Monday, 14 May 2018 00:00

Σεμινάριο για την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των υπαλλήλων του Δήμου

Σεμινάριο για την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των υπαλλήλων του Δήμου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΓΡΑΦΕIO TYΠOY
Υπεύθυνη: Κλαίρη Δεληγιάννη
Τηλ: 213-2025843
e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Νέα Σμύρνη, 14 Μαΐου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Δήμος Ν. Σμύρνης κοντά στον πολίτη


Ο Δήμος Νέας Σμύρνης, όντας πρωτοπόρος σε θέματα προστασίας του πολίτη, οργάνωσε με επιτυχία σχετικά με το νέο Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων. Ο Κανονισμός αυτός, που αφορά όλους τους πολίτες και μεγάλο αριθμό οργανισμών και επιχειρήσεων που επεξεργάζονται προσωπικά στοιχεία, θα ισχύσει από τα τέλη Μαΐου τόσο στη χώρα μας όσο και σε όλη την Ευρώπη. Στην ουσία, μας δίνει τους βασικούς ορισμούς, ώστε να μπορέσουμε αρχικά να αναγνωρίσουμε ποια είναι δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, δηλαδή κάθε πληροφορία που αφορά φυσικό πρόσωπο με βάση την οποία ταυτοποιείται/αναγνωρίζεται. Επιπλέον, καθορίζει σε ποιες περιπτώσεις επιτρέπεται αυτά τα δεδομένα να τα έχουμε, χρησιμοποιούμε, αποθηκεύουμε, διαγράφουμε, μεταβιβάζουμε και εν γένει επεξεργαζόμαστε και τέλος, με ποιον τρόπο μπορούμε να τα προστατεύουμε.


«Όταν κάποιος συνειδητοποιεί ότι πρέπει να υιοθετήσει και να συμμορφωθεί με τις επιταγές του GDPR, το συναίσθημα που επικρατεί είναι πανικός. Υπάρχουν, ωστόσο, απλά βήματα που αν τα ακολουθήσουμε σωστά δεν θα αντιμετωπίσουμε κανένα πρόβλημα. Για το λόγο αυτό όλοι σήμερα ενημερωνόμαστε από εξειδικευμένους επιστήμονες. Αυτοί θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε τις απαιτήσεις και τους ρόλους μας στα πλαίσια του κανονισμού. Θα απαντήσουν σε όλες τις ερωτήσεις μας και θα μας υποδείξουν όλα τα τεχνικά μέτρα ασφαλείας που πρέπει να ληφθούν για την ασφάλεια των δεδομένων των πολιτών μας. Αυτός είναι ο λόγος που οργανώνουμε αυτό το σεμινάριο» τόνισε ο Δήμαρχος κ. Τζουλάκης.


Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, παρευρέθηκαν επίσης υπάλληλοι και στελέχη όμορων Δήμων όπως του Παλαιού Φαλήρου, της Δάφνης, της Καλλιθέας και του Αγίου Δημητρίου. Ανάμεσά τους ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Καλλιθέας κ. Νικολακόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου μας κ. Χρηστάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Τσιάπης, η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης κυρία Νάννου, η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου της Εθνικής Στέγης κυρία Απέργη, η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Γραφείου Τύπου του Δήμου μας κυρία Δεληγιάννη, ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής κ. Ζαβός κ.ά.

 Δημήτρης Πανταζής

 

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης

 

Εκδότης εφημερίδας "Η Φωνή της Νέας Σμύρνης"

Ο Δημήτριος Αντ. Πανταζής γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη το 1981 και κατάγεται από την Μικρά Ασία μέσω των παππούδων του Δημήτριο Ιωαν. Πανταζή που γεννήθηκε στην Σμύρνη, Ευγενία Πανταζή το γένος Νικολαίδη που γεννήθηκε στο Οδεμήσιο και Δημήτριο Καχριμάνη που γεννήθηκε στο Αϊδίνιο. Γονείς του είναι ο Αντώνιος Πανταζής που γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη και η Ασπασία Καχριμάνη που γεννήθηκε στην Στυλίδα.

Έχει σπουδάσει Ειδικός Ναυτιλιακής Κατεύθυνσης και Ειδικός Φοροτεχνικού Γραφείου σε δύο Ι.Ε.Κ. του Δημοσίου. Στο διάστημα 2003 έως 2010 εργάστηκε σε φορείς του Ιδιωτικού και του Δημοσίου τομέα.

Αρθρογραφεί ακατάπαυστα στον έντυπο τοπικό τύπο από το 2006 εώς και το 2010 σε εφημερίδα της Νέας Σμύρνης εβδομαδιαίας κυκλοφορίας. Στο διάστημα Ιούνιος έως και Σεπτέμβριος 2010 εργάζεται ως αρχισυντάκτης σε ημερήσια εφημερίδα της Γλυφάδας.

Τον Ιανουάριο του 2011 αναλαμβάνει εκδότης στην "Φωνή της Νέας Σμύρνης", την εφημερίδα που ίδρυσε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής το 1964. Παράλληλα με την έκδοση της εφημερίδας ασκεί το ελεύθερο επάγγελμα υπό τις ιδιότητες του διαφημιστή, γραφίστα και κατασκευαστή ιστοσελίδων.

Εκδίδει και διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα στα εννέα βιβλία που έγραψε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής για την ιστορία της Νέας Σμύρνης με τίτλο "Νέα Σμύρνη - Το Χρονικό μιας Πόλης".

Εκλέγεται πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης το 2014 με την Δημοτική Παράταξη "Συμμαχία Πολιτών για την Νέα Σμύρνη". Ως Δημοτικός Σύμβουλος ορίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Σμύρνης από τον Σεπτέμβριο 2014 έως και τον Φεβρουάριο 2017 μέλος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής όπου ομόφωνα από την ίδια την Επιτροπή εκλέχθεκε Αντιπρόεδρός της, καθώς και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Νέας Σμύρνης «Κέντρο Δραστηριότητας και Κοινωνικής Προστασίας παιδιών και νέων Νέας Σμύρνης (Εθνική Στέγη).

Από Μάρτιο 2017 έως και Αύγουστο 2019 που λήγει η τωρινή Δημαρχιακή θητεία είναι μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στις Ενιαίας Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας (Γραμματέας) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς και μέλος στην Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Το 2015 ίδρυσε μαζί με ακόμα 24 Νεοσμυρνιούς το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη» στο οποίο σήμερα διατελεί Πρόεδρος.