Thursday, 17 May 2018 00:00

Εκθεσιακό περίπτερο Ένωσης Ποντίων "Η Μαύρη Θάλασσα" & εκδηλώσεις μνήμης για την Γενοκτονία

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Εκθεσιακό περίπτερο Ένωσης Ποντίων "Η Μαύρη Θάλασσα" & εκδηλώσεις μνήμης για την Γενοκτονία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Ένωση Ποντίων "Η ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ" μετά το εκθεσιακό-ενημερωτικό περίπτερο για 4 ημέρες στην κεντρική πλατεία Ν.Σμύρνης, πραγματοποίησε σε συνεργασία με το δήμο Ν.Σμύρνης, εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου το Σάββατο 12 Μαΐου.

Στο μνημείο της στην πλατεία Γενοκτονίας Ποντιακού Ελληνισμού τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του δήμου και παρουσία του βουλευτή ΚΚΕ και μέλους της Ένωσης κ.Κατσώτη, της Δημάρχου Αγίου Δημητρίου κ. Ανδρούτσου, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ν.Σμύρνης κ.Τσιάπη, πολλών αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων Ν.Σμύρνης και Αγίου Δημητρίου, πολλών εκπροσώπων σωματείων, του τοπικού και ποντιακού τύπου και μελών και φίλων της Ένωσης.

Στη συνέχεια πραγματοποίησε στο 3ο-13ο δημ.σχολείο εκδήλωση, με ομιλητή τον διδάκτορα δικαίου, συγγραφέα και μέλος της Διεθνούς Ενώσεως Μελέτης Γενοκτονιών κ.Μεϊχανετσίδη, με ταυτόχρονη προβολή οπτικού υλικού. Ακολούθησε καλλιτεχνικό αφιέρωμα από τα πολιτιστικά τμήματα της Ένωσης και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παραδοσιακό κέρασμα. Η εκδήλωση, όπως τόνισε η Πρόεδρος της Ένωσης κ.Ράνια Χρυσοχοΐδου-Κανάκη, ήταν αφιερωμένη στον αγώνα για την απελευθέρωση του δημοκράτη, αγωνιστή Ελληνοποντίου Γιάννη-Βασίλη Γιαλελί που κρατείται φυλακισμένος παράνομα στην Τουρκία, για πάνω από ένα χρόνο από το καθεστώς Ερντογάν.


Οι δράσεις της Ένωσης συνεχίζονται και τον Ιούνιο με: 1ον/Διήμερη εκδρομή στον Πόρο και γνωριμία με τον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο Γυναικών το Σαββατοκύριακο 16-17 Ιουνίου 2ον/ Εκδήλωση στο δήμο Αγίου Δημητρίου (στον Ασύρματο), το Σάββατο 30 Ιουνίου στα πλαίσια του διήμερου " Άστυ και λαϊκή παράδοση".

Διαβάστηκε 1449 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Wednesday, 03 October 2018 18:51
 Δημήτρης Πανταζής

 

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης

 

Εκδότης εφημερίδας "Η Φωνή της Νέας Σμύρνης"

Ο Δημήτριος Αντ. Πανταζής γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη το 1981 και κατάγεται από την Μικρά Ασία μέσω των παππούδων του Δημήτριο Ιωαν. Πανταζή που γεννήθηκε στην Σμύρνη, Ευγενία Πανταζή το γένος Νικολαίδη που γεννήθηκε στο Οδεμήσιο και Δημήτριο Καχριμάνη που γεννήθηκε στο Αϊδίνιο. Γονείς του είναι ο Αντώνιος Πανταζής που γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη και η Ασπασία Καχριμάνη που γεννήθηκε στην Στυλίδα.

Έχει σπουδάσει Ειδικός Ναυτιλιακής Κατεύθυνσης και Ειδικός Φοροτεχνικού Γραφείου σε δύο Ι.Ε.Κ. του Δημοσίου. Στο διάστημα 2003 έως 2010 εργάστηκε σε φορείς του Ιδιωτικού και του Δημοσίου τομέα.

Αρθρογραφεί ακατάπαυστα στον έντυπο τοπικό τύπο από το 2006 εώς και το 2010 σε εφημερίδα της Νέας Σμύρνης εβδομαδιαίας κυκλοφορίας. Στο διάστημα Ιούνιος έως και Σεπτέμβριος 2010 εργάζεται ως αρχισυντάκτης σε ημερήσια εφημερίδα της Γλυφάδας.

Τον Ιανουάριο του 2011 αναλαμβάνει εκδότης στην "Φωνή της Νέας Σμύρνης", την εφημερίδα που ίδρυσε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής το 1964. Παράλληλα με την έκδοση της εφημερίδας ασκεί το ελεύθερο επάγγελμα υπό τις ιδιότητες του διαφημιστή, γραφίστα και κατασκευαστή ιστοσελίδων.

Εκδίδει και διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα στα εννέα βιβλία που έγραψε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής για την ιστορία της Νέας Σμύρνης με τίτλο "Νέα Σμύρνη - Το Χρονικό μιας Πόλης".

Εκλέγεται πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης το 2014 με την Δημοτική Παράταξη "Συμμαχία Πολιτών για την Νέα Σμύρνη". Ως Δημοτικός Σύμβουλος ορίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Σμύρνης από τον Σεπτέμβριο 2014 έως και τον Φεβρουάριο 2017 μέλος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής όπου ομόφωνα από την ίδια την Επιτροπή εκλέχθεκε Αντιπρόεδρός της, καθώς και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Νέας Σμύρνης «Κέντρο Δραστηριότητας και Κοινωνικής Προστασίας παιδιών και νέων Νέας Σμύρνης (Εθνική Στέγη).

Από Μάρτιο 2017 έως και Αύγουστο 2019 που λήγει η τωρινή Δημαρχιακή θητεία είναι μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στις Ενιαίας Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας (Γραμματέας) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς και μέλος στην Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Το 2015 ίδρυσε μαζί με ακόμα 24 Νεοσμυρνιούς το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη» στο οποίο σήμερα διατελεί Πρόεδρος.