Wednesday, 29 November 2017 00:00

Εγκύκλιος για τον Έρανο της Αγάπης

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Εγκύκλιος για τον Έρανο της Αγάπης

Προς
τον Ιερό Κλήρο
και τους ευσεβείς Χριστιανούς
της Ιεράς Μητροπόλεώς μας

Αγαπητοί μου αδελφοί,
Η αγία μας Εκκλησία με τους ύμνους της έχει ήδη ξεκινήσει να προαναγγέλλει το κοσμοσωτήριο και χαρμόσυνο γεγονός της Γεννήσεως του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.
Όχι, όμως, μόνο η Εκκλησία, αλλά και ο εμπορικός κόσμος έχει κάνει επίσης τις δικές του προετοιμασίες για την επικείμενη εορτή. Με τις στολισμένες βιτρίνες των καταστημάτων προσπαθεί να προσελκύσει το καταναλωτικό κοινό για να αγοράσει δώρα. Δώρα που επικράτησε να προσφέρουμε σε συγγενείς, φίλους και γνωστούς μας.
Ωστόσο, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Και χρειάζεται προσοχή, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος αν μείνουμε μόνο στην ανταλλαγή δώρων, να αλλοιωθεί το ουσιαστικό νόημα της εορτής των Χριστουγέννων. Να επικυριαρχήσει σε μία εκκλησιαστική εορτή το πνεύμα της κατανάλωσης. Τα Χριστούγεννα να γίνουν ένα απλό εμπορικό γεγονός.
Ποιό είναι το κεντρικό νόημα της εορτής που δεν πρέπει να λησμονούμε; Είναι η άπειρη αγάπη του Θεού για τον άνθρωπο. Μια αγάπη που κατακλύζει την ύπαρξή μας, αφού με την Ενανθρώπηση του Κυρίου Ιησού ελευθερωθήκαμε από το πυκνό σκοτάδι της αμαρτίας και οδηγηθήκαμε στο αληθινό φως. Αυτή η χαρά της απελευθέρωσής μας από την αμαρτία και αυτό το Φως είναι τα δώρα που μας προσφέρει ο Χριστός με την ελευσή Του στον κόσμο.


* * *


Δώρα, λοιπόν, για όλους· για συγγενείς, φίλους και γνωστούς. Και στον Χριστό; Τι δώρο θα προσφέρουμε ή μάλλον τι δώρο θα Του ανταποδώσουμε; Θα Του προσφέρουμε την αγάπη μας προς τον συνάνθρωπό μας.
Αυτό ακριβώς το χρέος αγάπης προς τον πλησίον υπηρετεί και ο ΕΡΑΝΟΣ ΑΓΑΠΗΣ, που κάθε χρόνο διοργανώνει η Εκκλησία μας και φυσικά και η Μητρόπολή μας. Έτσι λοιπόν, συνεργεία από εθελόντριες κυρίες των Ενοριών μας θα σας επισκεφτούν στα σπίτια και στα καταστήματά σας από τις 10 έως και τις 17 Δεκεμβρίου και θα σας παρακαλέσουν να στηρίξετε την ιερή αυτή προσπάθεια.
Με το ποσό που θα προσφέρετε, όποιο κι αν είναι αυτό, ανάλογα με τις οικονομικές σας δυνατότητες, μικρό ή μεγάλο, θα βοηθήσετε:
• Τους συνάνθρωπους μας που, λόγω και της οικονομικής κρίσης, καταφεύγουν καθημερινά στα συσσίτια των Ενοριών μας.
• Τις πολύτεκνες οικογένειες, που με ένα πολύ χαμηλό εισόδημα προσπαθούν να καλύψουν τις ποικίλες ανάγκες τους.
• Τους άνεργους, που στερούνται πολλές φορές και τα στοιχειώδη.
• Τους αρρώστους, που δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν τα φάρμακά τους.
• Τους σπουδαστές μας, που χρειάζονται τη στήριξή μας, γιά νά συνεχίσουν τίς σπουδές τους.
Όλοι αυτοί και πολλοί άλλοι αναξιοπαθούντες συνάνθρωποί μας περιμένουν τη δική μας βοήθεια και συμπαράσταση.


* * *


Τρέφουμε βέβαιη την ελπίδα, ότι, όπως πάντοτε, με χαρά και προθυμία θα ανοίξετε την καρδιά σας και την πόρτα του σπιτιού σας και θα συμβάλετε στην ενίσχυση και ανακούφιση των αδελφών μας.
Εκφράζω σέ όλους σας τις θερμές μου ευχαριστίες για τον πλούτο των ευγενών αισθημάτων σας.
Η ευλογία του Θεού να είναι πάντοτε μαζί σας και με τις οικογένειές σας, και με υγεία και χαρά να εορτάσετε τη γέννηση του Κυρίου μας.
Με πατρική αγάπη και θερμές ευχές


Ο Επίσκοπός σας
† Ο ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΣΥΜΕΩΝ

Διαβάστηκε 473 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Wednesday, 29 November 2017 19:59
 Δημήτρης Πανταζής

 

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης

 

Εκδότης εφημερίδας "Η Φωνή της Νέας Σμύρνης"

 

Αρθρογραφεί στον τοπικό τύπο της Νέας Σμύρνης από το 2006, το 2011 αναλαμβάνει εκδότης στην "Φωνή της Νέας Σμύρνης", την εφημερίδα που ίδρυσε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής το 1964.

Εκδίδει και διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα στα εννέα βιβλία που έγραψε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής για την ιστορία της Νέας Σμύρνης με τίτλο "Νέα Σμύρνη - Το Χρονικό μιας Πόλης".

Εκλέγεται πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης το 2014 με την Δημοτική Παράταξη "Συμμαχία Πολιτών για την Νέα Σμύρνη".

Ως Δημοτικός Σύμβουλος ορίζεται από το Δημοτικό Σύμβουλιο Νέας Σμύρνης από τον Σεπτέμβριο 2014 έως και τον Φεβρουάριο 2017 μέλος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής όπου ομόφωνα από την ίδια την Επιτροπή εκλέχθήκε Αντιπροεδρός της ως μέλος της Αντιπολίτευσης, καθώς και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Νέας Σμύρνης «Κέντρο Δραστηριότητας και Κοινωνικής Προστασίας παιδιών και νέων Νέας Σμύρνης (Εθνική Στέγη) εκπροσωπώντας την 3η Δημοτική Παράταξη της Αντιπολίτευσης "Συμμαχία Πολιτών για την Νέα Σμύρνη".

Από Μάρτιο 2017 έως και Αύγουστο 2019 που λήγει η τωρινή Δημαρχιακή θητεία είναι μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στις Ενιαίας Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς και μέλος στην Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Συμμετέχει ως μέλος στους τοπικούς Συλλόγους και Σωματεία της Νέας Σμύρνης "Εστία" (Σωματείο Μικρασιατικής Μνήμης) και στον "Φοίνικα" (Εξωραϊστικός Ψυχαγωγικός και Πνευματικός Σύλλογος) στο όποιο έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος.