Sunday, 18 March 2018 00:00

Διαβούλευση Δήμου με τους κατοίκους για το Εκπαιδευτικό Πάρκο Ανακύκλωσης Νέας Σμύρνης

Διαβούλευση Δήμου με τους κατοίκους για το Εκπαιδευτικό Πάρκο Ανακύκλωσης Νέας Σμύρνης

Αξιότιμη/ε κα/κε,

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης έχει θέσει ως βασική προτεραιότητα την προστασία του περιβάλλοντος και την ανακύκλωση, ώστε ο Δήμος μας να γίνει ένας «πράσινος Δήμος», που θα πρωτοπορεί τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Κατά συνέπεια, βασικός πυλώνας για την αλλαγή και τη βελτίωση της περιβαλλοντικής συμπεριφοράς των πολιτών είναι η περιβαλλοντική εκπαίδευση, η οποία πρέπει να ξεκινά από τους μαθητές και τους νέους ανθρώπους. Μόνο έτσι θα δημιουργήσουμε μια νέα γενιά που θα είναι περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένη.

Με βάση τα δεδομένα αυτά, στο (εγκεκριμένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση) «Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων», που αποτελεί το εθνικό θεσμικό πλαίσιο στον τομέα αυτό, τονίζεται η σημαντικότητα και η αναγκαιότητα δημιουργίας, σε όλη την Ελλάδα, «Κέντρων Ανακύκλωσης Εκπαίδευσης για τη Διαλογή στην Πηγή (ΚΑΕΔΙΣΠ)».

Στο πλαίσιο της αναγκαιότητας για τη δημιουργία ενός σύγχρονου Κέντρου Εκπαίδευσης για το περιβάλλον και την ανακύκλωση στο Δήμο μας, το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας αποφάσισε, στις 27 Φεβρουαρίου 2018, τη δημιουργία ενός πρότυπου «Κέντρου Ανακύκλωσης Εκπαίδευσης για τη Διαλογή στην Πηγή (ΚΑΕΔΙΣΠ)».


Ο στόχος μας είναι η περιβαλλοντική εκπαίδευση των μαθητών και των νέων ανθρώπων, η ενίσχυση της πράσινης οικονομίας και η δημιουργία μιας ευαίσθητης κοινωνίας που σέβεται και επαναχρησιμοποιεί τους πόρους της (κυκλική οικονομία). Με κυρίαρχη την εκπαίδευση των παιδιών στην επανάχρηση και στην ανακύκλωση υλικών και συσκευασιών, θα αναζητήσουμε μαζί τους βέλτιστους δυνατούς τρόπους για την υλοποίηση αυτού του πρωτοποριακού εγχειρήματος στην περιοχή Χρυσάκη.

Με συμμετοχική διάθεση, σας προσκαλούμε στην ανοιχτή διαδικασία διαβούλευσης με θέμα τη δημιουργία και λειτουργία ενός πρότυπου ΚΑΕΔΙΣΠ στην περιοχή μας.


Η εκδήλωση θα γίνει στο Δ' ΚΑΠΗ Νέας Σμύρνης (Ραιδεστού 11), την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018, στις 18.30.

Εκεί θα σας παρουσιάσουμε τις απόψεις μας για το «Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης», στο οικόπεδο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ναζλίου και Αγίων Αναργύρων.

Σας περιμένουμε.

 

Ο Δήμαρχος

Σταύρος Τζουλάκης

 

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας – Ανακύκλωσης
Γιώργος Κρικρής

 Δημήτρης Πανταζής

 

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης

 

Εκδότης εφημερίδας "Η Φωνή της Νέας Σμύρνης"

Ο Δημήτριος Αντ. Πανταζής γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη το 1981 και κατάγεται από την Μικρά Ασία μέσω των παππούδων του Δημήτριο Ιωαν. Πανταζή που γεννήθηκε στην Σμύρνη, Ευγενία Πανταζή το γένος Νικολαίδη που γεννήθηκε στο Οδεμήσιο και Δημήτριο Καχριμάνη που γεννήθηκε στο Αϊδίνιο. Γονείς του είναι ο Αντώνιος Πανταζής που γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη και η Ασπασία Καχριμάνη που γεννήθηκε στην Στυλίδα.

Έχει σπουδάσει Ειδικός Ναυτιλιακής Κατεύθυνσης και Ειδικός Φοροτεχνικού Γραφείου σε δύο Ι.Ε.Κ. του Δημοσίου. Στο διάστημα 2003 έως 2010 εργάστηκε σε φορείς του Ιδιωτικού και του Δημοσίου τομέα.

Αρθρογραφεί ακατάπαυστα στον έντυπο τοπικό τύπο από το 2006 εώς και το 2010 σε εφημερίδα της Νέας Σμύρνης εβδομαδιαίας κυκλοφορίας. Στο διάστημα Ιούνιος έως και Σεπτέμβριος 2010 εργάζεται ως αρχισυντάκτης σε ημερήσια εφημερίδα της Γλυφάδας.

Τον Ιανουάριο του 2011 αναλαμβάνει εκδότης στην "Φωνή της Νέας Σμύρνης", την εφημερίδα που ίδρυσε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής το 1964. Παράλληλα με την έκδοση της εφημερίδας ασκεί το ελεύθερο επάγγελμα υπό τις ιδιότητες του διαφημιστή, γραφίστα και κατασκευαστή ιστοσελίδων.

Εκδίδει και διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα στα εννέα βιβλία που έγραψε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής για την ιστορία της Νέας Σμύρνης με τίτλο "Νέα Σμύρνη - Το Χρονικό μιας Πόλης".

Εκλέγεται πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης το 2014 με την Δημοτική Παράταξη "Συμμαχία Πολιτών για την Νέα Σμύρνη". Ως Δημοτικός Σύμβουλος ορίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Σμύρνης από τον Σεπτέμβριο 2014 έως και τον Φεβρουάριο 2017 μέλος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής όπου ομόφωνα από την ίδια την Επιτροπή εκλέχθεκε Αντιπρόεδρός της, καθώς και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Νέας Σμύρνης «Κέντρο Δραστηριότητας και Κοινωνικής Προστασίας παιδιών και νέων Νέας Σμύρνης (Εθνική Στέγη).

Από Μάρτιο 2017 έως και Αύγουστο 2019 που λήγει η τωρινή Δημαρχιακή θητεία είναι μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στις Ενιαίας Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας (Γραμματέας) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς και μέλος στην Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Το 2015 ίδρυσε μαζί με ακόμα 24 Νεοσμυρνιούς το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη» στο οποίο σήμερα διατελεί Πρόεδρος.

Το 2018 ανακοίνωσε την προσχώρηση και υποψηφιότητα του για τις Δημοτικές Εκλογές Μαΐου 2019 στην Δημοτική Παράταξη του Δημάρχου Νέας Σμύρνης Σταύρου Τζουλάκη «Νέα Σμύρνη Πόλη Πρότυπο».