Friday, 30 June 2017 00:00

Διευκρινιστική επιστολή Ένωσης Συλλόγων Γονέων για λειτουργία ΚΔΑΠ

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Διευκρινιστική επιστολή Ένωσης Συλλόγων Γονέων για λειτουργία ΚΔΑΠ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ
ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ ΠΕΜΠΤΗ 22/6/2017
ΡΑΙΔΕΣΤΟΥ 32-34 17122 ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ
ΤΗΛ. 210-9417880 & e-mail : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
ΠΡΟΣ: ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ κ. Σ. ΤΖΟΥΛΑΚΗ
ΚΟΙΝ.: ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ κ. Π. ΤΣΙΑΠΗ


ΘΕΜΑ : Κατάθεση διευκρινήσεων σχετικά με τη λειτουργία των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών στο Δήμο μας.


Κύριε Δήμαρχε, κατόπιν πληροφόρησής μας, ότι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 25ης/5/2017 έγινε αναφορά στη στάση των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όσον αφορά λειτουργία των ΚΔΑΠ στο Δήμο μας, θεωρούμε υποχρέωση και καθήκον εκ μέρους των Συλλόγων Γονέων που εκπροσωπούμε, να διεκρινήσουμε προς εσάς και το Σώμα τα εξής :


1. Τόσο οι Σύλλογοι Γονέων της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, όσο και η Ένωση Γονέων ως δευτεροβάθμιο όργανο, δεν έχει αναφερθεί ποτέ απαξιωτικά μέχρι σήμερα και δεν έχει κατηγορήσει με κανένα τρόπο το συγκεκριμένο νέο θεσμό.


2. Αντίθετα, όπως έχουμε διατυπώσει και εγγράφως, θεωρούμε χρήσιμη τη νέα δομή που οργανώνεται στην πόλη μας, εφόσον αυτή θα οφελήσει έναν αριθμό οικογενειών που επιδιώκουν να βρουν διέξοδο για τη συμμετοχή των παιδιών τους σε δραστηριότητες, αλλά και αφού θα συμβάλλει στην αναβάθμιση των σχολικών συγκροτημάτων που θα επιλεγούν για την υλοποίησή της, μέσω της χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ 2014-2020.


3. Επίσης, σε όλες τις συνεδριάσεις της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας έχουμε στηρίξει ως Ένωση τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και έχουμε ζητήσει τη συμμετοχή ακόμα μεγαλύτερου αριθμού παιδιών, γεγονός το οποίο πρέπει να έχει αποτυπωθεί στα πρακτικά των συγκεκριμένων συνεδριάσεων.


Ως εκ τούτων αδυνατούμε να κατανοήσουμε τη θέση που ακούστηκε ότι οι Σύλλογοι Γονέων αντιδρούν στο νέο θεσμό για να «προμοτάρουν» τις δικές τους δραστηριότητες, την οποία αποδίδουμε σε παραπληροφόρηση. Έναντι της θέσης αυτής έχουμε να αντιπαραθέσουμε τα εξής εύλογα ερωτήματα :


1. Αν τα ΚΔΑΠ ξεκίνησαν τη λειτουργία τους στα μέσα Δεκεμβρίου αντί του Σεπτεμβρίου, φταίνε οι Σύλλογοι Γονέων;


2. Αν ξεκίνησαν χωρίς πρόγραμμα που να τηρείται και να εφαρμόζεται, φταίνε οι Σύλλογοι Γονέων;


3. Αν ξεκίνησε η υλοποίησή τους με πλημμελή καθαριότητα -μετά το πέρας των δραστηριοτήτων και χωρίς φύλαξη των χώρων κατά τη διάρκεια λειτουργίας του προγράμματος, φταίνε οι Σύλλογοι Γονέων;


4. Αν η επιλογή της ιδιωτικής εταιρείας, που ανέλαβε την πρώτη φάση εφαρμογής, δεν αποδείχθηκε ιδιαίτερα αποτελεσματική και επιτυχής, φταίνε οι Σύλλογοι Γονέων;


Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν το εσφαλμένο και το άδικο της αναφοράς για την μετακύλιση της ευθύνης της οργανωτικής και διοικητικής δυσλειτουργίας της συγκεκριμένης δομής στους Συλλόγους Γονέων.


Από την πλευρά μας προσβλέπουμε και διεκδικούμε για τη νέα χρονιά την απρόσκοπτη και εύρυθμη λειτουργία του θεσμού, ο οποίος παράλληλα με τις δραστηριότητες των Συλλόγων και το έργο που επί δεκαετίες προσφέρουν στα παιδιά μας, θα συμβάλλουν από κοινού στην αναβάθμιση της ποιότητας των εκπαιδευτικών δράσεων στην πόλη μας.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Θωμάς Γιαννιώτης


Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Αγγελική Λούγαρη – Λυμπεροπούλου

Διαβάστηκε 3749 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Friday, 30 June 2017 12:40
 Δημήτρης Πανταζής

 

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης

 

Εκδότης εφημερίδας "Η Φωνή της Νέας Σμύρνης"

Ο Δημήτριος Αντ. Πανταζής γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη το 1981 και κατάγεται από την Μικρά Ασία μέσω των παππούδων του Δημήτριο Ιωαν. Πανταζή που γεννήθηκε στην Σμύρνη, Ευγενία Πανταζή το γένος Νικολαίδη που γεννήθηκε στο Οδεμήσιο και Δημήτριο Καχριμάνη που γεννήθηκε στο Αϊδίνιο. Γονείς του είναι ο Αντώνιος Πανταζής που γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη και η Ασπασία Καχριμάνη που γεννήθηκε στην Στυλίδα.

Έχει σπουδάσει Ειδικός Ναυτιλιακής Κατεύθυνσης και Ειδικός Φοροτεχνικού Γραφείου σε δύο Ι.Ε.Κ. του Δημοσίου. Στο διάστημα 2003 έως 2010 εργάστηκε σε φορείς του Ιδιωτικού και του Δημοσίου τομέα.

Αρθρογραφεί ακατάπαυστα στον έντυπο τοπικό τύπο από το 2006 εώς και το 2010 σε εφημερίδα της Νέας Σμύρνης εβδομαδιαίας κυκλοφορίας. Στο διάστημα Ιούνιος έως και Σεπτέμβριος 2010 εργάζεται ως αρχισυντάκτης σε ημερήσια εφημερίδα της Γλυφάδας.

Τον Ιανουάριο του 2011 αναλαμβάνει εκδότης στην "Φωνή της Νέας Σμύρνης", την εφημερίδα που ίδρυσε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής το 1964. Παράλληλα με την έκδοση της εφημερίδας ασκεί το ελεύθερο επάγγελμα υπό τις ιδιότητες του διαφημιστή, γραφίστα και κατασκευαστή ιστοσελίδων.

Εκδίδει και διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα στα εννέα βιβλία που έγραψε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής για την ιστορία της Νέας Σμύρνης με τίτλο "Νέα Σμύρνη - Το Χρονικό μιας Πόλης".

Εκλέγεται πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης το 2014 με την Δημοτική Παράταξη "Συμμαχία Πολιτών για την Νέα Σμύρνη".

Ως Δημοτικός Σύμβουλος ορίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Σμύρνης από τον Σεπτέμβριο 2014 έως και τον Φεβρουάριο 2017 μέλος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής όπου ομόφωνα από την ίδια την Επιτροπή εκλέχθεκε Αντιπρόεδρός της, καθώς και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Νέας Σμύρνης «Κέντρο Δραστηριότητας και Κοινωνικής Προστασίας παιδιών και νέων Νέας Σμύρνης (Εθνική Στέγη) εκπροσωπώντας την Δημοτική Παράταξη της Αντιπολίτευσης "Συμμαχία Πολιτών για την Νέα Σμύρνη".

Από Μάρτιο 2017 έως και Αύγουστο 2019 που λήγει η τωρινή Δημαρχιακή θητεία είναι μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στις Ενιαίας Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς και μέλος στην Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Συμμετέχει ως μέλος στους τοπικούς Συλλόγους και Σωματεία της Νέας Σμύρνης "Εστία" (Σωματείο Μικρασιατικής Μνήμης) και στον "Φοίνικα" (Εξωραϊστικός Ψυχαγωγικός και Πνευματικός Σύλλογος) στο όποιο έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος τα έτη 2014 και 2015.

Το 2015 ίδρυσε μαζί με ακόμα 24 Νεοσμυρνιούς το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη» στο οποίο σήμερα διατελεί Πρόεδρος.