Sunday, 26 June 2016 00:00

Σεμινάριο Μπάτζι Τσουάν στον Ουράνιο Δράκο

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σεμινάριο Μπάτζι Τσουάν στον Ουράνιο Δράκο

Τη Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, σεμινάριο Μπατζι Τσουάν [Κιν.: bā jí xiǎo jià yīlù 八极小架一路], απο τον Πρόεδρο του Κέντρου Έρευνας Πολεμικών Τεχνών και Πολιτισμού του Τσανγκτσούν [Κιν.: Zhǎngchūn jīng kāi fútú hànxué yánjiū 长春 经开 国学 武道研究会], κ. Γου Ουέν Τζουν, στο Κέντρο Πολιτισμού Σαολίν Ουράνιος Δράκος στη Νέα Σμύρνη

Ο Λαοσί Ουέν Τζούν, με την ευκαιρία της προγραμματισμένης επίσκεψης στο Κέντρο Πολιτισμού Σαολίν Ουράνιος Δράκος στη Ν. Σμύρνη, με σκοπό να γνωρίσει και να γνωριστεί με τους σπουδαστές, τις σπουδάστριες, τους γονείς και τις οικογένειές τους, παρουσίασε ένα τρίωρο σεμινάριο με τη διδασκαλία της παραδοσιακής φόρμας διαγωνισμού, Μπατζι Τσουάν [Κιν.: bā jí xiǎo jià yīlù 八极小架一路]. Στο σεμινάριο συμμετείχαν τα μέλη Αλέξης Δούκας, Απόστολος Λαμπρόπουλος, Χριστίνα Γκούζου και Ηλιάνα Λαγανά καθώς και μέλη της ΟΑΣΚΦΗ Άνεμος, με την επίβλεψη της δασκάλας του Άνεμου, Λαοσί Αντωνίου Ευσταθίας και του δασκάλου του Κέντρου Πολιτισμού Σαολίν Ν. Σμύρνης, Λαοσί Κοκκάλα Λάμπρου.

Το Μπατζι η αλλιώς, το στυλ των Οκτώ Επιθέσεων, έχει σημαντικές επιρροές από το Σαολίν, καθώς ο ιδρυτής του Wu Zhong [Κιν.: wú zhōng 吳鍾 1712 ~ 1802], έμεινε και σπούδασε έξι χρόνια στο ναό Σαολίν,ενώ το Μπατζί Τζουάν διατηρεί ακόμα την μεγάλη του φήμη στην Κίνα και σύμφωνα με την παράδοση, για να διδαχθεί κάποιος Μπάτζι θα πρέπει να γνωρίζει ήδη κάποιο άλλο στυλ.

Το Λαοσί Ουέν Τζούν συνόδευαν η σύζυγός του Τζι Τζάο Σια, ο Ιδρυτής και Διευθυντής του ΕΠΟΚΕΣ Σι Γιαν Τζουο, Δάσκαλος Σταυρίδης Ιορδάνης και οι δασκαλοι Κατακαλαίος Δημήτρης, Αντωνίου Ευσταθία και Σταυρίδου Αλεξάνδρα. Στην επίσκεψη αυτή παρευρέθηκαν επίσης ο διεθνής αντιπρόσωπος του Τσανγκτσούν, Τσιμπινουδάκης Γιώργος, ο Λαοσί Παντελιάς Αντώνης, η επικεφαλής θεραπευτής του Κέντρου Κινέζικης Παραδοσιακής Θεραπείας και Βελονισμού, κα Κίκι και άλλοι.

Διαβάστηκε 4482 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Monday, 06 February 2017 10:19
 Δημήτρης Πανταζής

 

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης

 

Εκδότης εφημερίδας "Η Φωνή της Νέας Σμύρνης"

Ο Δημήτριος Αντ. Πανταζής γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη το 1981 και κατάγεται από την Μικρά Ασία μέσω των παππούδων του Δημήτριο Ιωαν. Πανταζή που γεννήθηκε στην Σμύρνη, Ευγενία Πανταζή το γένος Νικολαίδη που γεννήθηκε στο Οδεμήσιο και Δημήτριο Καχριμάνη που γεννήθηκε στο Αϊδίνιο. Γονείς του είναι ο Αντώνιος Πανταζής που γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη και η Ασπασία Καχριμάνη που γεννήθηκε στην Στυλίδα.

Έχει σπουδάσει Ειδικός Ναυτιλιακής Κατεύθυνσης και Ειδικός Φοροτεχνικού Γραφείου σε δύο Ι.Ε.Κ. του Δημοσίου. Στο διάστημα 2003 έως 2010 εργάστηκε σε φορείς του Ιδιωτικού και του Δημοσίου τομέα.

Αρθρογραφεί ακατάπαυστα στον έντυπο τοπικό τύπο από το 2006 εώς και το 2010 σε εφημερίδα της Νέας Σμύρνης εβδομαδιαίας κυκλοφορίας. Στο διάστημα Ιούνιος έως και Σεπτέμβριος 2010 εργάζεται ως αρχισυντάκτης σε ημερήσια εφημερίδα της Γλυφάδας.

Τον Ιανουάριο του 2011 αναλαμβάνει εκδότης στην "Φωνή της Νέας Σμύρνης", την εφημερίδα που ίδρυσε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής το 1964. Παράλληλα με την έκδοση της εφημερίδας ασκεί το ελεύθερο επάγγελμα υπό τις ιδιότητες του διαφημιστή, γραφίστα και κατασκευαστή ιστοσελίδων.

Εκδίδει και διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα στα εννέα βιβλία που έγραψε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής για την ιστορία της Νέας Σμύρνης με τίτλο "Νέα Σμύρνη - Το Χρονικό μιας Πόλης".

Εκλέγεται πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης το 2014 με την Δημοτική Παράταξη "Συμμαχία Πολιτών για την Νέα Σμύρνη". Ως Δημοτικός Σύμβουλος ορίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Σμύρνης από τον Σεπτέμβριο 2014 έως και τον Φεβρουάριο 2017 μέλος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής όπου ομόφωνα από την ίδια την Επιτροπή εκλέχθεκε Αντιπρόεδρός της, καθώς και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Νέας Σμύρνης «Κέντρο Δραστηριότητας και Κοινωνικής Προστασίας παιδιών και νέων Νέας Σμύρνης (Εθνική Στέγη).

Από Μάρτιο 2017 έως και Αύγουστο 2019 που λήγει η τωρινή Δημαρχιακή θητεία είναι μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στις Ενιαίας Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας (Γραμματέας) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς και μέλος στην Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Το 2015 ίδρυσε μαζί με ακόμα 24 Νεοσμυρνιούς το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη» στο οποίο σήμερα διατελεί Πρόεδρος.