Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Sunday, 26 June 2016 00:00

Το ΕΠΟΚΕΣ υποδέχεται το Πρόεδρο Γου Ουέν Τζουν

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το ΕΠΟΚΕΣ υποδέχεται το Πρόεδρο Γου Ουέν Τζουν

Ο αναγνωρισμένος Λάο Σι του Κέντρου Πολιτισμού Σαολίν Ουράνιος Δράκος, Κοκκάλας Λάμπρος, παρευρέθηκε στην επίσημη συνάντηση των Λάο Σι και Τζιάο Λιαν του ΕΠΟΚΕΣ με τον Λαοσί και Πρόεδρο του Κέντρου Έρευνας Πολεμικών Τεχνών και Πολιτισμού του Τσανγκτσούν [Κιν.: Zhǎngchūn jīng kāi fútú hànxué yánjiū 长春 经开 国学 武道研究会], κ. Γου Ουέν Τζουν, την Κυριακή 12 Ιουνίου, 2016 στο Πολιτιστικό Κέντρο Σαολίν Αθήνας, στα πλαίσια γνωριμίας και υποδοχής του Μεγάλου Κινέζου Δασκάλου.

Ο Πρόεδρος Γου Ουέν Τζουν μαζί με τη σύζυγό του κα Τζι Τζάο Σια και τον Διεθνή αντιπρόσωπο του Κέντρου Λάο Σι Τσιμπινουδάκη Γιώργο, έφθασαν στο Πολιτιστικό Κέντρο Σαολίν Αθήνας, όπου τους υποδέχθηκε ο Γενικός Διευθυντής του ΕΠΟΚΕΣ και επίσημος εκπρόσωπος του Κέντρου στην Ελλάδα, Λάο Σι Σταυρίδης Ιορδάνης [Σι Γιαν Τζουό], ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΚΕΣΑ, Λάο Σι Κατακαλαίος Δημήτρης και όλοι οι αναγνωρισμένοι Λάο Σι και Τζιάο Λιαν του ΕΠΟΚΕΣ.

Ο κ. Ουέν Τζουν, μίλησε με ενθουσιασμό για την συνεργασία του Κέντρου Τσανγκ Τσουν με το ΕΠΟΚΕΣ και αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την υποδοχή, αναφέρθηκε εκτενώς στους στόχους του κέντρου και την συνεργασία του με το Πανεπιστήμιο του Τζιλίν και τόνισε ιδιαίτερα την ανταπόκριση που έχει βρει στη χώρα μας η συνεργασία αυτή.

Στη συνέχεια, ο κ. Ουέν Τζουν, υπέγραψε και απένειμε ιδιοχείρως τα διπλώματα των δασκάλων, Λαοσί και Τζιάο Λιάν και στη συνέχεια διδάξει μια φόρμα εισαγωγής στο στυλ Πι Κουά [Κιν.: pīguà quán 劈掛拳], ένα στυλ ιδιαίτερα διαδεδομένο στην Κίνα και στις άλλες χώρες, που προέρχεται ιστορικά από το στυλ Τονγκ Μπι του ναού Σαολίν και από την περίοδο της δυναστείας των Μινγκ, διδασκόταν σε στρατιωτικούς, που λόγω της δυναμικής του, χρησιμοποιείτο από αυτοκρατορικούς φρουρούς και υψηλόβαθμους αξιωματούχους.

Η επίσκεψη του δασκάλου Ουέν Τζουν στην Ελλάδα είναι ιστορικής σημασίας για το ΕΠΟΚΕΣ. Όχι μόνο γιατί καθορίζει την έναρξη μιας δυνατής, αδελφικής συνεργασίας σε επίπεδο χωρών, αλλά αναγνωρίζεται το ΕΠΟΚΕΣ ως πλέον σοβαρός φορέας των Κινέζικων Παραδοσιακών Πολεμικών Τεχνών. Το Πανεπιστήμιο του Τζιλίν, ένας από τους πλέον σοβαρούς και καταξιωμένους φορείς Κινέζικων Πολεμικών Τεχνών, Παραδοσιακών και Μοντέρνων, είναι πλέον στο πλάι του ΕΠΟΚΕΣ και έτοιμο να στηρίξει κάθε προσπάθεια της χώρας μας προς αυτή τη κατεύθυνση. Δήλωσε ο Δάσκαλος Γιαν Κουνγκ, λίγο μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης.

Διαβάστηκε 4619 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Monday, 06 February 2017 10:19
 Δημήτρης Πανταζής

 

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης

 

Εκδότης εφημερίδας "Η Φωνή της Νέας Σμύρνης"

Ο Δημήτριος Αντ. Πανταζής γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη το 1981 και κατάγεται από την Μικρά Ασία μέσω των παππούδων του Δημήτριο Ιωαν. Πανταζή που γεννήθηκε στην Σμύρνη, Ευγενία Πανταζή το γένος Νικολαίδη που γεννήθηκε στο Οδεμήσιο και Δημήτριο Καχριμάνη που γεννήθηκε στο Αϊδίνιο. Γονείς του είναι ο Αντώνιος Πανταζής που γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη και η Ασπασία Καχριμάνη που γεννήθηκε στην Στυλίδα.

Έχει σπουδάσει Ειδικός Ναυτιλιακής Κατεύθυνσης και Ειδικός Φοροτεχνικού Γραφείου σε δύο Ι.Ε.Κ. του Δημοσίου. Στο διάστημα 2003 έως 2010 εργάστηκε σε φορείς του Ιδιωτικού και του Δημοσίου τομέα.

Αρθρογραφεί ακατάπαυστα στον έντυπο τοπικό τύπο από το 2006 εώς και το 2010 σε εφημερίδα της Νέας Σμύρνης εβδομαδιαίας κυκλοφορίας. Στο διάστημα Ιούνιος έως και Σεπτέμβριος 2010 εργάζεται ως αρχισυντάκτης σε ημερήσια εφημερίδα της Γλυφάδας.

Τον Ιανουάριο του 2011 αναλαμβάνει εκδότης στην "Φωνή της Νέας Σμύρνης", την εφημερίδα που ίδρυσε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής το 1964. Παράλληλα με την έκδοση της εφημερίδας ασκεί το ελεύθερο επάγγελμα υπό τις ιδιότητες του διαφημιστή, γραφίστα και κατασκευαστή ιστοσελίδων.

Εκδίδει και διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα στα εννέα βιβλία που έγραψε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής για την ιστορία της Νέας Σμύρνης με τίτλο "Νέα Σμύρνη - Το Χρονικό μιας Πόλης".

Εκλέγεται πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης το 2014 με την Δημοτική Παράταξη "Συμμαχία Πολιτών για την Νέα Σμύρνη". Ως Δημοτικός Σύμβουλος ορίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Σμύρνης από τον Σεπτέμβριο 2014 έως και τον Φεβρουάριο 2017 μέλος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής όπου ομόφωνα από την ίδια την Επιτροπή εκλέχθεκε Αντιπρόεδρός της, καθώς και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Νέας Σμύρνης «Κέντρο Δραστηριότητας και Κοινωνικής Προστασίας παιδιών και νέων Νέας Σμύρνης (Εθνική Στέγη).

Από Μάρτιο 2017 έως και Αύγουστο 2019 που λήγει η τωρινή Δημαρχιακή θητεία είναι μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στις Ενιαίας Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας (Γραμματέας) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς και μέλος στην Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Το 2015 ίδρυσε μαζί με ακόμα 24 Νεοσμυρνιούς το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη» στο οποίο σήμερα διατελεί Πρόεδρος.

Το 2018 ανακοίνωσε την προσχώρηση και υποψηφιότητα του για τις Δημοτικές Εκλογές Μαΐου 2019 στην Δημοτική Παράταξη του Δημάρχου Νέας Σμύρνης Σταύρου Τζουλάκη «Νέα Σμύρνη Πόλη Πρότυπο».

Τελευταία άρθρα από τον/την Δημήτρης Πανταζής