Thursday, 03 May 2018 00:00

Συμμετοχή του Δήμου Νέας Σμύρνης στο ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων

Συμμετοχή του Δήμου Νέας Σμύρνης στο ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων

Ελληνική Δημοκρατία Απρίλιος 2018
Νομός Αττικής

Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης
Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής
και Πολιτικών Ισότητας των Φύλων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Διδυμότειχο στις 20 και 21 Απριλίου το 14ο ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων με τίτλο «Αλλάζοντας τις πόλεις, αλλάζοντας τον κόσμο»

Κατά την διάρκεια του Συνεδρίου οι εκπρόσωποι των Ο.Τ.Α. αντάλλαζαν απόψεις και εισηγήθηκαν λύσεις για την πρόληψη των νοσημάτων, την προαγωγή της υγείας, τον προσυμπτωματικό έλεγχο των πληθυσμιακών ομάδων υψηλού κινδύνου και γενικότερα την προώθηση ολοκληρωμένων πολιτικών και δράσεων στο πεδίο της Δημόσιας Υγείας.

Τον Δήμο της Νέας Σμύρνης εκπροσώπησε στο Συνέδριο ο εκπρόσωπος του Δήμου στο Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης κ. Γιατζίδης Παναγιώτης, ενημερώνοντας τούς συνέδρους για τις Κοινωνικές Δομές, που λειτουργούν στην πόλη μας προς όφελος των δικαιούχων πολιτών.

Τα συμπεράσματα του Συνεδρίου, πολλά, ποικίλα και αξιοσημείωτα καθόρισαν τους στόχους και τις πολιτικές του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων πάνω στην πρόληψη και την προαγωγή της Δημόσιας Υγείας σε τοπικό επίπεδο. Οι Δήμοι αποκόμισαν τεχνογνωσία και εμπειρίες που θα φανούν χρήσιμες πάνω στην Πρόληψη της Υγείας τον πολιτών.

Ο κύριος Γιατζίδης δήλωσε ότι υγιείς πόλεις δεν είναι αυτές που θεραπεύουν αλλά αυτές που προλαμβάνουν την εκδήλωση ασθενειών και παθήσεων στον πληθυσμό τους. Με την πρόληψη ζούμε περισσότερο και καλύτερα.

Ο Εντεταλμένος
Δημοτικός Σύμβουλος
Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης

Γιατζίδης Παναγιώτης

 Δημήτρης Πανταζής

 

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης

 

Εκδότης εφημερίδας "Η Φωνή της Νέας Σμύρνης"

Ο Δημήτριος Αντ. Πανταζής γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη το 1981 και κατάγεται από την Μικρά Ασία μέσω των παππούδων του Δημήτριο Ιωαν. Πανταζή που γεννήθηκε στην Σμύρνη, Ευγενία Πανταζή το γένος Νικολαίδη που γεννήθηκε στο Οδεμήσιο και Δημήτριο Καχριμάνη που γεννήθηκε στο Αϊδίνιο. Γονείς του είναι ο Αντώνιος Πανταζής που γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη και η Ασπασία Καχριμάνη που γεννήθηκε στην Στυλίδα.

Έχει σπουδάσει Ειδικός Ναυτιλιακής Κατεύθυνσης και Ειδικός Φοροτεχνικού Γραφείου σε δύο Ι.Ε.Κ. του Δημοσίου. Στο διάστημα 2003 έως 2010 εργάστηκε σε φορείς του Ιδιωτικού και του Δημοσίου τομέα.

Αρθρογραφεί ακατάπαυστα στον έντυπο τοπικό τύπο από το 2006 εώς και το 2010 σε εφημερίδα της Νέας Σμύρνης εβδομαδιαίας κυκλοφορίας. Στο διάστημα Ιούνιος έως και Σεπτέμβριος 2010 εργάζεται ως αρχισυντάκτης σε ημερήσια εφημερίδα της Γλυφάδας.

Τον Ιανουάριο του 2011 αναλαμβάνει εκδότης στην "Φωνή της Νέας Σμύρνης", την εφημερίδα που ίδρυσε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής το 1964. Παράλληλα με την έκδοση της εφημερίδας ασκεί το ελεύθερο επάγγελμα υπό τις ιδιότητες του διαφημιστή, γραφίστα και κατασκευαστή ιστοσελίδων.

Εκδίδει και διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα στα εννέα βιβλία που έγραψε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής για την ιστορία της Νέας Σμύρνης με τίτλο "Νέα Σμύρνη - Το Χρονικό μιας Πόλης".

Εκλέγεται πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης το 2014 με την Δημοτική Παράταξη "Συμμαχία Πολιτών για την Νέα Σμύρνη". Ως Δημοτικός Σύμβουλος ορίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Σμύρνης από τον Σεπτέμβριο 2014 έως και τον Φεβρουάριο 2017 μέλος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής όπου ομόφωνα από την ίδια την Επιτροπή εκλέχθεκε Αντιπρόεδρός της, καθώς και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Νέας Σμύρνης «Κέντρο Δραστηριότητας και Κοινωνικής Προστασίας παιδιών και νέων Νέας Σμύρνης (Εθνική Στέγη).

Από Μάρτιο 2017 έως και Αύγουστο 2019 που λήγει η τωρινή Δημαρχιακή θητεία είναι μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στις Ενιαίας Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας (Γραμματέας) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς και μέλος στην Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Το 2015 ίδρυσε μαζί με ακόμα 24 Νεοσμυρνιούς το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη» στο οποίο σήμερα διατελεί Πρόεδρος.

Το 2018 ανακοίνωσε την προσχώρηση και υποψηφιότητα του για τις Δημοτικές Εκλογές Μαΐου 2019 στην Δημοτική Παράταξη του Δημάρχου Νέας Σμύρνης Σταύρου Τζουλάκη «Νέα Σμύρνη Πόλη Πρότυπο».