Thursday, 18 February 2016 00:00

Η ποδοσφαιρική ομάδα "Ανίκητος Νέας Σμύρνης" μιλάει στην ΦΩΝΗ

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Γνωρίστε την ποδοσφαιρική ομάδα "Ανίκητος Νέας Σμύρνης"

Συνέντευξη Κώστα Σαραντόπουλου, αρχηγού ερασιτεχνικής εφηβικής ποδοσφαιρικής ομάδας "Ανίκητος Νέας Σμύρνης"

Γράφει ο εκδότης Δημήτρης Πανταζής

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Αριστερά: Γιώργος Αθανασίου, Κέντρο: Κώστας Σαραντόπουλος, Δεξία: Κώστας Καναλιώτης

ΕΡΩΤΗΣΗ 1. Πείτε μας λίγα λόγια για την ιστορία της ομάδας. Η δική σας ενασχόληση με την ομάδα πότε ξεκίνησε και με ποιες προοπτικές; ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η ομάδα ιδρύθηκε στα τέλη του 2012. Ήμουν ο πρώτος που έδωσε την ιδέα για την ίδρυση και την δημιουργία μιας ομάδας η οποία μπορεί να έχει πολλές προοπτικές στο μέλλον όπως να κατέβουμε για αρχή σε ένα τοπικό πρωτάθλημα. Μαζί με τους Γιώργο Αθανασίου και Κώστα Καναλιώτη αρχικά ξεκινήσαμε τρεις και σήμερα η ομάδα αριθμεί στους οχτώ παίχτες.

ΕΡΩΤΗΣΗ 2. Ποιος είναι ο στόχος της ομάδας για το τρέχον έτος, πως σχεδιάζετε τα επόμενα έτη; ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο στόχος της ομάδας για φέτος είναι να προσελκύσει άτομα και να τα εντάξει στο δυναμικό της ομάδας έτσι ώστε από του χρόνου να είμαστε έτοιμοι να κατέβουμε σε κάποιο πρωτάθλημα. Τα σχέδια μας για το μέλλον είναι πολλά, όλες οι ομάδες όπως και εμείς ονειρευόμαστε πάντα να παίξουμε σε κάποια μεγάλη κατηγορία. Με πίστη και θέληση πιστεύω θα τα καταφέρουμε!

ΕΡΩΤΗΣΗ 3. Για την Νέα Σμύρνη, από την οποία ξεκίνησες να παίζεις ποδόσφαιρο, ποια είναι η γνώμη σου για τις ομάδες της; ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Στη Νέα Σμύρνη ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο σε ηλικία 7 ετών στο Μίλωνα που ήταν η πρώτη μου ομάδα. Ύστερα μεταγράφηκα στον Πανιώνιο όπου αγωνιζόμουν μέχρι και την περσινή χρονιά. Η γνώμη μου για τις ομάδες της Νέας Σμύρνης είναι εξαιρετική καθώς σε αυτήν την πόλη έχεις μια από τις ιστορικές ομάδες της Ελλάδας (Πανιώνιος), η οποία έχει βγάλει για μένα τους καλύτερους Έλληνες ποδοσφαιριστές και συνεχίζει μέχρι και σήμερα το έργο αυτό. Όμως και ο Μίλωνας από την άλλη είναι μια καλή ομάδα η οποία μπορεί να μην είναι τόσο δυνατή σαν τον Πανιώνιο αλλά προσπαθεί και εκείνη για το καλύτερο.

ΕΡΩΤΗΣΗ 4. Ποιες είναι οι πρώτες συμβουλές που λάβατε ως νέοι σε ηλικία που ξεκινούν τώρα να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον χώρο του ποδοσφαίρου; ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Να σεβόμαστε κάθε αντίπαλο, να παίζουμε ποδόσφαιρο επειδή το αγαπάμε, να έχουμε μέσα μας την ευγενή άμιλλα και να διασκεδάζουμε κάθε παιχνίδι που παίζουμε ανεξάρτητος αντιπάλου. Αλλά κυρίως να έχουμε σεβασμό.

ΕΡΩΤΗΣΗ 5. Θεωρείτε πως σε σχέση με παλαιότερα χρόνια πλέον τα νεαρά παιδιά έχουν περισσότερες ευκαιρίες και δυνατότητες να προωθηθούν και να αναδειχθούν; ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Βεβαίως και τα παιδιά έχουν περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες να προωθηθούν και να αναδειχτούν διότι υπάρχουν αρκετές ομάδες και πολύ περισσότερες ακαδημίες από τα παλαιότερα χρόνια. Ειδικά εδώ στην Νέα Σμύρνη ο Πανιώνιος είναι μια ομάδα η οποία έχει μια από τις καλύτερες ακαδημίες στην Ελλάδα και έχουμε δει πόσους παίχτες έχει προωθήσει και αναδείξει παλαιότερα αλλά και τα τελευταία χρόνια.

ΕΡΩΤΗΣΗ 6. Ποια είναι η άποψη σας για το Ελληνικό ποδόσφαιρο; ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Το Ελληνικό ποδόσφαιρο έχει χαλάσει αρκετά τα τελευταία χρόνια. Πιστεύω ότι μεγάλο ρόλο παίζει και η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας αυτή την στιγμή. Ένα άλλο θέμα είναι αυτό της συμπεριφοράς των οπαδών των ομάδων. Αυτό είναι κυρίως που έχει χαλάσει το Ελληνικό ποδόσφαιρο και ότι οι νόμοι στην χώρα μας δυστυχώς δεν εφαρμόζονται σωστά. Προσωπικά εύχομαι να αλλάξουν όλα αυτά και να δούμε ένα πρωτάθλημα και όλα τα γήπεδα με οικογένειες και φιλάθλους των δύο ομάδων δίπλα δίπλα όπως στην Αγγλία, κάτι που είναι δύσκολο μεν αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

Διαβάστηκε 6297 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Saturday, 13 January 2018 13:52
 Δημήτρης Πανταζής

 

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης

 

Εκδότης εφημερίδας "Η Φωνή της Νέας Σμύρνης"

Ο Δημήτριος Πανταζής γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη το 1981 και κατάγεται από την Σμύρνη.

Αρθρογραφεί στον έντυπο τοπικό τύπο από το 2006 έως και το 2010 στην εφημερίδα "Τα Επίκαιρα Νέας Σμύρνης". Τον Ιανουάριο του 2011 αναλαμβάνει την επανέκδοση στην εφημερίδα "Φωνή της Νέας Σμύρνης" που ίδρυσε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής το 1964 και διατήρησε έως το 1998. Έκτοτε ως εκδότης διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα στα εννέα βιβλία που έγραψε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής για την ιστορία της Νέας Σμύρνης με τίτλο "Νέα Σμύρνη - Το Χρονικό μιας Πόλης".

Εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης το 2014. Διετέλεσε μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Νέας Σμύρνης «Κέντρο Δραστηριότητας και Κοινωνικής Προστασίας παιδιών και νέων Νέας Σμύρνης (Εθνική Στέγη) και στην Επιτροπή Δημοπράτησης ακινήτων.

Διατελεί μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στις Ενιαίες Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας (ως Γραμματέας) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς και μέλος στην Οικονομική Επιτροπή και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Το 2015 ίδρυσε μαζί με ακόμα 24 Νεοσμυρνιούς το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη» στο οποίο έως σήμερα διατελεί Πρόεδρος.