Thursday, 26 April 2018 00:00

Περιβαλλοντική δράση «Ζωντανό Σχολείο – Όμορφη Γειτονιά

Περιβαλλοντική δράση «Ζωντανό Σχολείο – Όμορφη Γειτονιά

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Ελ.Βενιζέλου 16, 17121 Νέα Σμύρνη
Τηλ: 213-20.25.831 – 911 - 914
Fax: 213-20.25.913
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το Γραφείο Παιδείας του Δήμου Νέας Σμύρνης σε συνεργασία με το Σύλλογο Διδασκόντων, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και τους μαθητές του 3ου και 13ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Σμύρνης θα υλοποιήσουν την Κυριακή 29 Απριλίου 2018, από τις 10:00πμ ως τη 13:30μμ, τη περιβαλλοντική δράση «Ζωντανό Σχολείο – Όμορφη Γειτονιά», στο πλαίσιο του Let's Do It Greece, που αποτελεί τη μεγαλύτερη ταυτόχρονη εθελοντική δράση της χώρας.


Σε ένα κλίμα γιορτινό, συνεργασίας και εθελοντισμού θα υλοποιηθούν εργασίες καθαριότητας, δενδροφυτεύσεις, ελαιοχρωματισμοί, όχι μόνο στον σχολικό αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο. Όλη την εβδομάδα οι υπηρεσίες του Δήμου μας προχωρούν σε μια γενικευμένη παρέμβαση για την αντιμετώπιση των αναγκών των συστεγαζόμενων σχολείων.


Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου θα συνδράμουν με όλες τους τις δυνάμεις, με έμψυχο και άψυχο υλικό, προκειμένου να στεφθεί με επιτυχία αυτή η συντονισμένη προσπάθεια τοπικής παρέμβασης. Το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε είναι ότι ο Δήμος μας και η Σχολική Κοινότητα εκτός από το σχολείο υιοθετούν περιβαλλοντικά και τη γειτονιά τους.

 Δημήτρης Πανταζής

 

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης

 

Εκδότης εφημερίδας "Η Φωνή της Νέας Σμύρνης"

Ο Δημήτριος Αντ. Πανταζής γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη το 1981 και κατάγεται από την Μικρά Ασία μέσω των παππούδων του Δημήτριο Ιωαν. Πανταζή που γεννήθηκε στην Σμύρνη, Ευγενία Πανταζή το γένος Νικολαίδη που γεννήθηκε στο Οδεμήσιο και Δημήτριο Καχριμάνη που γεννήθηκε στο Αϊδίνιο. Γονείς του είναι ο Αντώνιος Πανταζής που γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη και η Ασπασία Καχριμάνη που γεννήθηκε στην Στυλίδα.

Έχει σπουδάσει Ειδικός Ναυτιλιακής Κατεύθυνσης και Ειδικός Φοροτεχνικού Γραφείου σε δύο Ι.Ε.Κ. του Δημοσίου. Στο διάστημα 2003 έως 2010 εργάστηκε σε φορείς του Ιδιωτικού και του Δημοσίου τομέα.

Αρθρογραφεί ακατάπαυστα στον έντυπο τοπικό τύπο από το 2006 εώς και το 2010 σε εφημερίδα της Νέας Σμύρνης εβδομαδιαίας κυκλοφορίας. Στο διάστημα Ιούνιος έως και Σεπτέμβριος 2010 εργάζεται ως αρχισυντάκτης σε ημερήσια εφημερίδα της Γλυφάδας.

Τον Ιανουάριο του 2011 αναλαμβάνει εκδότης στην "Φωνή της Νέας Σμύρνης", την εφημερίδα που ίδρυσε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής το 1964. Παράλληλα με την έκδοση της εφημερίδας ασκεί το ελεύθερο επάγγελμα υπό τις ιδιότητες του διαφημιστή, γραφίστα και κατασκευαστή ιστοσελίδων.

Εκδίδει και διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα στα εννέα βιβλία που έγραψε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής για την ιστορία της Νέας Σμύρνης με τίτλο "Νέα Σμύρνη - Το Χρονικό μιας Πόλης".

Εκλέγεται πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης το 2014 με την Δημοτική Παράταξη "Συμμαχία Πολιτών για την Νέα Σμύρνη". Ως Δημοτικός Σύμβουλος ορίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Σμύρνης από τον Σεπτέμβριο 2014 έως και τον Φεβρουάριο 2017 μέλος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής όπου ομόφωνα από την ίδια την Επιτροπή εκλέχθεκε Αντιπρόεδρός της, καθώς και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Νέας Σμύρνης «Κέντρο Δραστηριότητας και Κοινωνικής Προστασίας παιδιών και νέων Νέας Σμύρνης (Εθνική Στέγη).

Από Μάρτιο 2017 έως και Αύγουστο 2019 που λήγει η τωρινή Δημαρχιακή θητεία είναι μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στις Ενιαίας Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας (Γραμματέας) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς και μέλος στην Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Το 2015 ίδρυσε μαζί με ακόμα 24 Νεοσμυρνιούς το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη» στο οποίο σήμερα διατελεί Πρόεδρος.