Friday, 09 March 2018 00:00

Εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας από τον Δήμο Νέας Σμύρνης

Εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας από τον Δήμο Νέας Σμύρνης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ


Η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης και η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων, σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης διοργάνωσαν εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Μαρτίου στις 11π.μ. στον πολυχώρο Γαλαξία. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η επανατοποθέτηση των γυναικών στη συνείδησή μας, με εστίαση στην ιστορική, νομοθετική και ψυχολογική υπόστασή τους.


Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης κύριος Σταύρος Τζουλάκης, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων κύριος Παναγιώτης Γιατζίδης καθώς και κυρία Δήμητρα Νάνου, Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης οι οποίοι ευχαρίστησαν όλους όσοι τίμησαν και υποστήριξαν τη δράση: και ήταν πραγματικά πολλοί!

Την κυρία Χάρις Κατάκη Ψυχολόγο και ιδρύτρια του Εργαστηρίου Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων, την κυρία Ντορέττα Αδαμάκη DEA Κοινωνιολόγο, Επιμελήτρια Κοινωνικής Αρωγής, τον κύριο Εμμανουήλ Σπυριδάκη Αναπληρωτή Καθηγητή Παν/μιου Πελοποννήσου, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΠ και τον κύριο Βαγγέλη Γεροντάκη Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας.


Τα καίρια θέματα που αναπτύχθηκαν ήταν: O φεμινισμός στην Ελλάδα μετά την μεταπολίτευση, η έννοια της παρενόχλησης στο χώρο εργασίας, η σημαντική βοήθεια της Συμβουλευτικής και της Ψυχοθεραπείας για τη γυναίκα της τρίτης ηλικίας και τέλος οι μεταμορφώσεις της γυναικείας ταυτότητας ως μοχλός αλλαγής της ελληνικής οικογένειας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο κ. Κονιδάρης Διονύσιος Αντιδήμαρχος Πράσινου, Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής, ο κ. Κούπας Ευστάθιος Αντιδήμαρχος Οικονομικών, ο κ. Συρίγος Πολύδωρος, Αντιδήμαρχος Παιδείας, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Διαφάνειας, ο κ. Τσιάπης Παναγιώτης Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Γρηγοράκης Μανώλης Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου, η κ. Δεληγιάννη Κλαίρη, Υπεύθυνη Δημοτική Σύμβουλος Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Νέας Σμύρνης,, ο κ. Αθανασίου Αθανάσιος Μέλος της Οικονομικής Επιτροπής, ο κύριος Καστόρης Θεόδωρος, Δημοτικός Σύμβουλος και ο κ. Σιούτας Νικόλαος Δημοτικός Σύμβουλος.


Η κορύφωση ήλθε με την χορωδία των ΚΑΠΗ που τραγούδησε για τη γυναίκα υπό την καθοδήγηση του μαέστρου – μουσικού κ. Πασχάλη Τόνιου.


Αξίζει να σημειωθεί ότι η μεγάλη ανταπόκριση στη δράση αυτή, απέδειξε ότι στην αναζήτηση νοήματος των καιρών μας η πολυεπίπεδη ενημέρωση αποτελεί ένα σημαντικό βήμα αυτοβελτίωσης και πραγματικής ανάπτυξης της κοινωνίας μας.

Στο τέλος της εκδήλωσης οι γυναίκες έφυγαν με ένα λουλούδι στα χέρια και μια αγκαλιά συναισθημάτων στην καρδιά!

 

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής - Πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων

 

 

Παναγιώτης Γιατζίδης

 

Η Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης ΝΠΔΔ

 

 

Δήμητρα Νάνου

 Δημήτρης Πανταζής

 

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης

 

Εκδότης εφημερίδας "Η Φωνή της Νέας Σμύρνης"

Ο Δημήτριος Πανταζής γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη το 1981 και κατάγεται από την Σμύρνη.

Αρθρογραφεί στον έντυπο τοπικό τύπο από το 2006 έως και το 2010 στην εφημερίδα "Τα Επίκαιρα Νέας Σμύρνης". Τον Ιανουάριο του 2011 αναλαμβάνει την επανέκδοση στην εφημερίδα "Φωνή της Νέας Σμύρνης" που ίδρυσε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής το 1964 και διατήρησε έως το 1998. Έκτοτε ως εκδότης διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα στα εννέα βιβλία που έγραψε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής για την ιστορία της Νέας Σμύρνης με τίτλο "Νέα Σμύρνη - Το Χρονικό μιας Πόλης".

Εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης το 2014. Διετέλεσε μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Νέας Σμύρνης «Κέντρο Δραστηριότητας και Κοινωνικής Προστασίας παιδιών και νέων Νέας Σμύρνης (Εθνική Στέγη) και στην Επιτροπή Δημοπράτησης ακινήτων.

Διατελεί μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στις Ενιαίες Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας (ως Γραμματέας) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς και μέλος στην Οικονομική Επιτροπή και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Το 2015 ίδρυσε μαζί με ακόμα 24 Νεοσμυρνιούς το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη» στο οποίο έως σήμερα διατελεί Πρόεδρος.