Sunday, 15 May 2016 00:00

Μαθήτρια Λεοντείου η Πρέσβειρα Νεότητας της UNICEF στις Βρυξέλλες

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μαθήτρια Λεοντείου η Πρέσβειρα Νεότητας της UNICEF στις Βρυξέλλες

Η Μαθήτρια της Γ΄ Γυμνασίου του Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης και μέλος του Ο.Κ.Δ. (Τμήμα 3Δ΄) Μαρία Ζούρα εκπροσώπησε τη Unicef Ελλάδας στις Βρυξέλλες με την ιδιότητα της Youth Ambassador (Πρέσβειρα νεότητας) στο Πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε συνεργασία με τη UNICEF «Εκπαίδευση σε Καταστάσεις Έκτακτης Ανάγκης» (Education in Emergencies #emergencylessons) συμμετέχοντας στη διεθνή σύνοδο Νέων με σκοπό την επιμόρφωσή τους και στήριξη της καμπάνιας. Η μαθήτριά μας μοιράζεται μαζί μας τις εντυπώσεις και την εμπειρία της αυτή:


«Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της Unicef με εμπιστεύτηκε να την εκπροσωπήσω με την ιδιότητα της Youth Ambassador (πρέσβειρα νεότητας) στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο μιας διεθνούς συνάντησης νέων σχετικά με την προώθηση της εκστρατείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Unicef «Εκπαίδευση σε Καταστάσεις Έκτακτης Ανάγκης» (Education in Emergencies). Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Unicef Βρυξελλών την Τρίτη 10 Μαΐου 2016. Εκεί είχα την ευκαιρία να γνωρίσω κι άλλους Youth Ambassadors από πολλά μέρη του κόσμου, να συνομιλήσω μαζί τους, να επιμορφωθώ για την εκστρατεία και να μοιραστώ μαζί τους τις προσδοκίες και τους προβληματισμούς μου.

Ανάμεσα στις πολλές και ενδιαφέρουσες δράσεις του προγράμματος ήταν και μια τηλεδιάσκεψη με παιδιά από το Τσαντ της Αφρικής που μας μίλησαν για την καθημερινότητά τους και τις δυσκολίες που συναντούν. Μας μίλησαν όμως και για την μεγάλη τύχη κι ευκαιρία που έχουν να μπορούν να πηγαίνουν στο σχολείο παρόλα τα προβλήματά τους. Μέσα από τις απαντήσεις τους στις ερωτήσεις που τους απευθύναμε συνειδητοποιήσαμε κι εμείς ακόμη περισσότερο πόση μεγάλη σημασία έχει για ένα παιδί να μην στερείται το δικαίωμα στο αγαθό της εκπαίδευσης και της μάθησης. Όλοι οι Youth Ambassadors που συμμετείχαμε στη συνάντηση δεσμευτήκαμε να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις το έργο της Unicef στην εκστρατεία αυτή και να την προβάλουμε σε όλους τους νέους και νέες της χώρας μας και του κόσμου.


Ήταν πραγματικά μια αξέχαστη εμπειρία όλα αυτά που έζησα στις Βρυξέλλες γι' αυτό και θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τη Unicef που με εμπιστεύτηκε για μια τόσο σπουδαία αποστολή αλλά και την οικογένειά μου και το σχολείο μου που μου καλλιέργησαν το αίσθημα της αλληλεγγύης, της αγάπης για το συνάνθρωπο και της προσφοράς και μου έδωσαν τις γνώσεις και τα εφόδια να μπορώ να συμμετέχω σε τέτοιες σπουδαίες δράσεις!»


Για να στηρίξετε την Καμπάνια, ακολουθήστε τα hashtags στο twitter:
#EU_ECHO #EU #Emergencylessons #Unicef.
Μαρία Ζούρα, 3Δ΄

Διαβάστηκε 5715 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Monday, 06 February 2017 10:20
 Δημήτρης Πανταζής

 

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης

 

Εκδότης εφημερίδας "Η Φωνή της Νέας Σμύρνης"

Ο Δημήτριος Πανταζής γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη το 1981 και κατάγεται από την Σμύρνη.

Αρθρογραφεί στον έντυπο τοπικό τύπο από το 2006 έως και το 2010 στην εφημερίδα "Τα Επίκαιρα Νέας Σμύρνης". Τον Ιανουάριο του 2011 αναλαμβάνει την επανέκδοση στην εφημερίδα "Φωνή της Νέας Σμύρνης" που ίδρυσε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής το 1964 και διατήρησε έως το 1998. Έκτοτε ως εκδότης διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα στα εννέα βιβλία που έγραψε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής για την ιστορία της Νέας Σμύρνης με τίτλο "Νέα Σμύρνη - Το Χρονικό μιας Πόλης".

Εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης το 2014. Διετέλεσε μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Νέας Σμύρνης «Κέντρο Δραστηριότητας και Κοινωνικής Προστασίας παιδιών και νέων Νέας Σμύρνης (Εθνική Στέγη) και στην Επιτροπή Δημοπράτησης ακινήτων.

Διατελεί μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στις Ενιαίες Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας (ως Γραμματέας) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς και μέλος στην Οικονομική Επιτροπή και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Το 2015 ίδρυσε μαζί με ακόμα 24 Νεοσμυρνιούς το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη» στο οποίο έως σήμερα διατελεί Πρόεδρος.