Monday, 27 August 2018 00:00

Σήμερα 27 Αυγούστου η πρεμιέρα των Ιωνικών Εορτών

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σήμερα 27 Αυγούστου η πρεμιέρα των Ιωνικών Εορτών

Ανοίγουν σήμερα, στις 21.00, οι πύλες των Ιωνικών Γιορτών, στο Άλσος Νέας Σμύρνης. Υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης το φεστιβάλ κλείνει αισίως 20 χρόνια ζωής και το γιορτάζει με ένα από τα πιο πλούσια προγράμματα στην ιστορία του θεσμού.

Στο φετινό πρόγραμμα έχουν ενταχθεί σημαντικές παραστάσεις από οργανισμούς αδιαμφισβήτητης αξίας, όπως το Ελληνικό Φεστιβάλ, τα ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, Ιωαννίνων και Κρήτης και το Θέατρο του Νέου Κόσμου, τραγωδίες που παρουσιάστηκαν στην Επίδαυρο, συναυλίες με σπουδαίους καλλιτέχνες του ελληνικού τραγουδιού, όπως η Δήμητρα Γαλάνη και ο Βασίλης Λέκκας, κινηματογραφικές προβολές, παιδικό θέατρο, αλλά και αφιερώματα σε καλλιτέχνες που άφησαν το στίγμα τους στον ελληνικό καλλιτεχνικό χώρο, όπως ο μεγάλος μας συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος, ο σπουδαίος ερμηνευτής Κώστας Χατζής και ο αξέχαστος Λουκιανός Κηλαηδόνης.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης, Βαγγέλης Χατζατουριάν, «το φετινό μας πρόγραμμα είναι από τα πιο πλούσια καλλιτεχνικά στην ιστορία του θεσμού και περιλαμβάνει 44 νύχτες πολιτισμού με καθημερινή εναλλαγή παραστάσεων. Ξεκινώντας, δειλά, πέρυσι, με παραγωγές του Πολιτιστικού Οργανισμού, εντάσσουμε στο πρόγραμμα φέτος πλήθος δικών μας παραγωγών, όπως η συναυλία του Γιάννη Μαρκοπούλου, που παρουσιάζεται για μια και μοναδική φορά στη Νέα Σμύρνη, αλλά και για πρώτη φόρα παραγωγή Δήμου της Αττικής στο Ηρώδειο, με τον Γιώργο Νταλάρα και τη Συμφωνική Ορχήστρα Σμύρνης.»

Aπόψε η βραδιά θα κυλήσει με ένα αφιέρωμα στο ελληνικό τραγούδι. Θεοδωράκης, Λοίζος, Σπανός, Μούτσης, Κουγιουμτζής, οι συνθέτες που μας μεγάλωσαν, μας παρασέρνουν σε ένα νοσταλγικό ταξίδι... Πρωταγωνιστής ο Κωστής Χρήστου μαζί με μια ομάδα ταλαντούχων μουσικών.

ΙΩΝΙΚΕΣ ΕΟΡΤΕΣ 2018

Ημέρες Φθινοπώρου - Νύχτες Πολιτισμού

Χρήσιμες Πληροφορίες

 

Σας δίνουμε εδώ βασικές πληροφορίες για το φεστιβάλ ώστε να είστε από πριν ενημερωμένοι και να μην βρεθείτε προ εκπλήξεων

Τα εισιτήρια θα διατίθενται από τα ταμεία του Άλσους δύο ημέρες πριν από κάθε παράσταση 9.00 – 14.00 και 18.00 – 22.00 καθημερινές και Σαββατοκύριακα.

Το κόστος του εισιτηρίου είναι 8 ευρώ. Για δημότες/κατοίκους είναι 5 ευρώ. Οι δημότες/κάτοικοι Νέας Σμύρνης υποχρεούνται να προσκομίσουν στα ταμεία του Άλσους, πριν την έναρξη της παράστασης αστυνομική ταυτότητα, λογαριασμό ΔΕΚΟ ή οποιοδήποτε άλλο έγγραφο αποδεικνύει ότι είναι δημότες ή κάτοικοι Νέας Σμύρνης.

Πρέπει να σημειωθεί πως:

1. Δεν είναι δυνατή η επιστροφή χρημάτων. Κάθε εισιτήριο χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την ημερομηνία και για την εκδήλωση/παράσταση για την οποία αγοράστηκε. Δεν ανταλλάσσεται με άλλο για άλλη ημερομηνία ή για άλλη παράσταση και δεν εξαργυρώνεται σε περίπτωση μη προσέλευσης.

2. Σε περίπτωση μη πραγματοποίησης της παράστασης λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων ή ανωτέρας βίας θα υπάρξει ανακοίνωση για την επανάληψή της στον ίδιο χώρο με τα ίδια εισιτήρια. Αν η παράσταση ματαιωθεί οριστικά, θα επιστραφεί το αντίτιμο των εισιτηρίων και ο κάτοχος θα ενημερώνεται με σχετική ανακοίνωση στο site του Πολιτιστικού Οργανισμού www.culturens.org.

3. Στις παιδικές παραστάσεις εισιτήριο εκδίδεται για τους γονείς και για τα παιδιά όλων των ηλικιών.

Ώρα έναρξης παραστάσεων: Από 27/8 έως 15/9 στις 21.00.
Από 16/9 έως και 9/10 στις 20.30.
Βραδιές σινεμά στις 21.00.Είσοδος ελεύθερη.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να πάρετε τηλεφωνώντας στους αριθμούς: 2132025922 & 924, 210 9310408.

Αξίζει να αναφέρουμε πως μπορείτε να παρκάρετε με 1 ευρώ/ώρα στο PolisPark προσκομίζοντας στο γκαράζ το εισιτήριο ή την κάρτα εισόδου της συγκεκριμένης παράστασης του Πολιτιστικού Φεστιβάλ.

Διαβάστηκε 1429 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Monday, 27 August 2018 12:54
 Δημήτρης Πανταζής

 

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης

 

Εκδότης εφημερίδας "Η Φωνή της Νέας Σμύρνης"

Ο Δημήτριος Αντ. Πανταζής γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη το 1981 και κατάγεται από την Μικρά Ασία μέσω των παππούδων του Δημήτριο Ιωαν. Πανταζή που γεννήθηκε στην Σμύρνη, Ευγενία Πανταζή το γένος Νικολαίδη που γεννήθηκε στο Οδεμήσιο και Δημήτριο Καχριμάνη που γεννήθηκε στο Αϊδίνιο. Γονείς του είναι ο Αντώνιος Πανταζής που γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη και η Ασπασία Καχριμάνη που γεννήθηκε στην Στυλίδα.

Έχει σπουδάσει Ειδικός Ναυτιλιακής Κατεύθυνσης και Ειδικός Φοροτεχνικού Γραφείου σε δύο Ι.Ε.Κ. του Δημοσίου. Στο διάστημα 2003 έως 2010 εργάστηκε σε φορείς του Ιδιωτικού και του Δημοσίου τομέα.

Αρθρογραφεί ακατάπαυστα στον έντυπο τοπικό τύπο από το 2006 εώς και το 2010 σε εφημερίδα της Νέας Σμύρνης εβδομαδιαίας κυκλοφορίας. Στο διάστημα Ιούνιος έως και Σεπτέμβριος 2010 εργάζεται ως αρχισυντάκτης σε ημερήσια εφημερίδα της Γλυφάδας.

Τον Ιανουάριο του 2011 αναλαμβάνει εκδότης στην "Φωνή της Νέας Σμύρνης", την εφημερίδα που ίδρυσε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής το 1964. Παράλληλα με την έκδοση της εφημερίδας ασκεί το ελεύθερο επάγγελμα υπό τις ιδιότητες του διαφημιστή, γραφίστα και κατασκευαστή ιστοσελίδων.

Εκδίδει και διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα στα εννέα βιβλία που έγραψε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής για την ιστορία της Νέας Σμύρνης με τίτλο "Νέα Σμύρνη - Το Χρονικό μιας Πόλης".

Εκλέγεται πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης το 2014 με την Δημοτική Παράταξη "Συμμαχία Πολιτών για την Νέα Σμύρνη". Ως Δημοτικός Σύμβουλος ορίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Σμύρνης από τον Σεπτέμβριο 2014 έως και τον Φεβρουάριο 2017 μέλος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής όπου ομόφωνα από την ίδια την Επιτροπή εκλέχθεκε Αντιπρόεδρός της, καθώς και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Νέας Σμύρνης «Κέντρο Δραστηριότητας και Κοινωνικής Προστασίας παιδιών και νέων Νέας Σμύρνης (Εθνική Στέγη).

Από Μάρτιο 2017 έως και Αύγουστο 2019 που λήγει η τωρινή Δημαρχιακή θητεία είναι μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στις Ενιαίας Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας (Γραμματέας) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς και μέλος στην Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Το 2015 ίδρυσε μαζί με ακόμα 24 Νεοσμυρνιούς το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη» στο οποίο σήμερα διατελεί Πρόεδρος.

Το 2018 ανακοίνωσε την προσχώρηση και υποψηφιότητα του για τις Δημοτικές Εκλογές Μαΐου 2019 στην Δημοτική Παράταξη του Δημάρχου Νέας Σμύρνης Σταύρου Τζουλάκη «Νέα Σμύρνη Πόλη Πρότυπο».