Wednesday, 17 October 2018 00:00

Γιώργος Κρικρής: Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Ανακύκλωσης μιλάει στην «ΦΩΝΗ»

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Γιώργος Κρικρής: Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Ανακύκλωσης μιλάει στην «ΦΩΝΗ»

Ο Γιώργος Κρικρής διατελεί Αντιδήμαρχος στον Δήμο Νέας Σμύρνης, ενώ διετέλεσε πρόσφατα για σύντομο χρονικό διάστημα και χρέη Γενικού Γραμματέα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης. Στην πορεία του έχει συμμετάσχει σε ερευνητικές ομάδες ευρωπαϊκών προγραμμάτων ενώ έχει υπάρξει και στενός συνεργάτης του υφυπουργού Παιδείας Θεοδόση Πελεγρίνη. Είναι Απόφοιτος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πλέον ασχολείται αποκλειστικά με την Αυτοδιοίκηση και έχει ενεργό ρόλο στα κοινά της πόλης.

Πως αναλάβατε την θέση του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας;

Ήταν μια τιμητική πρόταση να βοηθήσω στο συγκεκριμένο Υπουργείο, που ασχολείται τόσο με την Ενημέρωση αλλά και με τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Την αποδέχτηκα γιατί ήταν μια πρόκληση για εμένα και θεωρώ ότι η χώρα είναι σε μια κρίσιμη καμπή που οι καλύτεροι από όλους τους πολιτικούς χώρους πρέπει να συνεργαστούν για να αρπάξουμε κάθε ευκαιρία για την βελτίωση της καθημερινότητας. Ωστόσο, οι συνθήκες δεν ευνόησαν ώστε να μπορέσω να συμμετέχω και να συμβάλλω στην προσπάθεια αυτή που κάνει η κυβέρνηση και με μεγάλη χαρά έχω επιστρέψει και αφοσιώνομαι στον Δήμο Ν. Σμύρνης και στην Αυτοδιοίκηση.

Πιστεύετε ότι η νέα γενιά αδιαφορεί για την πολιτική;

Όσον αφορά την νέα γενιά, θεωρώ ότι βασικό πρόβλημα είναι ότι οι τρεις από τους πέντε κολλητούς μου, αυτή την στιγμή είναι στο εξωτερικό για να εργαστούν και να σπουδάσουν. Όταν η επικαιρότητα καθημερινά, αναδεικνύει το πρόβλημα των συντάξεων, τότε η νέα γενιά αναζητά διέξοδο στο εξωτερικό. Οι νέοι και του χρόνου θα έχουμε, υψηλή ασφαλιστική εισφορά και θα είμαστε σε μια δύσκολη φορολογική θέση. Άρα η αναλογία εργαζομένων και συνταξιούχων, θα επιδεινώνεται όπως διαπιστώνεται από ερευνητικά στοιχεία, οδηγώντας το ασφαλιστικό σύστημα σε ακόμα χειρότερη θέση. Αυτό μαζί με το δημογραφικό πρόβλημα (δηλ. την συνεχόμενη μείωση γεννήσεων και την αύξηση των θανάτων) δημιουργεί σοβαρό πολιτικό πρόβλημα που καλούμαστε να το διαχειριστούμε. Δίνοντας κίνητρα σε ανθρώπους κάτω από 40 ετών να βρουν δουλειά και να δημιουργήσουν επιχειρήσεις.

Έχετε προσφέρει πλούσιο έργο στο τομέα της Καθαριότητας και της Ανακύκλωσης. Ποιοι παράγοντες σας έχουν βοηθήσει ώστε να γίνει μια σωστή δουλειά πάνω σε αυτό τον τομέα;

Όσο αφορά τον τομέα της Καθαριότητας θεωρώ ότι με την συνεργασία των εργαζομένων έχει γίνει πολύ σημαντική δουλειά, έχουμε προχωρήσει σε πάνω από 10 διαφορετικά συστήματα ανακύκλωσης και είμαι περήφανος για την δουλειά που έχει γίνει στα σχολεία. Από τα Νηπιαγωγεία έως τα Λύκεια της πόλης μας, κάνουμε εκπαιδευτικές ημερίδες για την διαχείριση των απορριμάτων και για τους τρόπους ανακύκλωσης που πρέπει να υιοθετήσουμε στην καθημερινότητα μας. Θεωρώ ότι αν καταφέρουμε τα παιδιά, να βάλουν στην καθημερινότητα της, την ανακύκλωση, τότε θα μπορέσουμε να δούμε μια αλλαγή νοοτροπίας σταδιακά. Βήμα - βήμα θα μπορέσουμε να δούμε την αλλαγή αυτή.

Σχετικά με τις δημοτικές υποχρεώσεις της πόλης ποια είναι τα βήματα; Υπάρχει ανταπόκριση των άλλων παρατάξεων στα οράματα της διοίκησης για την πόλη;

Είμαι αισιόδοξος πως ο Σταύρος Τζουλάκης, θα είναι ξανά Δήμαρχος. Υπάρχει ένας Δημοτικός Συνδυασμός με ανθρώπους από όλους τους επαγγελματικούς χώρους αλλά και τους κομματικούς. Τα προβλήματα της Αυτοδιοίκησης δεν έχουν κομματική ταμπέλα. Το παγκάκι, η παιδική χαρά ή η καθαρή γειτονιά δεν είναι ούτε πράσινη, ούτε μπλε, ούτε ροζ, άρα όλοι πρέπει να συνεργαστούμε με μοναδικό κόμμα την Νέα Σμύρνη.

 

 

Ομιλήτής στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στο καλοκαιρινό πρόγραμμα της Δημιουργικής Απασχόλησης

 

Συμμετοχή στην οργανωτική επιτροπή για το συνέδριο με θέμα Αναπτυξιακή Πορεία της Λεωφόρου Συγγρού

 

Ρεπορτάζ: Αλεξάνδρα Δημητριάδου

Διαβάστηκε 1188 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Monday, 04 March 2019 23:35
 Δημήτρης Πανταζής

 

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης

 

Εκδότης εφημερίδας "Η Φωνή της Νέας Σμύρνης"

Ο Δημήτριος Αντ. Πανταζής γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη το 1981 και κατάγεται από την Μικρά Ασία μέσω των παππούδων του Δημήτριο Ιωαν. Πανταζή που γεννήθηκε στην Σμύρνη, Ευγενία Πανταζή το γένος Νικολαίδη που γεννήθηκε στο Οδεμήσιο και Δημήτριο Καχριμάνη που γεννήθηκε στο Αϊδίνιο. Γονείς του είναι ο Αντώνιος Πανταζής που γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη και η Ασπασία Καχριμάνη που γεννήθηκε στην Στυλίδα.

Έχει σπουδάσει Ειδικός Ναυτιλιακής Κατεύθυνσης και Ειδικός Φοροτεχνικού Γραφείου σε δύο Ι.Ε.Κ. του Δημοσίου. Στο διάστημα 2003 έως 2010 εργάστηκε σε φορείς του Ιδιωτικού και του Δημοσίου τομέα.

Αρθρογραφεί ακατάπαυστα στον έντυπο τοπικό τύπο από το 2006 εώς και το 2010 σε εφημερίδα της Νέας Σμύρνης εβδομαδιαίας κυκλοφορίας. Στο διάστημα Ιούνιος έως και Σεπτέμβριος 2010 εργάζεται ως αρχισυντάκτης σε ημερήσια εφημερίδα της Γλυφάδας.

Τον Ιανουάριο του 2011 αναλαμβάνει εκδότης στην "Φωνή της Νέας Σμύρνης", την εφημερίδα που ίδρυσε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής το 1964. Παράλληλα με την έκδοση της εφημερίδας ασκεί το ελεύθερο επάγγελμα υπό τις ιδιότητες του διαφημιστή, γραφίστα και κατασκευαστή ιστοσελίδων.

Εκδίδει και διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα στα εννέα βιβλία που έγραψε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής για την ιστορία της Νέας Σμύρνης με τίτλο "Νέα Σμύρνη - Το Χρονικό μιας Πόλης".

Εκλέγεται πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης το 2014 με την Δημοτική Παράταξη "Συμμαχία Πολιτών για την Νέα Σμύρνη". Ως Δημοτικός Σύμβουλος ορίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Σμύρνης από τον Σεπτέμβριο 2014 έως και τον Φεβρουάριο 2017 μέλος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής όπου ομόφωνα από την ίδια την Επιτροπή εκλέχθεκε Αντιπρόεδρός της, καθώς και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Νέας Σμύρνης «Κέντρο Δραστηριότητας και Κοινωνικής Προστασίας παιδιών και νέων Νέας Σμύρνης (Εθνική Στέγη).

Από Μάρτιο 2017 έως και Αύγουστο 2019 που λήγει η τωρινή Δημαρχιακή θητεία είναι μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στις Ενιαίας Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας (Γραμματέας) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς και μέλος στην Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Το 2015 ίδρυσε μαζί με ακόμα 24 Νεοσμυρνιούς το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη» στο οποίο σήμερα διατελεί Πρόεδρος.

Το 2018 ανακοίνωσε την προσχώρηση και υποψηφιότητα του για τις Δημοτικές Εκλογές Μαΐου 2019 στην Δημοτική Παράταξη του Δημάρχου Νέας Σμύρνης Σταύρου Τζουλάκη «Νέα Σμύρνη Πόλη Πρότυπο».