Tuesday, 09 October 2018 00:00

Παρέμβαση για τα έργα στην Ομήρου του Εμπορικού Συλλόγου Νέας Σμύρνης

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Παρέμβαση για τα έργα στην Ομήρου του Εμπορικού Συλλόγου Νέας Σμύρνης

Η εφημερίδα μας ενημερώθηκε σήμερα για την κίνηση του Εμπορικού Συλλόγου Νέας Σμύρνης να αναρτήσει πανό στην συμβολή των οδών Ομήρου & Παλαιολόγου μέσω του Προέδρου του κ. Πάρη Παπαβασίλειου του και της ζητήθηκε να το δημοσιεύσει ως τοπική είδηση. Το πανό αναγράφει όχι άλλα λουκέτα, όχι άλλη καθυστέρηση, αναφερόμενο προφανώς στην καθυστέρηση περαίωσης του έργου!

Ακολουθεί σχολιασμός εφημερίδας.

Το έργο αυτό που χρηματοδοτείται από κονδύλια της Περιφέρειας Αττικής αντιμετώπισε καθυστερήσεις, με αποτέλεσμα να υπάρξει αντικειμενική ταλαιπωρία των κατοίκων της περιοχής, των διερχομένων οδηγών της αλλά και των τοπικών επιχειρήσεων που βρίσκονται επί της οδού Ομήρου! Η πρώτη καθυστέρηση προέκυψε πέρισι περίπου τέτοια εποχή όταν ο ανάδοχος έκανε μια παυσή εργασίων μερικών εβδομάδων λόγω ότι η Περιφέρεια καθυστέρησε μέρος της πληρωμής του, αποψή μας ότι κακώς προέβει στην κίνηση αυτή η οποία αναμφισβήτητα δημιούργησε μη λειτουργικότητα σε πολλές περιπτώσεις καθώς σίγουρα γνωρίζει ότι το δημόσιο καθυστερεί τις πληρωμές του!

Η επόμενη καθυστέρηση προέκυψε όταν το έργο μεταφέρθηκε πρός το Πάσχα στην πλευρά που σήμερα πλησιάζει η ολοκληρωσή της! Εκεί τα συνεργεία αντιμετώπισαν αντικειμενική δυσκολία καθώς ήταν αναγκαία η μετατόπιση του δικτύου οπτικών ινών αλλά και του αγωγού φυσικού αερίου! Παρότι το έργο είναι χρηματοδότησης και εποπτείας της Περιφέρειας Αττικής ο Δήμος Νέας Σμύρνης ασκούσε ακατάπαυστα πίεση στον ανάδοχο για την όσο το δυνατόν επίσπευση του έργου! Πράγματι τις τελευταίες εβδόμαδες ύστερα από προσωπικές επισκέψεις στο έργο του Δημάρχου Νέας Σμύρνης Σταύρου Τζουλάκη, από τις οποίες η εφημερίδα μας δια εκπροσώπου της υπήρξε ουκ ολίγες φορές εκεί για να το διαπιστώσει, το έργο φαίνεται να πλησιάζει τουλάχιστον ως προς το ζήτημα της τοποθέτησης του πεζοδρομίου στην λήξη του! Θα ακολουθήσει η τοποθέτηση του οδοφωτισμού, όπως ακριβλως έχει ήδη γίνει στην απέναντι πλευρά, καθώς επίσης και της φύτευσης!

Παράλληλα θα έχει ξεκινήσει και το σκάψιμο της αριστερής πλευρά της Παλαιολόγου από το ύψος της Ομήρου μέχρι την Εστία, δίνοντας έτσι την έναρξη στο τρίτο στάδιο από τα συνολικά τέσσερα του έργου Ανάπλαση οδών Ομήρου και Παλαιόλογου το οποίο ενώ είχε αρχική τιμή 3.650.000 τελίκα ο ανάδοχος που κέρδισε τον διαγωνισμό το ανέλαβε με έκπτωση 62%, κοινώς το έργο συνολικά θα κοστίσει γύρω στα 1.400.000 και αφορά όχι μόνο την οδό Ομήρου όπως κακώς κόσμος έχει παρέρμηνευσει και συνταντάμε συχνά σχόλια τύπου "δώθηκαν τόσα χρήματα για δρόμο 200 μέτρων" κτλ αλλά και για την Παλαιόλογου!

Ας θυμηθούμε όμως από παλαίοτερο ρεπορτάζ μας μερικά στοιχεία για το έργο τα οποίοα πιθανώς δεν έχουν γίνει ευρέως γνωστά στον κόσμο και για αυτό και διατυπώνονται ακραία και τελείως άκαιρα σχόλια!

Ειδικότερα, αντικείμενο της σύμβασης αποτελεί η ανάπλαση δύο βασικών οδών του Δήμου της Νέας Σμύρνης, της οδού Ομήρου από τη συμβολή της με την οδό Ελ. Βενιζέλου έως την οδό Κ. Παλαιολόγου και την οδό Κ. Παλαιολόγου από τη συμβολή της με την οδό Ομήρου έως την πλατεία Χρυσοστόμου Σμύρνης, συμπεριλαμβανομένης της νησίδας – Παλαιολόγου, Ιωνίας και Κυδωνιών – και των παρακείμενων σε αυτήν δύο ακόμη δρόμων Ιωνίας και Κυδωνιών. Επιπλέον, περιλαμβάνεται η μετατροπή της μιας λωρίδας της οδού Παλαιολόγου που εφάπτεται με την πλατεία Χρυσοστόμου Σμύρνης, σε ποδηλατόδρομο μέχρι τη λεωφόρο Ν. Πλαστήρα.

Στόχος της έργου είναι να συγκεράσει τη βασική αντίθεση της λειτουργίας της περιοχής επέμβασης, που ενώ αποτελεί έναν από τους βασικούς οδικούς άξονες εισόδου στη Νέα Σμύρνη, είναι ταυτόχρονα και ο πυρήνας του εμπορικού κέντρου του Δήμου. Για το λόγο αυτό επιχειρείται διευθέτηση της κίνησης των οχημάτων και των πεζών με σκοπό την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του κοινού και την ανάδειξη του χαρακτήρα του εμπορικού κέντρου.

Στο κέντρο της Ομήρου θα χτισθεί νησίδα η οποία θα ξεκινάει από το ύψος του εμπορικού κέντρου (Ομήρου 42) θα τελειώνει λίγο πριν τα φανάρια της Ελευθερίου Βενιζέλου. Ο ηλεκτροφωτισμός θα γίνει υπόγειος, θα υπάρχουν βυθιζόμενοι κάδοι απορριμμάτων ενώ οι θέσεις στάθμευσης οχημάτων θα περιοριστούν κατά το 1/3 καθώς τα αυτοκίνητα πλέον θα παρκάρουν οριζόντια και όχι κάθετα. Επίσης στην Παλαιολόγου οι θέσεις στάθμευσης θα μειωθούν. Το παρκάκι μπροστά από την Εμπορική Τράπεζα (επί της Κυδωνιών) θα ενοποιηθεί με τον μικρό δρόμο στα δεξιά του.

Τέλος θα υπάρχει ποδηλατόδρομος που θα ξεκινάει από την Πλατεία Χρυστοστόμου Σμύρνης στο ύψος της Πλαστήρα, θα ανηφορίζει ολόκληρο το δεξιό τμήμα του "πάρκου του Παπά", θα περνάει την Εστία, θα συνεχίζει στην Παλαιολόγου για να στρίψει στην Ομήρου και να διασχίσει την αριστερή πλευρά της για να τερματίσει στα φανάρια της Ελευθερίου Βενιζέλου.

Διαβάστηκε 1008 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Tuesday, 09 October 2018 17:54
 Δημήτρης Πανταζής

 

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης

 

Εκδότης εφημερίδας "Η Φωνή της Νέας Σμύρνης"

Ο Δημήτριος Αντ. Πανταζής γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη το 1981 και κατάγεται από την Μικρά Ασία μέσω των παππούδων του Δημήτριο Ιωαν. Πανταζή που γεννήθηκε στην Σμύρνη, Ευγενία Πανταζή το γένος Νικολαίδη που γεννήθηκε στο Οδεμήσιο και Δημήτριο Καχριμάνη που γεννήθηκε στο Αϊδίνιο. Γονείς του είναι ο Αντώνιος Πανταζής που γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη και η Ασπασία Καχριμάνη που γεννήθηκε στην Στυλίδα.

Έχει σπουδάσει Ειδικός Ναυτιλιακής Κατεύθυνσης και Ειδικός Φοροτεχνικού Γραφείου σε δύο Ι.Ε.Κ. του Δημοσίου. Στο διάστημα 2003 έως 2010 εργάστηκε σε φορείς του Ιδιωτικού και του Δημοσίου τομέα.

Αρθρογραφεί ακατάπαυστα στον έντυπο τοπικό τύπο από το 2006 εώς και το 2010 σε εφημερίδα της Νέας Σμύρνης εβδομαδιαίας κυκλοφορίας. Στο διάστημα Ιούνιος έως και Σεπτέμβριος 2010 εργάζεται ως αρχισυντάκτης σε ημερήσια εφημερίδα της Γλυφάδας.

Τον Ιανουάριο του 2011 αναλαμβάνει εκδότης στην "Φωνή της Νέας Σμύρνης", την εφημερίδα που ίδρυσε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής το 1964. Παράλληλα με την έκδοση της εφημερίδας ασκεί το ελεύθερο επάγγελμα υπό τις ιδιότητες του διαφημιστή, γραφίστα και κατασκευαστή ιστοσελίδων.

Εκδίδει και διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα στα εννέα βιβλία που έγραψε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής για την ιστορία της Νέας Σμύρνης με τίτλο "Νέα Σμύρνη - Το Χρονικό μιας Πόλης".

Εκλέγεται πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης το 2014 με την Δημοτική Παράταξη "Συμμαχία Πολιτών για την Νέα Σμύρνη". Ως Δημοτικός Σύμβουλος ορίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Σμύρνης από τον Σεπτέμβριο 2014 έως και τον Φεβρουάριο 2017 μέλος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής όπου ομόφωνα από την ίδια την Επιτροπή εκλέχθεκε Αντιπρόεδρός της, καθώς και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Νέας Σμύρνης «Κέντρο Δραστηριότητας και Κοινωνικής Προστασίας παιδιών και νέων Νέας Σμύρνης (Εθνική Στέγη).

Από Μάρτιο 2017 έως και Αύγουστο 2019 που λήγει η τωρινή Δημαρχιακή θητεία είναι μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στις Ενιαίας Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας (Γραμματέας) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς και μέλος στην Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Το 2015 ίδρυσε μαζί με ακόμα 24 Νεοσμυρνιούς το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη» στο οποίο σήμερα διατελεί Πρόεδρος.

Το 2018 ανακοίνωσε την προσχώρηση και υποψηφιότητα του για τις Δημοτικές Εκλογές Μαΐου 2019 στην Δημοτική Παράταξη του Δημάρχου Νέας Σμύρνης Σταύρου Τζουλάκη «Νέα Σμύρνη Πόλη Πρότυπο».