Thursday, 06 September 2018 00:00

Mήνυμα Μητροπολίτη Νέας Σμύρνης Συμεών στους μαθητές και τις μαθήτριες των Σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Mήνυμα Σεβασμ. Μητροπολίτου Νέας Σμύρνης Συμεών προς τους μαθητές και τις μαθήτριες των Σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως

 Νέα Σμύρνη, Σεπτέμβριος 2018

Αγαπητά μου Παιδιά,

Πέρασαν και φέτος οι καλοκαιρινές διακοπές. Οι πόρτες του Σχολείου σας άνοιξαν. Από σήμερα μια νέα σχολική χρονιά αρχίζει. Ταυτόχρονα, ξεκινάει ο όμορφος αγώνας και η προσπάθεια για να κατακτήσετε τη γνώση. Να διαμορφώσετε τον χαρακτήρα σας. Να συγκροτήσετε την προσωπικότητά σας. Ν᾽ αναδειχθείτε υπεύθυνοι πολίτες αυτού του τόπου.
Το νέο σχολικό έτος ξεκινά με μια ιερή πράξη, τον Αγιασμό. Αυτό σημαίνει ότι επικαλούμαστε τον Θεό και Πατέρα μας με πίστη. Ζητάμε τη βοήθειά Του.

Τον παρακαλούμε να μάς φωτίσει όλους. Να ενισχύει τους δασκάλους και καθηγητές σας. Να αυξάνει τον ζήλο σας. Να σάς εξοπλίζει με επιμέλεια και μεθοδικότητα σε κάθε σχολική δραστηριότητά σας.
Με αυτές τις προϋποθέσεις μπορούμε να προσβλέπουμε στην επιτυχία. Η μεθοδική προσπάθεια και ο κόπος που την συνοδεύει φέρνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Μη φοβηθείτε, λοιπόν, να δουλέψετε με όρεξη. Και να προσπαθήσετε για το καλύτερο. Για να χαιρόμαστε μαζί σας όλοι μας. Οι γονείς σας, οι καθηγητές (οι δάσκαλοί) σας, εμείς οι πνευματικοί σας πατέρες.
Με όλη μου την καρδιά σάς εύχομαι να έχετε υγεία, δύναμη και όρεξη για δουλειά και η νέα σχολική χρονιά να είναι ευλογημένη και δημιουργική.

Με πολλή πατρική αγάπη
ο Επίσκοπός σας

† Ο ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΣΥΜΕΩΝ

Διαβάστηκε 1094 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Wednesday, 03 October 2018 19:03
 Δημήτρης Πανταζής

 

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης

 

Εκδότης εφημερίδας "Η Φωνή της Νέας Σμύρνης"

Ο Δημήτριος Αντ. Πανταζής γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη το 1981 και κατάγεται από την Μικρά Ασία μέσω των παππούδων του Δημήτριο Ιωαν. Πανταζή που γεννήθηκε στην Σμύρνη, Ευγενία Πανταζή το γένος Νικολαίδη που γεννήθηκε στο Οδεμήσιο και Δημήτριο Καχριμάνη που γεννήθηκε στο Αϊδίνιο. Γονείς του είναι ο Αντώνιος Πανταζής που γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη και η Ασπασία Καχριμάνη που γεννήθηκε στην Στυλίδα.

Έχει σπουδάσει Ειδικός Ναυτιλιακής Κατεύθυνσης και Ειδικός Φοροτεχνικού Γραφείου σε δύο Ι.Ε.Κ. του Δημοσίου. Στο διάστημα 2003 έως 2010 εργάστηκε σε φορείς του Ιδιωτικού και του Δημοσίου τομέα.

Αρθρογραφεί ακατάπαυστα στον έντυπο τοπικό τύπο από το 2006 εώς και το 2010 σε εφημερίδα της Νέας Σμύρνης εβδομαδιαίας κυκλοφορίας. Στο διάστημα Ιούνιος έως και Σεπτέμβριος 2010 εργάζεται ως αρχισυντάκτης σε ημερήσια εφημερίδα της Γλυφάδας.

Τον Ιανουάριο του 2011 αναλαμβάνει εκδότης στην "Φωνή της Νέας Σμύρνης", την εφημερίδα που ίδρυσε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής το 1964. Παράλληλα με την έκδοση της εφημερίδας ασκεί το ελεύθερο επάγγελμα υπό τις ιδιότητες του διαφημιστή, γραφίστα και κατασκευαστή ιστοσελίδων.

Εκδίδει και διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα στα εννέα βιβλία που έγραψε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής για την ιστορία της Νέας Σμύρνης με τίτλο "Νέα Σμύρνη - Το Χρονικό μιας Πόλης".

Εκλέγεται πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης το 2014 με την Δημοτική Παράταξη "Συμμαχία Πολιτών για την Νέα Σμύρνη". Ως Δημοτικός Σύμβουλος ορίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Σμύρνης από τον Σεπτέμβριο 2014 έως και τον Φεβρουάριο 2017 μέλος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής όπου ομόφωνα από την ίδια την Επιτροπή εκλέχθεκε Αντιπρόεδρός της, καθώς και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Νέας Σμύρνης «Κέντρο Δραστηριότητας και Κοινωνικής Προστασίας παιδιών και νέων Νέας Σμύρνης (Εθνική Στέγη).

Από Μάρτιο 2017 έως και Αύγουστο 2019 που λήγει η τωρινή Δημαρχιακή θητεία είναι μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στις Ενιαίας Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας (Γραμματέας) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς και μέλος στην Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Το 2015 ίδρυσε μαζί με ακόμα 24 Νεοσμυρνιούς το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη» στο οποίο σήμερα διατελεί Πρόεδρος.