραστηριοποίησή τους στη δημιουργία υλικοτεχνικής υποδομής για κοινωνικό μαζικό αθλητισμό και αθλητισμό υψηλού επιπέδου καθώς και στους τομείς της εκπαίδευσης ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας σχετικά με την καθιέρωση της φυσικής αγωγής και του αθλητισμού ως τρόπο ζωής.


Ειδικότερα :


• Διοργάνωση ημερίδων και διαλέξεων με στόχο την ενημέρωση των δημοτών για μια σειρά από θέματα όπως : άσκηση και καρδιά, άσκηση και πνεύμονες, άσκηση και αναπηρία, άσκηση και κατάθλιψη, άσκηση και διαβήτης, χοληστερίνη, αρθρίτιδα, καρκίνος κλπ.

• Διοργάνωση συμποσίων για ανάδειξη κοινωνικών προβλημάτων όπως βία και χουλιγκανισμός, τσιγάρο και αλκοόλ, ναρκωτικά, παχυσαρκία κ.α.

• Εφαρμογή προγραμμάτων με στόχο την προαγωγή υγείας σε διάφορες ηλικιακές κατηγορίες:
- K.Α.Π.Η. – πρόγραμμα θεραπευτικής άσκησης για ενεργό γήρανση
- Πρόγραμμα ανθρωπομετρικών μετρήσεων και δείκτης λίπους σε παιδιά πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης .

 

• Εκπαίδευση των διοικητικών στελεχών και εργαζομένων του Δήμου με σεμινάρια σχετικά με την οργάνωση αθλητικών γεγονότων .

• Διοργάνωση σεμιναρίων για την επιμόρφωση στελεχών του Δήμου σχετικά με τη παροχή πρώτων βοηθειών :Α΄) ΚΑΡΠΑ: καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση
Β΄) περιδέσεις σε γόνατο , αγκώνα, καρπό, αστράγαλο, ώμο.

• Εφαρμογή προγράμματος εργομετρικών μετρήσεων για αθλητές και αθλήτριες των σωματείων που δραστηριοποιούνται στο δήμο Νέας Σμύρνης.

• Διοργάνωση ετήσιου αθλητικού φεστιβάλ με διάφορες αθλοπαιδιές που θα απευθύνεται σε ολόκληρη τη τοπική κοινωνία.

• Διοργάνωση εγχώριων και διεθνών αθλητικών γεγονότων που προβάλουν την πόλη όπως Παγκόσμιοι Εκπαιδευτικοί Αγώνες Αθλητικής και Ολυμπιακής Παιδείας της ISF, (INTERNATIONAL SCHOOL FEDERATION).

• Διοργάνωση ετήσιας γιορτής με το τίτλο «ΣΜΥΡΝΗΣ ΒΡΑΒΕΙΑ»


Ο δήμος Νέας Σμύρνης δεσμεύεται να παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια σε υλικοτεχνικό και οικονομικό επίπεδο για την υλοποίηση των προαναφερομένων δράσεων σε τοπικό επίπεδο.

 Δημήτρης Πανταζής

 

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης

 

Εκδότης εφημερίδας "Η Φωνή της Νέας Σμύρνης"

Ο Δημήτριος Αντ. Πανταζής γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη το 1981 και κατάγεται από την Μικρά Ασία μέσω των παππούδων του Δημήτριο Ιωαν. Πανταζή που γεννήθηκε στην Σμύρνη, Ευγενία Πανταζή το γένος Νικολαίδη που γεννήθηκε στο Οδεμήσιο και Δημήτριο Καχριμάνη που γεννήθηκε στο Αϊδίνιο. Γονείς του είναι ο Αντώνιος Πανταζής που γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη και η Ασπασία Καχριμάνη που γεννήθηκε στην Στυλίδα.

Έχει σπουδάσει Ειδικός Ναυτιλιακής Κατεύθυνσης και Ειδικός Φοροτεχνικού Γραφείου σε δύο Ι.Ε.Κ. του Δημοσίου. Στο διάστημα 2003 έως 2010 εργάστηκε σε φορείς του Ιδιωτικού και του Δημοσίου τομέα.

Αρθρογραφεί ακατάπαυστα στον έντυπο τοπικό τύπο από το 2006 εώς και το 2010 σε εφημερίδα της Νέας Σμύρνης εβδομαδιαίας κυκλοφορίας. Στο διάστημα Ιούνιος έως και Σεπτέμβριος 2010 εργάζεται ως αρχισυντάκτης σε ημερήσια εφημερίδα της Γλυφάδας.

Τον Ιανουάριο του 2011 αναλαμβάνει εκδότης στην "Φωνή της Νέας Σμύρνης", την εφημερίδα που ίδρυσε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής το 1964. Παράλληλα με την έκδοση της εφημερίδας ασκεί το ελεύθερο επάγγελμα υπό τις ιδιότητες του διαφημιστή, γραφίστα και κατασκευαστή ιστοσελίδων.

Εκδίδει και διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα στα εννέα βιβλία που έγραψε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής για την ιστορία της Νέας Σμύρνης με τίτλο "Νέα Σμύρνη - Το Χρονικό μιας Πόλης".

Εκλέγεται πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης το 2014 με την Δημοτική Παράταξη "Συμμαχία Πολιτών για την Νέα Σμύρνη". Ως Δημοτικός Σύμβουλος ορίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Σμύρνης από τον Σεπτέμβριο 2014 έως και τον Φεβρουάριο 2017 μέλος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής όπου ομόφωνα από την ίδια την Επιτροπή εκλέχθεκε Αντιπρόεδρός της, καθώς και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Νέας Σμύρνης «Κέντρο Δραστηριότητας και Κοινωνικής Προστασίας παιδιών και νέων Νέας Σμύρνης (Εθνική Στέγη).

Από Μάρτιο 2017 έως και Αύγουστο 2019 που λήγει η τωρινή Δημαρχιακή θητεία είναι μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στις Ενιαίας Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας (Γραμματέας) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς και μέλος στην Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Το 2015 ίδρυσε μαζί με ακόμα 24 Νεοσμυρνιούς το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη» στο οποίο σήμερα διατελεί Πρόεδρος.

Το 2018 ανακοίνωσε την προσχώρηση και υποψηφιότητα του για τις Δημοτικές Εκλογές Μαΐου 2019 στην Δημοτική Παράταξη του Δημάρχου Νέας Σμύρνης Σταύρου Τζουλάκη «Νέα Σμύρνη Πόλη Πρότυπο».