Friday, 03 November 2017 00:00

Ένωση Κρητών Νέας Σμύρνης Ιωνικές Γιορτές 2017

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ένωση Κρητών Νέας Σμύρνης Ιωνικές Γιορτές 2017

Μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή παράσταση, με τίτλο "Εκεί που σμίγουν οι λαοί...", είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι φίλοι της Ένωσης Κρητών Νέας Σμύρνης την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου.


Το θέμα της βραδιάς, που πραγματοποιήθηκε στο άλσος Νέας Σμύρνης στα πλαίσια των Ιωνικών γιορτών 2017, ήταν η μουσικοχορευτική συνύπαρξη δύο διαφορετικών περιοχών της Μεσογείου. Ανδαλουσίας και Κρήτης. Η προσφώνηση της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε από την ταμία του συλλόγου, κα Αγγελική Παναγιωτάκη, η οποία παρουσίασε μέσα από στοιχεία της παράδοσης και της ιστορίας των δύο πολιτισμών, την κοινή δυναμική και την εκφραστικότητά τους μέσα από τον χορό.


Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της Ένωσης Κρητών Νέας Σμύρνης κος Νικήτας Περαθωράκης, δίνοντας παράλληλα το σύνθημα για την έναρξη της βραδιάς.


Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν οι συνδυασμοί του χορευτικού της Ένωσης Κρητών και της μοναδικά εκφραστικής χορεύτριας Flamenco Μαρία Μανδραγόρα που συνυπήρξαν δυναμικά στη σκηνή, υπό τις εναλλαγές αγαπημένων και χαρακτηριστικών Κρητικών ακουσμάτων και εκρηκτικού Flamenco.


Μια εξαιρετική κοινή χορευτική παρουσία, που ταξίδεψε το κοινό σε μονοπάτια συναισθημάτων θαυμασμού και έκπληξης.
Στην επιτυχία της εξαιρετικής αυτής βραδιάς συνέβαλαν επίσης το μουσικό σχήμα του Αντώνη Κεχαγιαδάκη(δασκάλου λύρας του συλλόγου)και η ερμηνεύτρια flamenco Δροσιά Χαρίση με συνοδεία κιθάρας από τον Πάνο Καρτίμπελη.

Ένωση Κρητών Νέας Σμύρνης
Δαρδανελλίων 36
17124 - Νέα Σμύρνη
τηλ. 210-93 45 660

web site:
www.kritesns.org/
fb:
www.facebook.com/pg/kritesns/photos/?tab=albums
youtube:
www.youtube.com/playlist?list=PLU1ryioBu4RCZwp9CZCDEq4Stvuhzp2Wf

Διαβάστηκε 2155 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Friday, 03 November 2017 12:50
 Δημήτρης Πανταζής

 

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης

 

Εκδότης εφημερίδας "Η Φωνή της Νέας Σμύρνης"

Ο Δημήτριος Αντ. Πανταζής γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη το 1981 και κατάγεται από την Μικρά Ασία μέσω των παππούδων του Δημήτριο Ιωαν. Πανταζή που γεννήθηκε στην Σμύρνη, Ευγενία Πανταζή το γένος Νικολαίδη που γεννήθηκε στο Οδεμήσιο και Δημήτριο Καχριμάνη που γεννήθηκε στο Αϊδίνιο. Γονείς του είναι ο Αντώνιος Πανταζής που γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη και η Ασπασία Καχριμάνη που γεννήθηκε στην Στυλίδα.

Έχει σπουδάσει Ειδικός Ναυτιλιακής Κατεύθυνσης και Ειδικός Φοροτεχνικού Γραφείου σε δύο Ι.Ε.Κ. του Δημοσίου. Στο διάστημα 2003 έως 2010 εργάστηκε σε φορείς του Ιδιωτικού και του Δημοσίου τομέα.

Αρθρογραφεί ακατάπαυστα στον έντυπο τοπικό τύπο από το 2006 εώς και το 2010 σε εφημερίδα της Νέας Σμύρνης εβδομαδιαίας κυκλοφορίας. Στο διάστημα Ιούνιος έως και Σεπτέμβριος 2010 εργάζεται ως αρχισυντάκτης σε ημερήσια εφημερίδα της Γλυφάδας.

Τον Ιανουάριο του 2011 αναλαμβάνει εκδότης στην "Φωνή της Νέας Σμύρνης", την εφημερίδα που ίδρυσε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής το 1964. Παράλληλα με την έκδοση της εφημερίδας ασκεί το ελεύθερο επάγγελμα υπό τις ιδιότητες του διαφημιστή, γραφίστα και κατασκευαστή ιστοσελίδων.

Εκδίδει και διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα στα εννέα βιβλία που έγραψε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής για την ιστορία της Νέας Σμύρνης με τίτλο "Νέα Σμύρνη - Το Χρονικό μιας Πόλης".

Εκλέγεται πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης το 2014 με την Δημοτική Παράταξη "Συμμαχία Πολιτών για την Νέα Σμύρνη".

Ως Δημοτικός Σύμβουλος ορίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Σμύρνης από τον Σεπτέμβριο 2014 έως και τον Φεβρουάριο 2017 μέλος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής όπου ομόφωνα από την ίδια την Επιτροπή εκλέχθεκε Αντιπρόεδρός της, καθώς και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Νέας Σμύρνης «Κέντρο Δραστηριότητας και Κοινωνικής Προστασίας παιδιών και νέων Νέας Σμύρνης (Εθνική Στέγη) εκπροσωπώντας την Δημοτική Παράταξη της Αντιπολίτευσης "Συμμαχία Πολιτών για την Νέα Σμύρνη".

Από Μάρτιο 2017 έως και Αύγουστο 2019 που λήγει η τωρινή Δημαρχιακή θητεία είναι μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στις Ενιαίας Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς και μέλος στην Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Συμμετέχει ως μέλος στους τοπικούς Συλλόγους και Σωματεία της Νέας Σμύρνης "Εστία" (Σωματείο Μικρασιατικής Μνήμης) και στον "Φοίνικα" (Εξωραϊστικός Ψυχαγωγικός και Πνευματικός Σύλλογος) στο όποιο έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος τα έτη 2014 και 2015.

Το 2015 ίδρυσε μαζί με ακόμα 24 Νεοσμυρνιούς το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη» στο οποίο σήμερα διατελεί Πρόεδρος.