Sunday, 05 June 2016 00:00

Η Αρχηγός Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Ν. Σμύρνης Θεοδώρα Μοσχονά στην Ε.Ρ.Τ.

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η Αρχηγός Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Ν. Σμύρνης Θεοδώρα Μοσχονά στην Ε.Ρ.Τ.

O Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιος Αυγερινός, συνοδευόμενος από την Αρχηγό και τον Υπαρχηγό του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών της Περιφερειακής Επιτροπής Ν. Σμύρνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ.κ. Θεοδώρα Μοσχονά και Βασίλη Μπιτζάνη φιλοξενήθηκαν, τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2016, στην ενημερωτική εκπομπή "ΟΝ ΕΡΤ", το πρώτο μέρος της οποίας ήταν αφιερωμένο στην προβολή και τη συμβολή της εθελοντικής προσφοράς στην ελληνική κοινωνία.

 

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, αφού ευχαρίστησε τους συντελεστές της εκπομπής για την πρόσκληση, αναφέρθηκε εκτενώς στο μήνυμα του εθελοντισμού, "ένα θέμα επίκαιρο και εξαιρετικά χρήσιμο για την περίοδο την οποία διανύουμε". Ο κ. Αυγερινός τόνισε με έμφαση τη σπουδαιότητα της εθελοντικής δράσης ως στάσης ζωής που ενστερνίζεται ιδιαίτερες αξίες και που προσφέρει ένα ξεχωριστό περιεχόμενο στη ζωή των ατόμων.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. μίλησε επίσης για την αλλαγή πορείας που έχει συντελεστεί στον Οργανισμό, ο οποίος πλέον πορεύεται σύμφωνα με τις ανώτερες αρχές του θεμελιωτή του Ερυθροσταυρικού Κινήματος Ερρίκου Ντυνάν. Οι αρχές αυτές ταυτίζονται με την προσφορά έργου χωρίς διακρίσεις, ανταλλάγματα ή συμφέροντα, καθώς και με τον απόλυτο σεβασμό προς τον πάσχοντα άνθρωπο και συνάνθρωπο. Προϋποθέτουν δε την προσέλκυση εθελοντών με ήθος, ακεραιότητα, ευσυνειδησία και αταλάντευτη πίστη στα ιδανικά που πρεσβεύει το Κίνημα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου απανταχού της Γης.

Η Αρχηγός του Σώματος Σαμαρειτών Νέας Σμύρνης περιέγραψε τα κίνητρα που την οδήγησαν στην απόφασή της να αφιερώσει σχεδόν εξ΄ ολοκλήρου τον ελεύθερο χρόνο της στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, τον αρχαιότερο και μεγαλύτερο εθελοντικό Οργανισμό στην Ελλάδα, "προσθέτοντας με τον τρόπο αυτό ένα λιθαράκι στη βελτίωση της κοινωνίας μας".

Από την πλευρά του, ο κ. Μπιτζάνης σχολίασε τη θετική προοπτική που του δημιούργησε η ένταξή του στην οικογένεια των εθελοντών του Ε.Ε.Σ., ενώ μίλησε και για τα οφέλη που αποκόμισε από την παρακολούθηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Οργανισμού, διαθέτοντας πλέον τις απαιτούμενες δεξιότητες να προσφέρει βοήθεια τις πρώτες κρίσιμες στιγμές της εκδήλωσης ενός ατυχούς συμβάντος.

Διαβάστηκε 4886 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Sunday, 05 February 2017 23:55
 Δημήτρης Πανταζής

 

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης

 

Εκδότης εφημερίδας "Η Φωνή της Νέας Σμύρνης"

Ο Δημήτριος Πανταζής γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη το 1981 και κατάγεται από την Σμύρνη.

Αρθρογραφεί στον έντυπο τοπικό τύπο από το 2006 έως και το 2010 στην εφημερίδα "Τα Επίκαιρα Νέας Σμύρνης". Τον Ιανουάριο του 2011 αναλαμβάνει την επανέκδοση στην εφημερίδα "Φωνή της Νέας Σμύρνης" που ίδρυσε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής το 1964 και διατήρησε έως το 1998. Έκτοτε ως εκδότης διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα στα εννέα βιβλία που έγραψε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής για την ιστορία της Νέας Σμύρνης με τίτλο "Νέα Σμύρνη - Το Χρονικό μιας Πόλης".

Εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης το 2014. Διετέλεσε μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Νέας Σμύρνης «Κέντρο Δραστηριότητας και Κοινωνικής Προστασίας παιδιών και νέων Νέας Σμύρνης (Εθνική Στέγη) και στην Επιτροπή Δημοπράτησης ακινήτων.

Διατελεί μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στις Ενιαίες Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας (ως Γραμματέας) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς και μέλος στην Οικονομική Επιτροπή και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Το 2015 ίδρυσε μαζί με ακόμα 24 Νεοσμυρνιούς το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη» στο οποίο έως σήμερα διατελεί Πρόεδρος.