Thursday, 26 April 2018 00:00

“Το πάρτι των Εθνών” φιλοξένησε ο Δήμος μας

"Το πάρτι των Εθνών" φιλοξένησε ο Δήμος μας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΓΡΑΦΕIO TYΠOY
Πληροφορίες Ειρήνη Μουστακαριά
Τηλ: 213-2025843
e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Νέα Σμύρνη, 24 Απριλίου 2018


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


"Το πάρτι των Εθνών" φιλοξένησε ο Δήμος μας


Την τελετή λήξης των 5ων Παγκόσμιων Σχολικών Αγώνων "Αθλητικής και Ολυμπιακής Παιδείας", που φέτος διεξήχθησαν από τις 18 έως τις 24 Απριλίου στην Ελλάδα (Αρχαία Ολυμπία και Αθήνα), φιλοξένησε ο δήμος Νέας Σμύρνης στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο. Μέσα σε κλίμα χαράς και συγκίνησης διεθνείς αποστολές αποτελούμενες από μαθητές, μαθήτριες και παιδιά με νοητική υστέρηση (Special Olympics) παρουσίασαν τις χώρες τους, τα σχολεία τους, τους χορούς και τα προϊόντα του τόπου τους συμβάλλοντας έτσι στην ισχυροποίηση της πνευματικής και εκπαιδευτικής διάστασης των Ολυμπιακών αγώνων και του "ευ αγωνίζεσθαι".


"Το πάρτι των εθνών" τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος κ. Σταύρος Τζουλάκης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου μας κ. Μιχάλης Χρηστάκης, ο Χρυσός Ολυμπιονίκης Δημοσθένης Ταμπάκος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σχολικού Αθλητισμού της Ρωσίας Alan Abaev, ο Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σχολικού Αθλητισμού (ISF) κ. Στέλιος Δασκαλάκης, ο Πρόεδρος της ΠΕΠΦΑ κ. Δημήτρης Γρηγοριάδης, η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Ηλιούπολης κυρία Κουρή.


Τον ευρύτερο συντονισμό της εκδήλωσης επιμελήθηκε η Αντιδήμαρχος Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού κυρία Ιωάννα Καριοφύλλη. Παρευρέθηκαν, επίσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Τσιάπης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Στάθης Κούπας, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Πολύδωρος Συρίγος, η Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων Κλαίρη Δεληγιάννη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Νικήτας Περαθωράκης, Νάσος Αθανασίου και Δημήτρης Πανταζής.


Στον χαιρετισμό του ο κ. Τζουλάκης εξέφρασε τη χαρά του για τη συμμετοχή του Δήμου μας στην οργάνωση τονίζοντας το αθλητικό, πολιτιστικό και εκπαιδευτικό της περιεχόμενο καθώς και τον ρόλο της στην ευαισθητοποίηση των πολιτών στον εθελοντισμό.


Τους αγώνες, οι οποίοι τις προηγούμενες ημέρες διεξήχθησαν σε διάφορους δήμους της Αττικής, διοργάνωσε, υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ, το International School Sport Federation σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής. Την όλη διοργάνωση τίμησαν με την παρουσία τους δύο Ρώσοι Ολυμπιονίκες της Ελληνορωμαϊκής πάλης, ο Alexander Karelin (3 χρυσά, 1 χάλκινο ολυμπιακά μετάλλια) και Khadartsev Makharbek (2 χρυσά, 1 ασημένιο ολυμπιακά μετάλλια) καθώς και ο Έλληνας Ολυμπιονίκης της Γυμναστικής (1 χρυσό, 1 ασημένιο ολυμπιακά μετάλλια) Δημοσθένης Ταμπάκος. Και οι τρεις τιμήθηκαν από τον Δήμαρχο με το μετάλλιο της πόλης μας.

Φωτογραφίες:


1. "Το πάρτι των εθνών" τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος κ. Τζουλάκης, ο Γ. Γραμματέας του Δήμου μας κ. Χρηστάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σχολικού Αθλητισμού της Ρωσίας κ. Alan Abaev, ο Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σχολικού Αθλητισμού (ISF) κ. Δασκαλάκης, ο Πρόεδρος της ΠΕΠΦΑ κ. Γρηγοριάδης, η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Ηλιούπολης κ.ά.


2. Παρουσίαση τοπικών εδεσμάτων από τις συμμετέχουσες χώρες (Αγγλία, Ιταλία, Σλοβακία, Ρωσία, Βουλγαρία, Κίνα).


3. Μαθητές και δάσκαλοι του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Σμύρνης σχηματίζουν το σήμα της ΕΙΡΗΝΗΣ.


4. ----


5. Ο Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σχολικού Αθλητισμού (ISF) κ. Στέλιος Δασκαλάκης παραδίδει στον Δήμαρχο κ. Τζουλάκη έγγραφο επίσημης στήριξης της Ομοσπονδίας για μόνιμη εγκατάσταση της γραμματείας της στην Ελλάδα.

H ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Κλαίρη Δεληγιάννη

 Δημήτρης Πανταζής

 

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης

 

Εκδότης εφημερίδας "Η Φωνή της Νέας Σμύρνης"

Ο Δημήτριος Πανταζής γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη το 1981 και κατάγεται από την Σμύρνη.

Αρθρογραφεί στον έντυπο τοπικό τύπο από το 2006 έως και το 2010 στην εφημερίδα "Τα Επίκαιρα Νέας Σμύρνης". Τον Ιανουάριο του 2011 αναλαμβάνει την επανέκδοση στην εφημερίδα "Φωνή της Νέας Σμύρνης" που ίδρυσε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής το 1964 και διατήρησε έως το 1998. Έκτοτε ως εκδότης διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα στα εννέα βιβλία που έγραψε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής για την ιστορία της Νέας Σμύρνης με τίτλο "Νέα Σμύρνη - Το Χρονικό μιας Πόλης".

Εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης το 2014. Διετέλεσε μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Νέας Σμύρνης «Κέντρο Δραστηριότητας και Κοινωνικής Προστασίας παιδιών και νέων Νέας Σμύρνης (Εθνική Στέγη) και στην Επιτροπή Δημοπράτησης ακινήτων.

Διατελεί μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στις Ενιαίες Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας (ως Γραμματέας) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς και μέλος στην Οικονομική Επιτροπή και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Το 2015 ίδρυσε μαζί με ακόμα 24 Νεοσμυρνιούς το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη» στο οποίο έως σήμερα διατελεί Πρόεδρος.