Monday, 13 November 2017 00:00

Κυκλοφοριακό ¨έμφραγμα¨στο κέντρο της Νέας Σμύρνης λόγω ταυτόχρονων έργων

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κυκλοφοριακό ¨έμφραγμα¨στο κέντρο της Νέας Σμύρνης λόγω ταυτόχρονων έργων

Γράφει ο Μανώλης Γρηγοράκης - Δημοτικός Σύμβουλος

 

Τα μεγάλα έργα από την περιφέρεια που διενεργούνται αυτή τη στιγμή στη Νέα Σμύρνη είναι αναμφίβολα και τα πιο πολυσυζητημένα γιατί πραγματικά έχουν δημιουργήσει το αδιαχώρητο στο κέντρο της πόλης μας. Το κλείσιμο της μισής Ομήρου, όπου εκτελούνται και τα έργα ανάπλασης, έχουν προκαλέσει μία αναστάτωση τόσο στους καταστηματάρχες που βλέπουν το τζίρο τους να μειώνεται αισθητά αλλά και τους οδηγούς των οχημάτων που είχαν τη φαεινή ιδέα να διασχίσουν την Ομήρου ειδικά κατά τις ώρες αιχμής να περιμένουν μια ατελείωτη ουρά μέχρι να ανάψει το φανάρι της Ελευθερίου Βενιζέλου.


Αυτά όμως στη αρχή γιατί όσο περνάει ο καιρός είναι εμφανές ότι ο κόσμος συνηθίζει στις κυκλοφοριακές αλλαγές και αποφεύγει τη διέλευση από την Ομήρου με όχημα και οι δημότες ή καταναλωτές έμαθαν να κινούνται από τη μία πλευρά στην άλλη από τις διαβάσεις που άνοιξε η τεχνική εταιρία. Αυτό όμως δεν ακυρώνει τις ευθύνες της δημοτικής αρχής που απέτυχε να ενημερώσει σωστά και έγκαιρα για τα μέτρα που θα ελάμβανε αλλά και δεν επέβαλε την αυστηρή πειθαρχία στους οδηγούς που ακόμη και σήμερα αγνοώντας την απαγορευτική σηματοδότηση εξακολουθούν να παρκάρουν επί της Ομήρου ακόμη και πάνω στα πεζοδρόμια. Αρνητική συγκυρία ήταν και η πρόσφατη αλλαγή κατεύθυνσης στη Μεγάλου Αλεξάνδρου που αποδείχτηκε άκαιρη.


Η συγκυρία της ταυτόχρονης διεξαγωγής έργων αντιπλημμυρικής προστασίας και το προσωρινό κλείσιμο της Κοραή της Μεγάλου Αλεξάνδρου και παράδρομων συνέβαλε κατά πολύ στο κυκλοφοριακό κομφούζιο που δεν αναμένεται να τελειώσει σύντομα. Αν και δεν νομίζουμε ότι μπορεί να βρεθεί δημότης που να μην είναι σύμφωνος με την ανάπλαση, από την άλλη διακρίνουμε μια ανυπομονησία και μία αγωνία, ιδιαίτερα από τον εμπορικό κόσμο, για το πότε θα τελειώσει όλη αυτή η ταλαιπωρία, το άνοιγμα της Ομήρου και επιστροφή στη κανονικότητα.


Μας χαροποιεί όμως ιδιαίτερα η αναγνώριση και παραδοχή του προβλήματος από το ίδιο τον Δήμαρχο Σταύρο Τζουλάκη σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και στη συγκέντρωση του Εμπορικού Συλλόγου Νέας Σμύρνης που προηγήθηκε, δεσμεύτηκε να κάνει ότι είναι δυνατόν για να διευκολύνει τη κυκλοφοριακή συμφόρηση με καίριες παρεμβάσεις έστω και προσωρινές.
Τα έργα ανάπλασης όμως της Ομήρου και Παλαιολόγου θα συνεχιστούν για αρκετό καιρό ακόμη και θα ήταν καλό να οπλιστούμε όλοι με αρκετή υπομονή. Αν αποφύγουμε καθυστερήσεις, όπως αυτής της υποχρεωτικής μίσθωσης αρχαιολόγου για την επίβλεψη, το έργο από μόνο του είναι αρκετά σύνθετο.


Πέρα από τις υπογειοποιήσεις ΔΕΗ, ΟΤΕ, αερίου, τοποθέτηση αγωγών όμβριων υδάτων και αποχέτευσης, υπάρχει και η κατασκευή υπόγειων κάδων ανακύκλωσης και συγκέντρωση απορριμμάτων. Παρόλα αυτά το έργο της ανάπλασης των κεντρικότερων οδών και εμπορικού κέντρου της πόλης μας είναι επιβεβλημένο και αναγκαίο επειδή έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια χωρίς να έχει γίνει κάτι. Ευελπιστούμε το αποτέλεσμα να είναι όντως εντυπωσιακό όπως παρουσιάζεται στις μακέτες, και να συμβάλει εποικοδομητικά στην διατήρηση του υψηλού βιοτικού επιπέδου ζωής μας, την ανάπτυξη της πόλης μας και την αύξηση της εμπορικής κίνησης στη Νέα Σμύρνη.


Προς πληροφόρηση του αγαπητού κοινού τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας θα τελειώσουν αρκετά σύντομα, με χρόνο παράδοσης όχι περισσότερο από το επόμενο 5μηνο. Μετά την Μεγάλου Αλεξάνδρου το συνεργείο ξεκινά την οδό Βρυούλων και ακολουθούν οι οδοί Ευαγγελικής Σχολής και Αϊδινίου. Μετά το πέρας της εγκατάστασης αγωγών και φρεατίων θα καλυφθεί το οδόστρωμα με καινούργια ασφαλτόστρωση και θα επισκευαστούν όσα πεζοδρόμια καταστράφηκαν. Μετά το εργοτάξιο μεταφέρεται στη άλλη πλευρά της Ελευθερίου Βενιζέλου, στην Αγίας Σοφίας και παράδρομους.


Με αυτό τον τρόπο ολοκληρώνεται η αντιπλημμυρική προστασία στη Νέα Σμύρνη ένα σχέδιο που είχε σχεδιαστεί εδώ και πάρα πολύ καιρό από παλαιότερες δημοτικές αρχές και τελικά βρήκε χρηματοδότηση και υλοποιείται.

Διαβάστηκε 351 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Thursday, 23 November 2017 20:37