Sunday, 05 June 2016 00:00

Η Αρχηγός Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Ν. Σμύρνης Θεοδώρα Μοσχονά στην Ε.Ρ.Τ.

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η Αρχηγός Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Ν. Σμύρνης Θεοδώρα Μοσχονά στην Ε.Ρ.Τ.

O Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιος Αυγερινός, συνοδευόμενος από την Αρχηγό και τον Υπαρχηγό του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών της Περιφερειακής Επιτροπής Ν. Σμύρνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ.κ. Θεοδώρα Μοσχονά και Βασίλη Μπιτζάνη φιλοξενήθηκαν, τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2016, στην ενημερωτική εκπομπή "ΟΝ ΕΡΤ", το πρώτο μέρος της οποίας ήταν αφιερωμένο στην προβολή και τη συμβολή της εθελοντικής προσφοράς στην ελληνική κοινωνία.

 

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, αφού ευχαρίστησε τους συντελεστές της εκπομπής για την πρόσκληση, αναφέρθηκε εκτενώς στο μήνυμα του εθελοντισμού, "ένα θέμα επίκαιρο και εξαιρετικά χρήσιμο για την περίοδο την οποία διανύουμε". Ο κ. Αυγερινός τόνισε με έμφαση τη σπουδαιότητα της εθελοντικής δράσης ως στάσης ζωής που ενστερνίζεται ιδιαίτερες αξίες και που προσφέρει ένα ξεχωριστό περιεχόμενο στη ζωή των ατόμων.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. μίλησε επίσης για την αλλαγή πορείας που έχει συντελεστεί στον Οργανισμό, ο οποίος πλέον πορεύεται σύμφωνα με τις ανώτερες αρχές του θεμελιωτή του Ερυθροσταυρικού Κινήματος Ερρίκου Ντυνάν. Οι αρχές αυτές ταυτίζονται με την προσφορά έργου χωρίς διακρίσεις, ανταλλάγματα ή συμφέροντα, καθώς και με τον απόλυτο σεβασμό προς τον πάσχοντα άνθρωπο και συνάνθρωπο. Προϋποθέτουν δε την προσέλκυση εθελοντών με ήθος, ακεραιότητα, ευσυνειδησία και αταλάντευτη πίστη στα ιδανικά που πρεσβεύει το Κίνημα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου απανταχού της Γης.

Η Αρχηγός του Σώματος Σαμαρειτών Νέας Σμύρνης περιέγραψε τα κίνητρα που την οδήγησαν στην απόφασή της να αφιερώσει σχεδόν εξ΄ ολοκλήρου τον ελεύθερο χρόνο της στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, τον αρχαιότερο και μεγαλύτερο εθελοντικό Οργανισμό στην Ελλάδα, "προσθέτοντας με τον τρόπο αυτό ένα λιθαράκι στη βελτίωση της κοινωνίας μας".

Από την πλευρά του, ο κ. Μπιτζάνης σχολίασε τη θετική προοπτική που του δημιούργησε η ένταξή του στην οικογένεια των εθελοντών του Ε.Ε.Σ., ενώ μίλησε και για τα οφέλη που αποκόμισε από την παρακολούθηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Οργανισμού, διαθέτοντας πλέον τις απαιτούμενες δεξιότητες να προσφέρει βοήθεια τις πρώτες κρίσιμες στιγμές της εκδήλωσης ενός ατυχούς συμβάντος.

Διαβάστηκε 3549 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Sunday, 05 February 2017 23:55
 Δημήτρης Πανταζής

 

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης

 

Εκδότης εφημερίδας "Η Φωνή της Νέας Σμύρνης"

Ο Δημήτριος Αντ. Πανταζής γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη το 1981 και κατάγεται από την Μικρά Ασία μέσω των παππούδων του Δημήτριο Ιωαν. Πανταζή που γεννήθηκε στην Σμύρνη, Ευγενία Πανταζή το γένος Νικολαίδη που γεννήθηκε στο Οδεμήσιο και Δημήτριο Καχριμάνη που γεννήθηκε στο Αιδίνιο. Γονείς του είναι ο Αντώνιος Πανταζής που γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη και η Ασπασία Καχριμάνη που γεννήθηκε στην Στυλίδα.

Έχει σπουδάσει Ειδικός Ναυτιλιακής Κατεύθυνσης και Ειδικός Φοροτεχνικού Γραφείου σε δύο Ι.Ε.Κ. του Δημοσίου. Στο διάστημα 2003 έως 2010 εργάστηκε σε φορείς του Ιδιωτικόυ και του Δημοσίου τομέα.

Αρθρογραφεί στον τοπικό τύπο της Νέας Σμύρνης από το 2006, το 2011 αναλαμβάνει εκδότης στην "Φωνή της Νέας Σμύρνης", την εφημερίδα που ίδρυσε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής το 1964. Παράλληλα με την έκδοση της εφημερίδας ασκεί το επάγγελμα του διαφημιστή.

Εκδίδει και διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα στα εννέα βιβλία που έγραψε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής για την ιστορία της Νέας Σμύρνης με τίτλο "Νέα Σμύρνη - Το Χρονικό μιας Πόλης".

Εκλέγεται πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης το 2014 με την Δημοτική Παράταξη "Συμμαχία Πολιτών για την Νέα Σμύρνη".

Ως Δημοτικός Σύμβουλος ορίζεται από το Δημοτικό Σύμβουλιο Νέας Σμύρνης από τον Σεπτέμβριο 2014 έως και τον Φεβρουάριο 2017 μέλος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής όπου ομόφωνα από την ίδια την Επιτροπή εκλέχθήκε Αντιπροεδρός της, καθώς και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Νέας Σμύρνης «Κέντρο Δραστηριότητας και Κοινωνικής Προστασίας παιδιών και νέων Νέας Σμύρνης (Εθνική Στέγη) εκπροσωπώντας την Δημοτική Παράταξη της Αντιπολίτευσης "Συμμαχία Πολιτών για την Νέα Σμύρνη".

Από Μάρτιο 2017 έως και Αύγουστο 2019 που λήγει η τωρινή Δημαρχιακή θητεία είναι μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στις Ενιαίας Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς και μέλος στην Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Συμμετέχει ως μέλος στους τοπικούς Συλλόγους και Σωματεία της Νέας Σμύρνης "Εστία" (Σωματείο Μικρασιατικής Μνήμης) και στον "Φοίνικα" (Εξωραϊστικός Ψυχαγωγικός και Πνευματικός Σύλλογος) στο όποιο έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος.

Έχει ιδρύσει το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη» στο οποίο από το 2015 διατελεί Πρόεδρος.