Wednesday, 06 April 2016 00:00

Ίδρυση ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ (Κ.Δ.Α.Π)

Ίδρυση ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ (Κ.Δ.Α.Π)

Το Γραφείο Παιδείας του Δήμου Νέας Σμύρνης προτίθεται να προχωρήσει στην ίδρυση ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ (Κ.Δ.Α.Π.), για παιδιά ηλικίας 6 – 12 ετών, από την σχολική χρονιά 2016 – 2017.

Το Κ.Δ.Α.Π είναι μια νέα δραστηριότητα που θα λειτουργήσει σε επιλεγμένα δημόσια κτίρια και σχολεία της πόλης μας.

Στόχος μας είναι η εξασφάλιση της δημιουργίας σύγχρονων δομών φιλοξενίας των Κ.Δ.Α.Π, αλλά και η παροχή ΔΩΡΕΑΝ ολοκληρωμένων εκπαιδευτικών, πολιτιστικών, περιβαλλοντικών, αθλητικών και ψυχαγωγικών υπηρεσιών στους μαθητές της Νέας Σμύρνης.

Η νέα αυτή δράση αποτελεί την επέκταση της Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Νέας Σμύρνης και σε άλλες δράσεις και υπηρεσίες προς τους πολίτες. Ανταποκρινόμαστε στο αίτημα για ελάφρυνση του ετήσιου οικονομικού προγραμματισμού κάθε οικογένειας, αφουγκραζόμαστε την ανάγκη για καθημερινή δημιουργική απασχόληση των παιδιών στην διάρκεια της σχολικής περιόδου. Παράλληλα υλοποιούμε την προγραμματική μας δέσμευση για «ανοικτά σχολεία στην τοπική κοινωνία», σε δράσεις και πρωτοβουλίες εκτός σχολικού ωραρίου.

Καλούμε τους γονείς να γίνουν αρωγοί στην προσπάθεια αυτή.
ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Πληροφορίες: 1. Καθημερινά από 10:00 – 14:00, Γραφείο Παιδείας Δήμου Ν. Σμύρνης, Ελ. Βενιζέλου 16 (5ος όροφος) τηλ: 213 2025 911 – 914. 2. Στις Διευθύνσεις των Σχολείων Α'θμιας Εκπαίδευσης (Δημοτικά Σχολεία).

Για το Γραφείο Παιδείας

ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΖΟΥΛΑΚΗΣ


ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ κ' ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ ΣΥΡΙΓΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς,

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τον νέο θεσμό των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.)
Τα Κ.Δ.Α.Π. είναι μονάδες Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών 6-12 ετών.
Είναι χώροι όπου τα παιδιά, μέσα από μια συγκεκριμένη διαδραστική διαδικασία θα μπορούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, ν' ανταλλάξουν τις εμπειρίες τους, να ψυχαγωγηθούν, ν' αθληθούν, να αποκτήσουν γνώσεις και να απασχοληθούν δημιουργικά σε κλίμα ελευθερίας και ασφάλειας, μακριά από σκοπιμότητες και ανταγωνισμούς.
Στόχος δικός μας είναι να ελαφρύνουμε τον ετήσιο οικονομικό προγραμματισμό των οικογενειών της πόλης μας και παράλληλα να παρέχουμε εκπαιδευτικές, αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις υψηλού επιπέδου.
Το Κ.Δ.Α.Π. Νέας Σμύρνης, φιλοδοξούμε να λειτουργήσει σε επιλεγμένα Δημόσια κτίρια και σχολεία της πόλης μας, καθ' όλη την διάρκεια του σχολικού έτους 2016 – 2017.
Για τον καλύτερο προγραμματισμό μας, θα θέλαμε ωστόσο να επιλέξετε τις δραστηριότητες που θα σας ενδιέφεραν και να μας το επιστρέψετε:

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ:

ΒΟΛΕΪ  ΡΥΘΜΙΚΗ  LATIN DANCE 
ΜΠΑΣΚΕΤ  ΧΟΡΟΣ  ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ
ΧΟΡΟΙ 
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ  HIP HOP  JUDO 
ΣΤΙΒΟΣ  ΤΕΝΙΣ  TAEKWODO 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ:

• ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ 
• ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ 
• ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 
• ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ 
• ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ 
ΑΓΓΛΙΚΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ, ΓΑΛΛΙΚΑ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ:

1. ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ 
2. ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΡΟΦΩΝ – ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ – ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ – ΔΙΑΤΡΟΦΗ 
3. ΤΡΕΛΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ
ΖΩΗΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ–ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ–ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΒΑΡΥΤΗΤΑ 
4. ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΟΝΕΑ / ΚΗΔΕΜΟΝΑ / προαιρετικά

ΟΝΟΜΑ: Τηλ:
ΕΠΩΝΥΜΟ: Κινητό:
ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΟΙΤΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΟΥ: e-mail:

 Δημήτρης Πανταζής

 

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης

 

Εκδότης εφημερίδας "Η Φωνή της Νέας Σμύρνης"

Ο Δημήτριος Αντ. Πανταζής γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη το 1981 και κατάγεται από την Μικρά Ασία μέσω των παππούδων του Δημήτριο Ιωαν. Πανταζή που γεννήθηκε στην Σμύρνη, Ευγενία Πανταζή το γένος Νικολαίδη που γεννήθηκε στο Οδεμήσιο και Δημήτριο Καχριμάνη που γεννήθηκε στο Αϊδίνιο. Γονείς του είναι ο Αντώνιος Πανταζής που γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη και η Ασπασία Καχριμάνη που γεννήθηκε στην Στυλίδα.

Έχει σπουδάσει Ειδικός Ναυτιλιακής Κατεύθυνσης και Ειδικός Φοροτεχνικού Γραφείου σε δύο Ι.Ε.Κ. του Δημοσίου. Στο διάστημα 2003 έως 2010 εργάστηκε σε φορείς του Ιδιωτικού και του Δημοσίου τομέα.

Αρθρογραφεί ακατάπαυστα στον έντυπο τοπικό τύπο από το 2006 εώς και το 2010 σε εφημερίδα της Νέας Σμύρνης εβδομαδιαίας κυκλοφορίας. Στο διάστημα Ιούνιος έως και Σεπτέμβριος 2010 εργάζεται ως αρχισυντάκτης σε ημερήσια εφημερίδα της Γλυφάδας.

Τον Ιανουάριο του 2011 αναλαμβάνει εκδότης στην "Φωνή της Νέας Σμύρνης", την εφημερίδα που ίδρυσε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής το 1964. Παράλληλα με την έκδοση της εφημερίδας ασκεί το ελεύθερο επάγγελμα υπό τις ιδιότητες του διαφημιστή, γραφίστα και κατασκευαστή ιστοσελίδων.

Εκδίδει και διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα στα εννέα βιβλία που έγραψε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής για την ιστορία της Νέας Σμύρνης με τίτλο "Νέα Σμύρνη - Το Χρονικό μιας Πόλης".

Εκλέγεται πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης το 2014 με την Δημοτική Παράταξη "Συμμαχία Πολιτών για την Νέα Σμύρνη". Ως Δημοτικός Σύμβουλος ορίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Σμύρνης από τον Σεπτέμβριο 2014 έως και τον Φεβρουάριο 2017 μέλος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής όπου ομόφωνα από την ίδια την Επιτροπή εκλέχθεκε Αντιπρόεδρός της, καθώς και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Νέας Σμύρνης «Κέντρο Δραστηριότητας και Κοινωνικής Προστασίας παιδιών και νέων Νέας Σμύρνης (Εθνική Στέγη).

Από Μάρτιο 2017 έως και Αύγουστο 2019 που λήγει η τωρινή Δημαρχιακή θητεία είναι μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στις Ενιαίας Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας (Γραμματέας) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς και μέλος στην Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Το 2015 ίδρυσε μαζί με ακόμα 24 Νεοσμυρνιούς το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη» στο οποίο σήμερα διατελεί Πρόεδρος.

Το 2018 ανακοίνωσε την προσχώρηση και υποψηφιότητα του για τις Δημοτικές Εκλογές Μαΐου 2019 στην Δημοτική Παράταξη του Δημάρχου Νέας Σμύρνης Σταύρου Τζουλάκη «Νέα Σμύρνη Πόλη Πρότυπο».