Thursday, 26 November 2015 00:00

Ξέρεις ποιά είναι η ιδανική ώρα άσκησης για να χάσεις βάρος;

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ξέρεις ποιά είναι η ιδανική ώρα άσκησης για να χάσεις βάρος;

Θέλεις να αυξήσεις μυϊκή μάζα, να χάσεις βάρος ή απλά να γυμναστείς; Μάθε ποια είναι η κατάλληλη ώρα να πας γυμναστήριο. Πες μας τους στόχους σου και θα σου πούμε τι ώρα να πας γυμναστήριο. Ναι, είναι τόσο απλό.

Θέλω να χάσω βάρος.

Η πρωινή άσκηση είναι µια καλή αρχή για να κάνεις πιο υγιεινές επιλογές µέσα στη µέρα. Σε µελέτη στο Medicine & Science in Sports & Exercise διαπιστώθηκε ότι γυναίκες που είχαν περπατήσει ζωηρά για 45 λεπτά το πρωί ήταν πιο δραστήριες την υπόλοιπη µέρα και είχαν µεγαλύτερη αντίσταση στις λιγούρες!

Η γυµναστική το πρωί λειτουργεί όπως και ο πρωινός καφές: σε τονώνει, σου ανεβάζει τη διάθεση και σε βοηθά να αντιµετωπίσεις καλύτερα το στρες της υπόλοιπης µέρας. Πριν ξεκινήσεις, όµως, φάε κάτι.

«Παρότι όταν ασκείσαι σε κατάσταση νηστείας (δηλαδή πριν από το πρωινό), καις περισσότερες θερµίδες από λίπος, εντούτοις δεν µπορείς να γυµναστείς το ίδιο σκληρά» τονίζει η Susan Kleiner, Ph.D., συγγραφέας του Power Eating. Αυτό σηµαίνει πως θα κάψεις λιγότερες θερµίδες, συµπεριλαµβανοµένων αυτών από λίπος, συνολικά.


Προπονούμαι για αγώνα ή θέλω να αυξήσω τη μυϊκή μου μάζα.

Σε έρευνα που δηµοσιεύτηκε στο Chronobiology International βρέθηκε ότι η δραστηριότητα των ενζύµων και η µυϊκή λειτουργία αυξάνονται στη διάρκεια του απογεύµατος, έτσι η επίδοσή σου κορυφώνεται από τις 2 ως τις 6 µ.µ. Αυτό σηµαίνει ότι θα µπορείς να πιέσεις περισσότερο τον εαυτό σου αν προπονείσαι αυτές τις ώρες.

Από την άλλη πλευρά, αν ο αγώνας σου πρόκειται να γίνει πρωί, όσο πλησιάζει η ηµεροµηνία θα πρέπει να γυµνάζεσαι πριν από το µεσηµέρι ώστε το σώµα σου να προσαρµοστεί.
Θέλω απλώς να γυμναστώ!

Προσπαθείς να ασκείσαι τρεις φορές την εβδοµάδα αλλά έχεις χάσει τις τελευταίες... 52 προπονήσεις; Η καλύτερη ώρα για να γυµναστείς είναι στο ξεκίνηµα της ηµέρας σου. Για πολλές γυναίκες αυτό σηµαίνει να πηγαίνουν στο γυµναστήριο κάθε πρωί.

Με αυτό τον τρόπο, κάνεις την προπόνησή σου προτού σε καταβάλλουν οι υποχρεώσεις της ηµέρας Προσοχη: Αν γυµναζεσαι το πρωι, επειδη το σωµα σου ειναι ακοµα «κρυο» απο τον υπνο, χρειαζεσαι προθερµανση τουλαχιστον για 15 λεπτα.

Διαβάστηκε 1630 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Wednesday, 22 November 2017 20:54
Χριστίνα Μαυρίδου

Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής - Personal Trainer

Αρθρογράφος στην Μηνιαία Τοπική Εφημερίδα Παλαιού Φαλήρου "The F Times" , Επιστημονικός Συνεργάτης στο περιοδικό Shape. Αρθρογράφος στο www.skai.gr

Πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) του Εθνικού Καποδιστριακού Παν. Αθηνών, με ειδίκευση στο κύκλο ” Άσκηση Ευρωστία και Υγεία”

Τρεις δημοσιεύσεις-επιστημονικές ανακοινώσεις στο 13ο Παν. Συνέδριο Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού - «Χρήση Της Μεσοθεραπείας Σε Αθλητές Με Προβλήματα Στον Ώμο Και Το Γόνατο», - «Εφαρμογή Ειδικών Πελμάτων Μετά Από Πελματογράφηση Παρακολούθηση Και Χρονική Διάρκεια Χρή-σης Τους» - «Διερεύνηση και Αντιμετώπιση Πε-ριστατικών Που Αφορούν Βλάβη Του Μάκρου Θωρακικού Νεύρου Σε Αθλη-τές»

Επιμορφωτικά σεμινάρια γυμναστικής (Yoga, Pilates και Personal Training), καθώς και συμμετοχή σε αρκετά επαγγελματικά συνέδρια του Fitness Meeting σε όλη την Ελλάδα.

Το πάθος της για το αντικείμενό της, τη διατηρεί σε διαρκή εγρήγορση για περεταίρω εξέλιξη των φυσικών και γνωστικών της δεξιοτήτων, ενώ ταυτόχρονα, μέσα από την εργασία της, προσπαθεί να βοηθάει τους ανθρώπους να αντιλαμβάνονται τα πολλαπλά οφέλη της προσωπικής προπόνησης τόσο στο σώμα, όσο και στο νου και την ψυχή.

www.personaltrainerchristy.com

Facebook page: Christy Μαυρίδου