Friday, 22 June 2018 00:00

Πραγματοποιήθηκε ημερίδα για την κατάθλιψη από την Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας & Αλληλεγγύης Δήμου Νέας Σμύρνης

Πραγματοποιήθηκε ημερίδα για την κατάθλιψη από την Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας & Αλληλεγγύης Δήμου Νέας Σμύρνης

Ελληνική Δημοκρατία
Νομός Αττικής

Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Νέα Σμύρνη, 22/06/2018
Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής
και Πολιτικών Ισότητας των Φύλων

Ταχ. Δ/νση: Ελευθερίου Βενιζέλου 18
Τηλ.: 213 2025882
Ηλεκ. Δ/νση: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Δελτίο Τύπου

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης του Δήμου Νέας Σμύρνης και το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου με την υποστήριξη του Κέντρου Ημέρας Ενηλίκων της Ε.Κ.Ψ.Ψ.Υ., στο πλαίσιο εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης και πρόληψης στην ψυχική και σωματική υγεία, οργάνωσαν ημερίδα με θέμα: «Κατάθλιψη... Τι πρέπει να ξέρουμε;»


Την έναρξη των εργασιών της ημερίδας, που πραγματοποιήθηκε στο Ψηφιακό Μουσείο Νέας Σμύρνης, κήρυξε ο Δήμαρχος κ. Σταύρος Τζουλάκης, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης κ. Παναγιώτης Γιατζίδης. Στην ημερίδα παρευρέθηκε, επίσης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Γιώργος Κρικρής.


Η συμμετοχή του κόσμου στην εκδήλωση ήταν πραγματικά πολύ μεγάλη και ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Το θέμα της κατάθλιψης, πιο καίριο παρά ποτέ λόγω των κοινωνικοοικονομικών δυσχερειών και των επιπτώσεων των συνεπειών της οικονομικής κρίσης στον πληθυσμό, προσέλκυσε κοινό όλων των ηλικιών και αποτέλεσε έναυσμα για διάλογο και πληθώρα ερωτήσεων. Το θέμα αναλύθηκε με τρόπο απλό και άμεσο, με την ενεργή συμμετοχή του κοινού.


Εισηγήσεις ανέπτυξαν:


 Ο κος Ραφαήλ Ψαρράς, Ψυχίατρος των Δημοτικών Ιατρείων


 Ο κος Αντώνης Κατσαμάγκος, Ψυχολόγος, Επιστημονικά Υπεύθυνος του Κέντρου Ημέρας Ενηλίκων του Ε.Κ.Ψ.Ψ.Υ.


Η εκδήλωση αυτή ήταν μία από μία σειρά εκδηλώσεων που πραγματοποιεί ο Δήμος στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του ΚΕΠ Υγείας, έχοντας ως στόχο την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των ψυχοκοινωνικών προβλημάτων και των επιπτώσεων τους στη ζωή των πολιτών. Το ΚΕΠ Υγείας είναι μία νέα δομή που έχει ως σκοπό την Πρόληψη των Νοσημάτων, την Προαγωγή της Υγείας, τον Προσυμπτωματικό έλεγχο ομάδων υψηλού κινδύνου και γενικότερα την προώθηση ολοκληρωμένων Τοπικών και Πολιτικών δράσεων στον τομέα της Δημόσιας Υγείας. Διοργανώνει εκδηλώσεις και δράσεις με σκοπό την προώθηση υγιών συμπεριφορών και πρακτικών, αλλά και προληπτικές εξετάσεις για επικίνδυνα για τη ζωή νοσήματα.

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος
Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης
Γιατζίδης Παναγιώτης

 Δημήτρης Πανταζής

 

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης

 

Εκδότης εφημερίδας "Η Φωνή της Νέας Σμύρνης"

Ο Δημήτριος Αντ. Πανταζής γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη το 1981 και κατάγεται από την Μικρά Ασία μέσω των παππούδων του Δημήτριο Ιωαν. Πανταζή που γεννήθηκε στην Σμύρνη, Ευγενία Πανταζή το γένος Νικολαίδη που γεννήθηκε στο Οδεμήσιο και Δημήτριο Καχριμάνη που γεννήθηκε στο Αϊδίνιο. Γονείς του είναι ο Αντώνιος Πανταζής που γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη και η Ασπασία Καχριμάνη που γεννήθηκε στην Στυλίδα.

Έχει σπουδάσει Ειδικός Ναυτιλιακής Κατεύθυνσης και Ειδικός Φοροτεχνικού Γραφείου σε δύο Ι.Ε.Κ. του Δημοσίου. Στο διάστημα 2003 έως 2010 εργάστηκε σε φορείς του Ιδιωτικού και του Δημοσίου τομέα.

Αρθρογραφεί ακατάπαυστα στον έντυπο τοπικό τύπο από το 2006 εώς και το 2010 σε εφημερίδα της Νέας Σμύρνης εβδομαδιαίας κυκλοφορίας. Στο διάστημα Ιούνιος έως και Σεπτέμβριος 2010 εργάζεται ως αρχισυντάκτης σε ημερήσια εφημερίδα της Γλυφάδας.

Τον Ιανουάριο του 2011 αναλαμβάνει εκδότης στην "Φωνή της Νέας Σμύρνης", την εφημερίδα που ίδρυσε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής το 1964. Παράλληλα με την έκδοση της εφημερίδας ασκεί το ελεύθερο επάγγελμα υπό τις ιδιότητες του διαφημιστή, γραφίστα και κατασκευαστή ιστοσελίδων.

Εκδίδει και διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα στα εννέα βιβλία που έγραψε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής για την ιστορία της Νέας Σμύρνης με τίτλο "Νέα Σμύρνη - Το Χρονικό μιας Πόλης".

Εκλέγεται πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης το 2014 με την Δημοτική Παράταξη "Συμμαχία Πολιτών για την Νέα Σμύρνη". Ως Δημοτικός Σύμβουλος ορίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Σμύρνης από τον Σεπτέμβριο 2014 έως και τον Φεβρουάριο 2017 μέλος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής όπου ομόφωνα από την ίδια την Επιτροπή εκλέχθεκε Αντιπρόεδρός της, καθώς και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Νέας Σμύρνης «Κέντρο Δραστηριότητας και Κοινωνικής Προστασίας παιδιών και νέων Νέας Σμύρνης (Εθνική Στέγη).

Από Μάρτιο 2017 έως και Αύγουστο 2019 που λήγει η τωρινή Δημαρχιακή θητεία είναι μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στις Ενιαίας Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας (Γραμματέας) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς και μέλος στην Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Το 2015 ίδρυσε μαζί με ακόμα 24 Νεοσμυρνιούς το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη» στο οποίο σήμερα διατελεί Πρόεδρος.

Το 2018 ανακοίνωσε την προσχώρηση και υποψηφιότητα του για τις Δημοτικές Εκλογές Μαΐου 2019 στην Δημοτική Παράταξη του Δημάρχου Νέας Σμύρνης Σταύρου Τζουλάκη «Νέα Σμύρνη Πόλη Πρότυπο».