Sunday, 20 August 2017 00:00

ΚΑΙ οι Εθελοντές Σαμαρείτες Διασώστες Νέας Σμύρνης στη μάχη με τις πυρκαγιές

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΚΑΙ οι Εθελοντές Σαμαρείτες Διασώστες Νέας Σμύρνης στη μάχη με τις πυρκαγιές.

Για πέμπτη συνεχόμενη μέρα πάνω από 150 Εθελοντές Σαμαρείτες Διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, μετά από αίτημα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής, δίνουν τη μάχη με τις φλόγες και παραμένουν σε επιφυλακή σε όλα τα σημεία των εστιών, παρέχοντας τις υπηρεσίες τους όπου υπάρχει ανάγκη.

Από την Κυριακή 13 Αυγούστου όταν ξέσπασαν οι πρώτες πυρκαγιές, με εντολή του Προέδρου του Ε.Ε.Σ. Dr. Αντώνιου Αυγερινού, ο Τομέας Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών συντόνισε και κινητοποίησε αμέσως τα Σώματα Αθηνών, Ν. Σμύρνης και Πειραιά, προκειμένου να συνδράμουν στην κατάσβεση. Με συνεχείς περιπολίες στον Κάλαμο, ενισχύοντας τις πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονταν στις περιοχές Βλαστός, Καπανδρίτη, Αγ. Απόστολοι, Αφμιάρειο, Μικροχώρι, Μπάφι και στην Εθνική Οδό Καλάμου, οι Εθελοντές Σαμαρείτες βοήθησαν στην κατάσβεση των εστιών, διαθέτοντας άρτια εκπαίδευση, διασωστικό όχημα και πλήρη εξοπλισμό Πρώτων Βοηθειών.

Παράλληλα, από την πρώτη μέρα, παρείχαν Πρώτες Βοήθειες στο Δημοτικό Ιατρείο του Καλάμου, ενώ από χθες ο σταθμός Πρώτων Βοηθειών λειτουργεί στο Ιατρείο της Δημοτικής Κοινότητας Δήμου Ωρωπού, προκειμένου να συνεχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους. Έως τώρα, έχουν αντιμετωπίσει πάνω από 120 περιστατικά, κυρίως ερεθισμούς ματιών, τραυματισμούς, αναπνευστικά προβλήματα και εγκαύματα, ενώ όλες τις μέρες γινόταν διανομή νερού, πάνω από 1.200 μπουκάλια, σε πυροσβέστες, εθελοντές και πολίτες.

Στο Νομό Ηλείας στην Αμαλιάδα και συγκεκριμένα στην περιοχή Περιστέρι, ζητήθηκε χθες η συνδρομή των Σαμαρειτών προκειμένου να ενισχύσουν την Υγειονομική κάλυψη και διανομή νερού. Στην Ηλεία από την πρώτη μέρα, συμμετέχει συνολικά μία διμοιρία 24 Εθελοντών Σαμαρειτών Αμαλιάδας, σε 8ωρες βάρδιες επί 24ωρου, ενώ στην Αττική μέχρι στιγμής έχουν επιχειρήσει 124 Σαμαρείτες.

Πάντα πιστοί στο ανθρωπιστικό τους έργο, οι Σαμαρείτες - Διασώστες - Ναυαγοσώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, παραμένουν σε ετοιμότητα προκειμένου να βοηθήσουν το έργο των Αρχών αλλά και κάθε πολίτη των περιοχών που πλήττονται από τα πύρινα μέτωπα, μέχρι να σβήσει και η τελευταία εστία.

www.samarites.gr

Διαβάστηκε 5517 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Sunday, 20 August 2017 10:33
 Δημήτρης Πανταζής

 

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης

 

Εκδότης εφημερίδας "Η Φωνή της Νέας Σμύρνης"

Ο Δημήτριος Πανταζής γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη το 1981 και κατάγεται από την Σμύρνη.

Αρθρογραφεί στον έντυπο τοπικό τύπο από το 2006 έως και το 2010 στην εφημερίδα "Τα Επίκαιρα Νέας Σμύρνης". Τον Ιανουάριο του 2011 αναλαμβάνει την επανέκδοση στην εφημερίδα "Φωνή της Νέας Σμύρνης" που ίδρυσε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής το 1964 και διατήρησε έως το 1998. Έκτοτε ως εκδότης διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα στα εννέα βιβλία που έγραψε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής για την ιστορία της Νέας Σμύρνης με τίτλο "Νέα Σμύρνη - Το Χρονικό μιας Πόλης".

Εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης το 2014. Διετέλεσε μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Νέας Σμύρνης «Κέντρο Δραστηριότητας και Κοινωνικής Προστασίας παιδιών και νέων Νέας Σμύρνης (Εθνική Στέγη) και στην Επιτροπή Δημοπράτησης ακινήτων.

Διατελεί μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στις Ενιαίες Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας (ως Γραμματέας) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς και μέλος στην Οικονομική Επιτροπή και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Το 2015 ίδρυσε μαζί με ακόμα 24 Νεοσμυρνιούς το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη» στο οποίο έως σήμερα διατελεί Πρόεδρος.