Friday, 24 February 2017 00:00

Η Χριστίνα Μαυρίδου αποκαλύπτει 7 μυστικά για να χάσετε το περιττό λίπος

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η Χριστίνα Μαυρίδου αποκαλύπτει 7 μυστικά για να χάσετε το περιττό λίπος

Έχετε δοκιμάσει τα πάντα για να χάσετε κιλά και δεν είδατε αποτέλεσμα, ή είδατε αλλά δεν κράτησε για πολύ; Η διαδικασία απώλειας βάρους ξεκινάει πρωτίστως από μέσα μας και σιγά-σιγά τα αποτελέσματα γίνονται ορατά και εξωτερικά. Αρκεί πρώτα να τιθασεύσετε την σκέψη σας και το σώμα θα ακολουθήσει! Τα παρακάτω tips θα σε βοηθήσουν να χάσεις τα περιττά κιλά και να ξεχάσεις τις ατασθαλίες που έκανες.

Αποφύγετε να σκέφτεστε φαγητά. Επειδή πολλές φορές η δύναμη του μυαλού υπερνικά το σώμα και μόνο με τη σκέψη του φαγητού προκαλούμε από μόνοι μας την υπερβολική κατανάλωση τροφής. Εξασκηθείτε στο να ελέγχετε τις σκέψεις σας, φέρνοντας στο νου σας πράγματα που δεν έχουν σχέση με το φαγητό. Αν παρόλα αυτά δεν καταφέρετε να διώξετε την ιδέα του φαγητού, τότε μπορείτε να ασκηθείτε ή να συμμετάσχετε σε κάποια δραστηριότητα, ώστε να ανακτηθεί η προσοχή σας. Πηγαίνετε γυμναστήριο ή έξω για ένα γρήγορο περπάτημα για μισή ώρα και θα έχετε αλλάξει ήδη τρόπο αντιμετώπισης του φαγητού.

Πρέπει να αποφεύγετε να ασχολείστε συνέχεια με το βάρος σας και να μην θέτετε μεγαλεπήβολους στόχους. Αν για παράδειγμα ονειρεύεστε να γίνετε ιδιαίτερα λεπτός-ή, ή μυώδης, η σκέψη αυτή καθεαυτή δεν είναι κακή αλλά, εάν σας αποθαρρύνει και κάνει τους στόχους σας να φαίνονται ακατόρθωτοι, τότε είναι κακή. Όταν λοιπόν κάνετε τέτοιες σκέψεις σχετικά με το βάρος σας, καλύτερα να ασχοληθείτε με κάποια άλλη δραστηριότητα για να ανακτήσετε την προσοχή σας, ή να φανταστείτε κάτι διαφορετικό. Η τροποποίηση της φαντασίας χρειάζεται εξάσκηση.

Αποφύγετε την αρνητική αυθυποβολή, δηλαδή μην εστιάζετε στις αποτυχίες (περί διατροφής), αλλά στις επιτυχίες σας. Ένα είδος αρνητικής αυθυποβολής ξεκινά όταν κάποιος αρχίζει την αυτοκριτική εξαιτίας της αποτυχίας του να επιτύχει το στόχο του. Για παράδειγμα, αν είστε αποφασισμένοι να μη φάτε περισσότερο από μία μερίδα φαγητού, τώρα τις γιορτές, αλλά δεν το τηρήσετε, τότε ίσως πείτε: «Δεν υπάρχει λόγος να σταματήσω να τρώω, τα έχω κάνει ήδη θάλασσα». Όμως δεν είναι πολύ αργά. Η αποτυχία είναι κάτι που μπορεί να συμβεί στον καθένα. Η αρνητική αυθυποβολή κάνει τη μελλοντική αποτυχία ακόμα πιο πιθανή. Μια καταλληλότερη σκέψη, η οποία περιλαμβάνει τη θετική αυθυποβολή, θα ήταν: «Δεν θα φάω τίποτε άλλο απόψε. Μπορώ να το κάνω!».

Μην βρίσκεστε συνέχεια μπροστά από φαγητά και γλυκά. Όταν γνωρίζετε ότι δεν μπορείτε να αντισταθείτε σε αυτούς τους πειρασμούς, τοποθετήστε τους σε σημείο που δεν φαίνονται ή βγείτε από το σπίτι κάνοντας μια βόλτα έξω ή μια οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα σας ευχαριστεί και σας βοηθάει να ξεχάσετε το φαγητό.

Μην φάτε μεγάλη ποσότητα φαγητού, αν θέλετε να φάτε και γλυκό μετά. Αν θέλετε να υποκύψετε στον πειρασμό του γλυκού μετά το φαγητό, προτιμήστε το γεύμα σας να περιλαμβάνει περισσότερη πρωτεΐνη (κρέας, ψάρι, αυγά, όσπρια,) και ελάχιστους υδατάνθρακες (ζυμαρικά και ότι παρασκευάζεται από αλεύρι πχ ψωμί), ούτως ώστε να υπάρχει ισορροπία της γλυκόζης στο αίμα.

Σε περίπτωση που έχετε πολύ μεγάλη επιθυμία να υποκύψετε σε έναν πειρασμό, όπως πχ να φάτε γλυκό, καλό είναι να μην καταπιέζετε τον εαυτό σας και να το γευτείτε, να το ευχαριστηθείτε αλλά με μέτρο, δηλαδή φάτε ένα μόνο γλυκό της αρεσκείας σας και όχι δέκα.

Γυμναστείτε! Προτιμήστε συνδυασμό αερόβιας και αναερόβιας γυμναστικής, ένα 30λεπτο την ημέρα με στόχο να ιδρώσετε, ώστε να διώξετε τις τοξίνες και να αισθανθείτε καλύτερα ψυχολογικά, καθώς εκκρίνονται οι ενδορφίνες-οι ορμόνες τις χαράς!

Tip: πηγαίνετε για ένα χαλαρό περπάτημα μισή με μία ώρα μετά το φαγητό, το οποίο βοηθάει να γίνει καλύτερα η πέψη και η ισορρόπηση ζαχάρου στο αίμα.

Διαβάστηκε 1392 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Wednesday, 22 November 2017 20:46
Χριστίνα Μαυρίδου

Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής - Personal Trainer

Αρθρογράφος στην Μηνιαία Τοπική Εφημερίδα Παλαιού Φαλήρου "The F Times" , Επιστημονικός Συνεργάτης στο περιοδικό Shape. Αρθρογράφος στο www.skai.gr

Πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) του Εθνικού Καποδιστριακού Παν. Αθηνών, με ειδίκευση στο κύκλο ” Άσκηση Ευρωστία και Υγεία”

Τρεις δημοσιεύσεις-επιστημονικές ανακοινώσεις στο 13ο Παν. Συνέδριο Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού - «Χρήση Της Μεσοθεραπείας Σε Αθλητές Με Προβλήματα Στον Ώμο Και Το Γόνατο», - «Εφαρμογή Ειδικών Πελμάτων Μετά Από Πελματογράφηση Παρακολούθηση Και Χρονική Διάρκεια Χρή-σης Τους» - «Διερεύνηση και Αντιμετώπιση Πε-ριστατικών Που Αφορούν Βλάβη Του Μάκρου Θωρακικού Νεύρου Σε Αθλη-τές»

Επιμορφωτικά σεμινάρια γυμναστικής (Yoga, Pilates και Personal Training), καθώς και συμμετοχή σε αρκετά επαγγελματικά συνέδρια του Fitness Meeting σε όλη την Ελλάδα.

Το πάθος της για το αντικείμενό της, τη διατηρεί σε διαρκή εγρήγορση για περεταίρω εξέλιξη των φυσικών και γνωστικών της δεξιοτήτων, ενώ ταυτόχρονα, μέσα από την εργασία της, προσπαθεί να βοηθάει τους ανθρώπους να αντιλαμβάνονται τα πολλαπλά οφέλη της προσωπικής προπόνησης τόσο στο σώμα, όσο και στο νου και την ψυχή.

www.personaltrainerchristy.com

Facebook page: Christy Μαυρίδου