Monday, 11 June 2018 00:00

«Η Κοινωνία της Νέας Σμύρνης αγκαλιάζει την Κοινωνία των Εθνών»

«Η Κοινωνία της Νέας Σμύρνης αγκαλιάζει την Κοινωνία των Εθνών»

Ελληνική Δημοκρατία
Νομός Αττικής

Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Νέα Σμύρνη, 12/6/18
Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής
και Πολιτικών Ισότητας των Φύλων

Ταχ. Δ/νση: Ελευθερίου Βενιζέλου 18
Ταχ. Κώδικας: 171 21 – Ν. Σμύρνη
Τηλ.: 213 2025882
Αριθ. Fax: 210 9373534
Ηλεκ. Δ/νση: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

«Η Κοινωνία της Νέας Σμύρνης αγκαλιάζει την Κοινωνία των Εθνών»

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης του Δήμου Νέας Σμύρνης σε συνεργασία με τη Διεθνή Κοινωνική Υπηρεσία και υπό την αιγίδα του επίτιμου προξενείου της Αιθιοπίας στην Ελλάδα, συνδιοργάνωσαν στο Άλσος Νέας Σμύρνης εκδήλωση για παιδιά από την Αιθιοπία που έχουν υιοθετηθεί από Έλληνες γονείς.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης κος Γιατζίδης Παναγιώτης, η Πρόεδρος της Διεθνούς Κοινωνικής Υπηρεσίας κα Σεγδίτσα Ιωάννα και η Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Κοινωνικής Υπηρεσίας κα Γαζεριάν Μπαϊτζάρ. Μετά το πέρας των χαιρετισμών δόθηκε το λεύκωμα της πόλης μας από τον κο Γιατζίδη στις κυρίες Σεγδίτσα και Γαζεριάν, καθώς και στην κα Γανωτάκη, εκπρόσωπο του προξενείου της Αιθιοπίας στην Ελλάδα.

Στην εκδήλωση προσφέρθηκαν εδέσματα, γλυκά και καφές, καθώς και παραδοσιακός καφές από την Αιθιοπία. Το 5ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Νέας Σμύρνης, οι εθελοντές της ομάδας «Ενεργός Δράση» Νέας Σμύρνης και προσωπικό της Κοινωνικής Υπηρεσίας απασχόλησαν τα παιδιά και ανέλαβαν τη φύλαξη τους, μαζί με την ανάληψη της οργάνωσης και πραγματοποίησης της εκδήλωσης. Παρόντες ήταν επίσης γιατρός και νοσηλεύτρια από τα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου. Υποστήριξαν την εκδήλωση τα Starbucks και ο παιδότοπος Magic City. Η Κοινωνική Υπηρεσία πρόσφερε επίσης δωράκια στα παιδιά.

Η εκδήλωση στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία και μας τίμησαν με την παρουσία τους οικογένειες από όλη την Ελλάδα. Κεντρικό θέμα της ήταν τα παιδιά από την Αιθιοπία τα οποία έχουν υιοθετηθεί από Έλληνες γονείς. Η συγκίνηση που κατέκλυσε όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση ήταν μεγάλη. Τα παιδιά πέραν από την ένταξη τους στην ελληνική κοινωνία είχαν την ευκαιρία να έρθουν ξανά σε επαφή με τις ρίζες τους. Η συγκίνηση κορυφώθηκε κατά το τελετουργικό της παρασκευής του καφέ με τον παραδοσιακό τρόπο, όπου όλοι μαζί, παιδιά, γονείς και παρευρισκόμενοι γίναν ένα, μαζεμένοι γύρω από τους παρασκευαστές, χορεύοντας υπό τους ρυθμούς Αιθιοπικής μουσικής.

Η εκδήλωση έκλεισε με την υπόσχεση να πραγματοποιηθεί ξανά παρόμοιο αντάμωμα πολιτισμών, με ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή φορέων και κόσμου, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις και θέτοντας τις βάσεις και το παράδειγμα για συνεργασία, αλληλεγγύη, αποδοχή και εορτασμό των ανθρώπινων αξιών που ενώνουν όλους μας.

Ο Δήμαρχος

Τζουλάκης Σταύρος

 

 

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης

Γιατζίδης Παναγιώτης

 Δημήτρης Πανταζής

 

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης

 

Εκδότης εφημερίδας "Η Φωνή της Νέας Σμύρνης"

Ο Δημήτριος Πανταζής γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη το 1981 και κατάγεται από την Σμύρνη.

Αρθρογραφεί στον έντυπο τοπικό τύπο από το 2006 έως και το 2010 στην εφημερίδα "Τα Επίκαιρα Νέας Σμύρνης". Τον Ιανουάριο του 2011 αναλαμβάνει την επανέκδοση στην εφημερίδα "Φωνή της Νέας Σμύρνης" που ίδρυσε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής το 1964 και διατήρησε έως το 1998. Έκτοτε ως εκδότης διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα στα εννέα βιβλία που έγραψε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής για την ιστορία της Νέας Σμύρνης με τίτλο "Νέα Σμύρνη - Το Χρονικό μιας Πόλης".

Εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης το 2014. Διετέλεσε μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Νέας Σμύρνης «Κέντρο Δραστηριότητας και Κοινωνικής Προστασίας παιδιών και νέων Νέας Σμύρνης (Εθνική Στέγη) και στην Επιτροπή Δημοπράτησης ακινήτων.

Διατελεί μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στις Ενιαίες Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας (ως Γραμματέας) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς και μέλος στην Οικονομική Επιτροπή και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Το 2015 ίδρυσε μαζί με ακόμα 24 Νεοσμυρνιούς το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη» στο οποίο έως σήμερα διατελεί Πρόεδρος.