Monday, 18 March 2019 00:00

Θα κάνουμε τη διαφορά

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Θα κάνουμε τη διαφορά

Νομίζουμε (δήθεν) ότι κάτι κινείται. Όμως στην πραγματικότητα παραμένουμε σε κατάσταση ...στασιμότητας, τουλάχιστον. Έχουν χαθεί πολύτιμος χρόνος και σημαντικές ευκαιρίες.

Η Περιφέρεια Αττικής έχει ανάγκη ...rebranding! Για να αποκτήσει υπεραξία, να «ξεκλειδώσει» τις υγιείς δυνάμεις, να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που διαθέτει. Να γίνει πιο αποτελεσματική και χρήσιμη, βασισμένη σε ένα (άλλο) μοντέλο λειτουργίας που θα απαντά στις ανάγκες όλων μας. Με πολιτικές στοχευμένες που θα εντάσσονται σε ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχεδιασμό, θα φέρουν κοινωνικό αποτύπωμα και θα εστιάζουν στα συγκριτικά πλεονεκτήματα των τοπικών κοινωνιών. Και που πάντως, θα διαμορφώνονται σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες, λαμβάνοντας ιδιαιτέρως υπόψη τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες τους.

Χρειάζεται χρόνος, σχεδιασμός, όραμα, συστηματική δουλειά. Αλλά πρέπει, επιτέλους, να γίνει η αρχή. Σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη και κρίσιμη συγκυρία, συντάσσομαι με τον Γιώργο Πατούλη, ώστε να σχεδιασθεί το μέλλον που αξίζει η Αττική και να επιτευχθούν απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα.

Με ρεαλισμό, ευθύνη και μέτρο όπως επιβάλλουν οι περιστάσεις. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο άλλωστε ασκώ από το 2006 μέχρι σήμερα τα καθήκοντα που απορρέουν από τη θεσμική ιδιότητά μου στον Δήμο Νέας Σμύρνης, όποια και αν είναι αυτά. Από τότε «χτίστηκε» ένας δεσμός ισχυρός με τους πολίτες της Νέας Σμύρνης, που στηρίζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη, σεβασμό και εκτίμηση. Η ενασχόληση με τα κοινά είναι, άλλωστε, μία εξελικτική και δυναμική διαδικασία.

Θέτω, λοιπόν, την υποψηφιότητά μου ως Περιφερειακής Συμβούλου Νοτίου Τομέα Αθηνών στην κρίση σας και διεκδικώ εκ νέου την εμπιστοσύνη σας.

Είναι για μένα ελκυστικό και τολμηρό να συνδράμω στην οικοδόμηση μίας νέας σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Νοτίου Τομέα Αθηνών και των πολιτών της και, πρωτίστως, στο να γίνει η Αττική μία σύγχρονη ευρωπαϊκή, φιλική, "λειτουργική" Περιφέρεια. Μία ισχυρή Περιφέρεια, μητροπολιτικού συντονισμού και διοίκησης, που θα «δουλέψει», ώστε να βοηθήσει να βγει η Ελλάδα από την μιζέρια και την καθήλωση. Αλλά και να μειώσει την απόσταση με τους πολίτες της.

Ή θα κάνουμε την διαφορά. Ή θα παραμείνουμε στα ίδια.

Δήμητρα Νάνου
Δικηγόρος, D.E.A.-D.E.S.
Υποψ. Περιφερειακή Σύμβουλος Νοτίου Τομέα Αθηνών#neaarxiattiki | Γ. Πατούλης
Αναζητήστε την δραστηριότητά μου στο www.dimitrananou.gr

ΥΓ: Εξίσου σημαντική πρόκληση είναι η αναζήτηση σημείων σύγκλισης με τις λοιπές παρατάξεις μέσα σε ένα περιβάλλον επικίνδυνης λειτουργικής και διοικητικής ...αρρυθμίας, όπως αυτό μπορεί να προκύψει από την εσχάτως επιβληθείσα διά νόμου συναίνεση, λόγω της εφαρμογής του συστήματος της απλής αναλογικής. Αλλά τούτο εκφεύγει των ορίων του παρόντος σημειώματος.

Διαβάστηκε 1462 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Monday, 18 March 2019 19:28
 Δημήτρης Πανταζής

 

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης

 

Εκδότης εφημερίδας "Η Φωνή της Νέας Σμύρνης"

Ο Δημήτριος Πανταζής γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη το 1981 και κατάγεται από την Σμύρνη.

Αρθρογραφεί στον έντυπο τοπικό τύπο από το 2006 έως και το 2010 στην εφημερίδα "Τα Επίκαιρα Νέας Σμύρνης". Τον Ιανουάριο του 2011 αναλαμβάνει την επανέκδοση στην εφημερίδα "Φωνή της Νέας Σμύρνης" που ίδρυσε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής το 1964 και διατήρησε έως το 1998. Έκτοτε ως εκδότης διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα στα εννέα βιβλία που έγραψε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής για την ιστορία της Νέας Σμύρνης με τίτλο "Νέα Σμύρνη - Το Χρονικό μιας Πόλης".

Εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης το 2014. Διετέλεσε μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Νέας Σμύρνης «Κέντρο Δραστηριότητας και Κοινωνικής Προστασίας παιδιών και νέων Νέας Σμύρνης (Εθνική Στέγη) και στην Επιτροπή Δημοπράτησης ακινήτων.

Διατελεί μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στις Ενιαίες Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας (ως Γραμματέας) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς και μέλος στην Οικονομική Επιτροπή και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Το 2015 ίδρυσε μαζί με ακόμα 24 Νεοσμυρνιούς το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη» στο οποίο έως σήμερα διατελεί Πρόεδρος.