Wednesday, 10 October 2018 00:00

Η συνεργασία Δήμου και πολιτών θα φέρει αλλαγή νοοτροπίας στη διαχείριση των αποβλήτων

Η συνεργασία Δήμου και πολιτών θα φέρει αλλαγή νοοτροπίας στη διαχείριση των αποβλήτων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΓΡΑΦΕIO TYΠOY
Τηλ: 213-2025843
e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Νέα Σμύρνη, 9 Οκτωβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η συνεργασία Δήμου και πολιτών θα φέρει αλλαγή νοοτροπίας στη διαχείριση των αποβλήτων

Σύμφωνα με το ΦΕΚ Α' Αρ. 170 της 8-11-17, την τροποποίηση του ν. 2939/2001 για την εναλλακτική διαχείριση των συσκευασιών και άλλων προϊόντων, την προσαρμογή στην Οδηγία 2015/720/ΕΕ όπως και τη ρύθμιση θεμάτων του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης, υποχρέωση της υπηρεσίας καθαριότητας και ανακύκλωσης των Δήμων είναι η αύξηση της ανακύκλωσης και η μείωση των απορριμμάτων.


Στην προσπάθεια αυτή ο Δήμος μας έχει ενεργοποιήσει τακτικές για την εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων, με αποτέλεσμα κάθε χρόνο να μειώνουμε τα απορρίμματα που μεταφέρονται στο ΧΥΤΑ Φυλής και να αυξάνουμε την ανακύκλωση στους μπλε κάδους με κορύφωση το έτος 2017 (όπως φαίνεται στα γραφήματα 1 και 2). Συνεχίζουμε για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα το έτος 2018.


Επίσης, εκτός από την ανακύκλωση στους μπλε κάδους, η υπηρεσία καθαριότητας και ανακύκλωσης του Δήμου μας, προσπαθεί κάθε χρόνο να δίνει κίνητρο στους δημότες για να γίνεται ανακύκλωση με το σύστημα της «διαλογής στην πηγή». Έτσι, κυρίως τα έτη 2016 και 2017, δημιουργήθηκαν συνεργασίες για ανακύκλωση γυαλιού, χαρτιού, σίδερου (κυρίως με τα εγκαταλελειμμένα οχήματα), μπαταριών καθώς και τα σπιτάκια ανακύκλωσης. Η αύξηση αυτών το 2017 άγγιξε το 73% (όπως φαίνεται στο γράφημα 3).


Τα παραπάνω στοιχεία είναι επίσημα και έχουν καταχωρηθεί στο ηλεκτρονικό μητρώο αποβλήτων (ΗΜΑ), έχοντας κατατάξει το Δήμο μας μέσα στους πρώτους πέντε Δήμους πανελλαδικά.


Στην προσπάθειά μας έχουμε συνοδοιπόρους τους κατοίκους της Νέας Σμύρνης, οι οποίοι έχουν εντάξει στην καθημερινότητά τους την ανακύκλωση, συμβάλλοντας στη διατήρηση της Νέας Σμύρνης ως σύγχρονης και καθαρής πόλης.

 Δημήτρης Πανταζής

 

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης

 

Εκδότης εφημερίδας "Η Φωνή της Νέας Σμύρνης"

Ο Δημήτριος Αντ. Πανταζής γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη το 1981 και κατάγεται από την Μικρά Ασία μέσω των παππούδων του Δημήτριο Ιωαν. Πανταζή που γεννήθηκε στην Σμύρνη, Ευγενία Πανταζή το γένος Νικολαίδη που γεννήθηκε στο Οδεμήσιο και Δημήτριο Καχριμάνη που γεννήθηκε στο Αϊδίνιο. Γονείς του είναι ο Αντώνιος Πανταζής που γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη και η Ασπασία Καχριμάνη που γεννήθηκε στην Στυλίδα.

Έχει σπουδάσει Ειδικός Ναυτιλιακής Κατεύθυνσης και Ειδικός Φοροτεχνικού Γραφείου σε δύο Ι.Ε.Κ. του Δημοσίου. Στο διάστημα 2003 έως 2010 εργάστηκε σε φορείς του Ιδιωτικού και του Δημοσίου τομέα.

Αρθρογραφεί ακατάπαυστα στον έντυπο τοπικό τύπο από το 2006 εώς και το 2010 σε εφημερίδα της Νέας Σμύρνης εβδομαδιαίας κυκλοφορίας. Στο διάστημα Ιούνιος έως και Σεπτέμβριος 2010 εργάζεται ως αρχισυντάκτης σε ημερήσια εφημερίδα της Γλυφάδας.

Τον Ιανουάριο του 2011 αναλαμβάνει εκδότης στην "Φωνή της Νέας Σμύρνης", την εφημερίδα που ίδρυσε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής το 1964. Παράλληλα με την έκδοση της εφημερίδας ασκεί το ελεύθερο επάγγελμα υπό τις ιδιότητες του διαφημιστή, γραφίστα και κατασκευαστή ιστοσελίδων.

Εκδίδει και διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα στα εννέα βιβλία που έγραψε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής για την ιστορία της Νέας Σμύρνης με τίτλο "Νέα Σμύρνη - Το Χρονικό μιας Πόλης".

Εκλέγεται πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης το 2014 με την Δημοτική Παράταξη "Συμμαχία Πολιτών για την Νέα Σμύρνη". Ως Δημοτικός Σύμβουλος ορίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Σμύρνης από τον Σεπτέμβριο 2014 έως και τον Φεβρουάριο 2017 μέλος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής όπου ομόφωνα από την ίδια την Επιτροπή εκλέχθεκε Αντιπρόεδρός της, καθώς και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Νέας Σμύρνης «Κέντρο Δραστηριότητας και Κοινωνικής Προστασίας παιδιών και νέων Νέας Σμύρνης (Εθνική Στέγη).

Από Μάρτιο 2017 έως και Αύγουστο 2019 που λήγει η τωρινή Δημαρχιακή θητεία είναι μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στις Ενιαίας Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας (Γραμματέας) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς και μέλος στην Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Το 2015 ίδρυσε μαζί με ακόμα 24 Νεοσμυρνιούς το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη» στο οποίο σήμερα διατελεί Πρόεδρος.

Το 2018 ανακοίνωσε την προσχώρηση και υποψηφιότητα του για τις Δημοτικές Εκλογές Μαΐου 2019 στην Δημοτική Παράταξη του Δημάρχου Νέας Σμύρνης Σταύρου Τζουλάκη «Νέα Σμύρνη Πόλη Πρότυπο».