Friday, 16 March 2018 00:00

Συναυλία Μεικτής Χορωδίας "Μελωδοί" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Συναυλία Μεικτής Χορωδίας "Μελωδοί" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αίθουσα Εκδηλώσεων
ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ''ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ '' ,
Του Συλλόγου Φίλων της Μουσικής.
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018, ΩΡΑ 19.00
Συναυλία της Μεικτής Χορωδίας
'' ΜΕΛΩΔΟΙ ''.

Το εκφραστικότατο έργο, ύμνο στην Παρθένο Μαρία, ''STABAT MATER'', με δεκατρία μέρη, για σολίστ, χορωδία και πιάνο, του Josef Haydn [Rohrau 1732- Vienna 1809], θα ερμηνεύσει, σε διδασκαλία Γεωργίου Ζιάκα, η μεικτή χορωδία ''Μελωδοί'', την Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018, στη Μουσική Βιβλιοθήκη ''Λίλιαν Βουδούρη'', στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.


Ένα έργο που, ανάμεσα στις πάμπολλες συμφωνίες, τα κουαρτέττα, τα κομμάτια για πιάνο, τις λειτουργίες και τις όπερες, του μεγάλου κλασσικού Αυστριακού συνθέτη, ξεχωρίζει για την μελωδικότητα, την θεΪκή αρμονία, την τελειότητα της γραφής... Συνετέθη το 1767 και παρουσιάσθηκε, για πρώτη φορά, στις 25 Μαρτίου του επόμενου χρόνου, στη Βιέννη.

Στο πρόγραμμα της Συναυλίας περιλαμβάνονται επίσης, τα περίφημα ''AVE MARIA'', του Franz Schubert (1797- 1828), του Giulio Caccini (1551- 1618), και των J.S.Bach ( 1685-1750) - Charles Gounod (1818- 1893).


Η μικτή χορωδία "Mελωδοί "ιδρύθηκε το 2012. Από την ίδρυσή της εώς σήμερα έχει πραγματοποιήσει σειρά καλλιτεχνικών εμφανίσεων, σε γνωστούς συναυλιακούς και πολιτιστικούς χώρους, όπως Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βεάκειο θέατρο.

Έχει συνεργαστεί με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Καμεράτα Φίλων Μουσικής,του Δήμου Αθηναίων,την Μητροπολιτική Ορχήστρα Αθηνών, την Ορχήστρα Μobile υπό την διεύθυνση των:  Λ.Καρυτινού, Γ.Πέτρου, Μ.Οικονόμου, Β.Τσαμπρόπουλου, Θ.Ορφανίδη και με τις χορωδίες Δήμου Αθηναίων, της ΕΡΤ, του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, της Φιλαρμονικής Εταιρείας Πατρών και την παιδική χορωδία Σπύρου Λάμπρου.

Το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει έργα των Henry Purcell,Giovanni Battista Pergolesi,Wolfang Amadeus Mozart, Gioachino Rossini, Ariel Ramirez και άλλων, καθώς επίσης και Ελλήνων συνθετών: Γ.Κωνσταντινίδη, Δ.Βισβάρδη, Μ.Θεοδωράκη, Μ.Χατζιδάκη, Μ.Γρηγορίου, Μ.Πλέσσα, Σ. Σπανουδάκη, Β.Τσαμπρόπουλο κ.α. Με την συμμετοχή της χορωδίας ηχογραφήθηκε σε CD το γνωστό έργο του Σ.Σπανουδάκη, " Ηλοποτισμένη"

Συμμετέχουν:

Μαρίνα Ρετσκάλοβα-Μποτίνη, soprano.
Κυριακή Τροχάνη, mezzo-soprano.
Σταύρος Ζουλιάτης, tenor.
Φίλιππος Βαζάκας, basso.
Φιλική συμμετοχή :
Το Σύνολο Παιδικών Φωνών '' Εllie΄s voices ''
( Διδασκαλία : 'Ελλη Μουχτάρη ).
Ο Αλέξανδρος Μακρής , πιάνο.
Διευθύνει ο Γεώργιος Ζιάκας.
Παρουσίαση : Ράνια Βισβάρδη.

Παραγωγή: Eν πλώ.

Διάθεση εισιτηρίων:ticketservices.gr
Tιμή εισιτηρίου:15 ευρώ.

Διαβάστηκε 1087 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Friday, 22 June 2018 10:43
 Δημήτρης Πανταζής

 

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης

 

Εκδότης εφημερίδας "Η Φωνή της Νέας Σμύρνης"

Ο Δημήτριος Αντ. Πανταζής γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη το 1981 και κατάγεται από την Μικρά Ασία μέσω των παππούδων του Δημήτριο Ιωαν. Πανταζή που γεννήθηκε στην Σμύρνη, Ευγενία Πανταζή το γένος Νικολαίδη που γεννήθηκε στο Οδεμήσιο και Δημήτριο Καχριμάνη που γεννήθηκε στο Αιδίνιο. Γονείς του είναι ο Αντώνιος Πανταζής που γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη και η Ασπασία Καχριμάνη που γεννήθηκε στην Στυλίδα.

Έχει σπουδάσει Ειδικός Ναυτιλιακής Κατεύθυνσης και Ειδικός Φοροτεχνικού Γραφείου σε δύο Ι.Ε.Κ. του Δημοσίου. Στο διάστημα 2003 έως 2010 εργάστηκε σε φορείς του Ιδιωτικόυ και του Δημοσίου τομέα.

Αρθρογραφεί στον τοπικό τύπο της Νέας Σμύρνης από το 2006, το 2011 αναλαμβάνει εκδότης στην "Φωνή της Νέας Σμύρνης", την εφημερίδα που ίδρυσε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής το 1964. Παράλληλα με την έκδοση της εφημερίδας ασκεί το επάγγελμα του διαφημιστή.

Εκδίδει και διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα στα εννέα βιβλία που έγραψε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής για την ιστορία της Νέας Σμύρνης με τίτλο "Νέα Σμύρνη - Το Χρονικό μιας Πόλης".

Εκλέγεται πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης το 2014 με την Δημοτική Παράταξη "Συμμαχία Πολιτών για την Νέα Σμύρνη".

Ως Δημοτικός Σύμβουλος ορίζεται από το Δημοτικό Σύμβουλιο Νέας Σμύρνης από τον Σεπτέμβριο 2014 έως και τον Φεβρουάριο 2017 μέλος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής όπου ομόφωνα από την ίδια την Επιτροπή εκλέχθήκε Αντιπροεδρός της, καθώς και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Νέας Σμύρνης «Κέντρο Δραστηριότητας και Κοινωνικής Προστασίας παιδιών και νέων Νέας Σμύρνης (Εθνική Στέγη) εκπροσωπώντας την Δημοτική Παράταξη της Αντιπολίτευσης "Συμμαχία Πολιτών για την Νέα Σμύρνη".

Από Μάρτιο 2017 έως και Αύγουστο 2019 που λήγει η τωρινή Δημαρχιακή θητεία είναι μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στις Ενιαίας Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς και μέλος στην Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Συμμετέχει ως μέλος στους τοπικούς Συλλόγους και Σωματεία της Νέας Σμύρνης "Εστία" (Σωματείο Μικρασιατικής Μνήμης) και στον "Φοίνικα" (Εξωραϊστικός Ψυχαγωγικός και Πνευματικός Σύλλογος) στο όποιο έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος.

Έχει ιδρύσει το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη» στο οποίο από το 2015 διατελεί Πρόεδρος.