Wednesday, 31 January 2018 00:00

Στην δημοσιότητα η μακέτα της Ομήρου μετά την ανάπλαση

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στην δημοσιότητα η μακέτα της Ομήρου μετά την ανάπλαση

Στην δημοσιότητα έδωσε στις 26 Ιανουαρίου η μακέτα της Ομήρου πως θα είναι μετά την ανάπλαση σε ανάρτηση στον λογαριασμό facebook του ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης. Σχολιάζοντας «Ξεπερνώντας καθημερινά εμπόδια και γραφειοκρατία,όλοι μαζί προσπαθούμε για την πιο άμεση ολοκλήρωση της ανάπλασης της Ομήρου. Ας κατανοήσουμε ότι η ωφέλεια των έργων είναι μόνιμη αλλά η όποια ενόχληση προσωρινή.
Σας παραθέτω την μακέτα του έργου,η οποία μες στις επόμενες ημέρες θα τοποθετηθεί σε δυο κεντρικά σημεία.»

Ενημερωτικά για το έργο αναδημοσιεύουμε από παλαιότερο μας φύλλο τα βασικά λειτουργικά χαρακτηριστικά και επίδρασή ανάπλασης οδών Ομήρου και Παλαιολόγου όπως ανεγράφησαν από συνεργάτη της εφημερίδας.

Οι οδοί Ομήρου και Παλαιολόγου είναι οι πιο σημαντικοί εμπορικοί δρόμοι της Νέας Σμύρνης, σε άμεση σχέση με την κεντρική της πλατεία και έχουν ενταχθεί στην πρόταση του «Τοπικού Προγράμματος Δράσης για το Περιβάλλον 2011-2015» για την ανάπλαση τους.
Η μελέτη «Ανάπλαση οδών Ομήρου και Παλαιολόγου» εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο της 4ης Μαϊου 2015, με Προϋπολογισμό δαπάνης 3.650.000 € (με τον ΦΠΑ).


Α. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ


Το διάζωμα μεταξύ των δύο λωρίδων κυκλοφορίας έχει πλάτος 1,95 μ., είναι υπερυψωμένο κατά 15 εκ. από το οδόστρωμα και καλύπτεται με κυβόλιθους. Ο ποδηλατόδρομος, πλάτους 2,0 μ., έχει τοποθετηθεί στο πεζοδρόμιο της αριστερής πλευράς της οδού Ομήρου (από Παλαιολόγου προς Ελ. Βενιζέλου), με δύο κατευθύνσεις ανόδου/καθόδου. Οι θέσεις στάθμευσης των οχημάτων είναι: Επί της οδού Ομήρου υπάρχουν θέσεις για ΙΧ αυτοκίνητα, θέσεις για ΙΧ – ΑμΕΑ και θέσεις μοτοσυκλετών. Η μείωση των θέσεων στάθμευσης ΙΧ είναι περίπου το 30-35% των υφισταμένων θέσεων. Επί της οδού Παλαιολόγου και μέχρι την οδό Κυδωνίων, υπάρχουν θέσεις ΙΧ αυτοκινήτων, 2 θέσεις για ΙΧ-ΑμΕΑ και 20 θέσεις μοτοσυκλετών κατανεμημένες σε 4 σημεία.

Β. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΧΩΡΟΣ – ΜΙΚΡΟΚΛΙΜΑ


Υλικά που χρησιμοποιούνται: Στα πεζοδρόμια τοποθετούνται πλάκες φυσικού γρανίτη πάχους 3 εκ., χρώματος γκρι και μπεζ. Ακόμη, στα πεζοδρόμια τοποθετούνται διαγραμμίσεις. Στις διασταυρώσεις, οι οποίες είναι υπερυψωμένες και γίνονται συνεπίπεδες με τα πεζοδρόμια, τοποθετούνται κυβόλιθοι από σκυρόδεμα, πάχους 8 εκ., χρώματος γκρι. Για τη φύτευση, προτείνονται μόνο δένδρα και καμία χαμηλή φύτευση.

 

Βάση της προγραμματικής σύμβασης που έχουν συνυπογράψει η Περιφέρεια Αττικής που χρηματοδοτεί το έργο και ο Δήμος Νέας Σμύρνης στον οποίο υλοποιείται η χρονική διάρκεια του συνολικού έργου «Ανάπλαση οδών Ομήρου και Παλαιολόγου» είναι οι 24 μήνες. Υπενθυμίζουμε πως το έργο ξεκίνησε από την δεξιά πλευρά της Ομήρου στα τέλη Αυγούστου 2017.

Διαβάστηκε 6284 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Friday, 20 April 2018 20:57
 Δημήτρης Πανταζής

 

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης

 

Εκδότης εφημερίδας "Η Φωνή της Νέας Σμύρνης"

Ο Δημήτριος Πανταζής γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη το 1981 και κατάγεται από την Σμύρνη.

Αρθρογραφεί στον έντυπο τοπικό τύπο από το 2006 έως και το 2010 στην εφημερίδα "Τα Επίκαιρα Νέας Σμύρνης". Τον Ιανουάριο του 2011 αναλαμβάνει την επανέκδοση στην εφημερίδα "Φωνή της Νέας Σμύρνης" που ίδρυσε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής το 1964 και διατήρησε έως το 1998. Έκτοτε ως εκδότης διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα στα εννέα βιβλία που έγραψε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής για την ιστορία της Νέας Σμύρνης με τίτλο "Νέα Σμύρνη - Το Χρονικό μιας Πόλης".

Εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης το 2014. Διετέλεσε μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Νέας Σμύρνης «Κέντρο Δραστηριότητας και Κοινωνικής Προστασίας παιδιών και νέων Νέας Σμύρνης (Εθνική Στέγη) και στην Επιτροπή Δημοπράτησης ακινήτων.

Διατελεί μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στις Ενιαίες Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας (ως Γραμματέας) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς και μέλος στην Οικονομική Επιτροπή και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Το 2015 ίδρυσε μαζί με ακόμα 24 Νεοσμυρνιούς το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη» στο οποίο έως σήμερα διατελεί Πρόεδρος.