Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Thursday, 12 July 2018 00:00

Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Δήμου Νέας Σμύρνης

Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Δήμου Νέας Σμύρνης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΓΡΑΦΕIO TYΠOY
Τηλ: 213-2025843
e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Νέα Σμύρνη, 12 Ιουλίου 2018


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών


Ο Δήμος Νέας Σμύρνης έχει δημιουργήσει για παιδιά ηλικίας από 5 – 12 χρονών τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ). Σκοπός είναι η δημιουργική απασχόληση όλων των παιδιών, ανεξαρτήτως οικονομικής δυνατότητας, η κοινωνικοποίησή τους, η σωστή αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους καθώς και η εξυπηρέτηση των εργαζόμενων γονέων. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η συμβολή του προγράμματος στην ομαλότερη κοινωνική ένταξη των παιδιών, καθώς συναναστρέφονται καθημερινά με παιδιά διαφόρων ηλικιών.


Τα παιδιά απολαμβάνουν ευχάριστες στιγμές με δημιουργικές δραστηριότητες: ρομποτική, πληροφορική, εικαστικά, μουσική, παιδαγωγικά, αθλητισμός, χορός, θεατρικό παιχνίδι, βιντεοπροβολές και επιτραπέζια παιχνίδια. Οι δράσεις που αναπτύσσονται στις δομές δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να αναδείξουν τη δημιουργικότητα τους, να βελτιώσουν τις εκφραστικές δυνατότητες τους και να ψυχαγωγηθούν καθοδηγούμενα από το εξειδικευμένο προσωπικό του προγράμματος.


Στο Δήμο Ν. Σμύρνης λειτουργούν τρία ΚΔΑΠ. Το 1Ο στεγάζεται στο 7Ο δημοτικό (Ευξείνου Πόντου και Αγίων Σαράντα), το 2Ο στο 12Ο δημοτικό (Στ. Παρασκευοπούλου 37-39) και το 3Ο στο 4Ο δημοτικό (Αποστολάκη 2 και Κράτητος). Οι 3 δομές λειτουργούν 5 ημέρες την εβδομάδα, από Δευτέρα έως Παρασκευή, με ωράριο από τις 16:00 έως τις 20:00, εκτός της περιόδου από τις 15 Ιουνίου έως τις 31 Ιουλίου όπου το ωράριο λειτουργίας αρχίζει από τις 09:00 έως τη 13:00 για την καλύτερη εξυπηρέτηση και διευκόλυνση των γονιών. Όλες οι υπηρεσίες των ΚΔΑΠ παρέχονται δωρεάν!


Οι εγγραφές μέσω ΕΣΠΑ ολοκληρώθηκαν και τα αποτελέσματα των παιδιών που έγιναν δεκτά θα ανακοινωθούν σε μία εβδομάδα. Οι εγγραφές εκτός διαδικασίας ΕΣΠΑ συνεχίζονται. Τα χειμερινά τμήματα θα ξεκινήσουν 3 Σεπτεμβρίου.


Περισσότερες πληροφορίες (αίτηση εγγραφή και απαραίτητα έγγραφα) μπορείτε να βρείτε στην παρακάτω διεύθυνση: https://kdapns.com/.

 Δημήτρης Πανταζής

 

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης

 

Εκδότης εφημερίδας "Η Φωνή της Νέας Σμύρνης"

Ο Δημήτριος Πανταζής γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη το 1981 και κατάγεται από την Σμύρνη.

Αρθρογραφεί στον έντυπο τοπικό τύπο από το 2006 έως και το 2010 στην εφημερίδα "Τα Επίκαιρα Νέας Σμύρνης". Τον Ιανουάριο του 2011 αναλαμβάνει την επανέκδοση στην εφημερίδα "Φωνή της Νέας Σμύρνης" που ίδρυσε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής το 1964 και διατήρησε έως το 1998. Έκτοτε ως εκδότης διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα στα εννέα βιβλία που έγραψε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής για την ιστορία της Νέας Σμύρνης με τίτλο "Νέα Σμύρνη - Το Χρονικό μιας Πόλης".

Εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης το 2014. Διετέλεσε μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Νέας Σμύρνης «Κέντρο Δραστηριότητας και Κοινωνικής Προστασίας παιδιών και νέων Νέας Σμύρνης (Εθνική Στέγη) και στην Επιτροπή Δημοπράτησης ακινήτων.

Διατελεί μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στις Ενιαίες Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας (ως Γραμματέας) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς και μέλος στην Οικονομική Επιτροπή και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Το 2015 ίδρυσε μαζί με ακόμα 24 Νεοσμυρνιούς το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη» στο οποίο έως σήμερα διατελεί Πρόεδρος.

Τελευταία άρθρα από τον/την Δημήτρης Πανταζής