Saturday, 09 March 2019 00:00

1η εκδήλωση Make Place for One More Woman awards

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

1η εκδήλωση Make Place for One More Woman awards

ΔΕΛΤΙΟ TYΠΟΥ

ΘΕΜΑ: 1η ΕΚΔΗΛΩΣΗ MAKE PLACE FOR ONE MORE WOMAN AWARDS ΣΤΙΣ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Το Make Place for One More Woman είναι ένα πρόγραμμα όπου ενώνουν τις δυνάμεις τους Ολυμπιονίκες, διακριθείσες αθλήτριες, μέλη του Ολυμπιακού κινήματος, διοικητικά στελέχη του αθλητισμού και προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους, με απώτερο σκοπό να «δημιουργήσουμε χώρο για μια ακόμη γυναίκα»! Το πρόγραμμα ήταν μία έμπνευση της Προέδρου του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Κοζομπόλη ως απόρροια της ανακήρυξής «Γυναίκα & Αθλητισμός 2015» για την Ευρώπη, από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.


Το πρόγραμμα Make Place For One Woman το οποίο τελεί υπό την αιγίδα και την υποστήριξη της Διεθνούς & Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, ξεκίνησε την δραστηριότητά του τον Μάιο του 2016 ως και συνεχίζει αδιάκοπτα στην χώρα μας, με προοπτική να επεκταθεί και σε άλλες χώρες όπως η Ιταλία, Γεωργία και η Κύπρος, με την συνεργασία των τοπικών Συλλόγων Ολυμπιονικών.


Οι δράσεις του προγράμματος που μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί, εντάσσονται στους ακόλουθους άξονες:

• Συμβουλευτική-Μentoring: Μέσω σεμιναρίων που διοργανώνουμε, παρέχουμε γνώσεις ορθής χρήσης των μεθόδων της συμβουλευτικής στους συνεργάτες του προγράμματος. Στην συνέχεια, οι μέντορες που προκύπτουν, δουλεύουν με τις αθλήτριες των Σωματείων όπου εργάζονται, για να τις καθοδηγήσουν, να τις εμπνεύσουν και να τις παρακινήσουν να ασχοληθούν τόσο με την άθληση καθαυτή όσο & με τις διοικητικές δομές του αθλητισμού.

• Διοργάνωση Αθλητικών Τουρνουά: Μέσα από τα οποία φέρνουμε σε επαφή τα κορίτσια με αρκετά Ολυμπιακά Αθλήματα, παρακινώντας τα παράλληλα να κάνουν τον αθλητισμό τρόπο ζωής, για την προαγωγή της υγείας, της ομορφιάς, της φιλίας και της ευεξίας. Σημαντική έμφαση έχουμε δώσει και στην παρουσίαση Ολυμπιακών Αθλημάτων σε κορίτσια-πρόσφυγες εντός των καταυλισμών τους, ώστε μέσω του αθλητισμού να πάρουν έμπνευση και να ανοίξουν προοπτικές για εκείνες ώστε να ξεφύγουν από την δύσκολη κατάσταση που έχουν περιέλθει.

• Συνεργασίες με Εθνικές Ομοσπονδίες: Με την δυναμική και την δικτύωση των Εθνικών Ομοσπονδιών, συμπράττουμε σε κοινές δράσεις για την προαγωγή του γυναικείου αθλητισμού στις νεαρές ηλικίες. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η συνεργασία η συνεργασία μας με την Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδας, όπου μεταξύ άλλων δράσεων για την προαγωγή του αθλήματος του Χαντμπολ στην γυναικεία εκδοχή του, δημιουργούμε αθλητικές υποδομές στις εγκαταστάσεις του Χατζηκυριάκειου, ενός από τα μεγαλύτερα κοινωφελή ιδρύματα για κορίτσια που βρίσκονται σε ανάγκη.

• Παροχή Εκπαιδευτικών Υποτροφιών: Με την συνεργασία σημαντικών Εκπαιδευτικών Ομίλων της Χώρας δίνουμε εκπαιδευτικές υποτροφίες σε κορίτσια που πληρούν συγκεκριμένα εκπαιδευτικά και κοινωνικά κριτήρια, στις ειδικότητες της Διοίκησης του Αθλητισμού, της Προπονητικής και της Φυσικοθεραπείας, ανοίγοντας παράλληλα για εκείνα νέους επαγγελματικούς ορίζοντας μέσα σε ολόκληρο το χώρο του αθλητισμού.

Ως χώρα, αλλά και ως ελληνικό Ολυμπιακό κίνημα, μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι ότι έχουμε καταβάλει πολλές προσπάθειες για να περιορίσουμε κάθε είδος αποκλεισμού στις γυναίκες που ασχολούνται με τον αθλητισμό, όμως είναι απαραίτητες επιπλέον ενέργειες, ώστε να κάνουμε χώρο για περισσότερες γυναίκες στον αθλητισμό

Με βάση το παραπάνω πλαίσιο, το πρόγραμμα MAke Place For One More Woman με την πολύτιμη συνεργασία του Δήμου Νέας Σμύρνης διοργανώνουν την 1η Εκδήλωση Make Place For One More Woman AWARDS που θα πραγματοποιηθεί 17/3/2019 και ώρα 6.00 στο ψηφιακό Μουσείο Νέας Σμύρνης Ελευθερίου Βενιζέλου 87.

Την εκδήλωση διοργανώνουν οι υποψήφιες Δημοτικοί Σύμβουλοι Κατερίνα Σαραντοπούλου και Χριστίνα Ανδρέου της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Σμύρνη - Πόλη Πρότυπο".

Διαβάστηκε 239 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Monday, 18 March 2019 19:37
 Δημήτρης Πανταζής

 

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης

 

Εκδότης εφημερίδας "Η Φωνή της Νέας Σμύρνης"

Ο Δημήτριος Αντ. Πανταζής γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη το 1981 και κατάγεται από την Μικρά Ασία μέσω των παππούδων του Δημήτριο Ιωαν. Πανταζή που γεννήθηκε στην Σμύρνη, Ευγενία Πανταζή το γένος Νικολαίδη που γεννήθηκε στο Οδεμήσιο και Δημήτριο Καχριμάνη που γεννήθηκε στο Αϊδίνιο. Γονείς του είναι ο Αντώνιος Πανταζής που γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη και η Ασπασία Καχριμάνη που γεννήθηκε στην Στυλίδα.

Έχει σπουδάσει Ειδικός Ναυτιλιακής Κατεύθυνσης και Ειδικός Φοροτεχνικού Γραφείου σε δύο Ι.Ε.Κ. του Δημοσίου. Στο διάστημα 2003 έως 2010 εργάστηκε σε φορείς του Ιδιωτικού και του Δημοσίου τομέα.

Αρθρογραφεί ακατάπαυστα στον έντυπο τοπικό τύπο από το 2006 εώς και το 2010 σε εφημερίδα της Νέας Σμύρνης εβδομαδιαίας κυκλοφορίας. Στο διάστημα Ιούνιος έως και Σεπτέμβριος 2010 εργάζεται ως αρχισυντάκτης σε ημερήσια εφημερίδα της Γλυφάδας.

Τον Ιανουάριο του 2011 αναλαμβάνει εκδότης στην "Φωνή της Νέας Σμύρνης", την εφημερίδα που ίδρυσε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής το 1964. Παράλληλα με την έκδοση της εφημερίδας ασκεί το ελεύθερο επάγγελμα υπό τις ιδιότητες του διαφημιστή, γραφίστα και κατασκευαστή ιστοσελίδων.

Εκδίδει και διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα στα εννέα βιβλία που έγραψε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής για την ιστορία της Νέας Σμύρνης με τίτλο "Νέα Σμύρνη - Το Χρονικό μιας Πόλης".

Εκλέγεται πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης το 2014 με την Δημοτική Παράταξη "Συμμαχία Πολιτών για την Νέα Σμύρνη". Ως Δημοτικός Σύμβουλος ορίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Σμύρνης από τον Σεπτέμβριο 2014 έως και τον Φεβρουάριο 2017 μέλος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής όπου ομόφωνα από την ίδια την Επιτροπή εκλέχθεκε Αντιπρόεδρός της, καθώς και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Νέας Σμύρνης «Κέντρο Δραστηριότητας και Κοινωνικής Προστασίας παιδιών και νέων Νέας Σμύρνης (Εθνική Στέγη).

Από Μάρτιο 2017 έως και Αύγουστο 2019 που λήγει η τωρινή Δημαρχιακή θητεία είναι μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στις Ενιαίας Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας (Γραμματέας) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς και μέλος στην Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Το 2015 ίδρυσε μαζί με ακόμα 24 Νεοσμυρνιούς το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη» στο οποίο σήμερα διατελεί Πρόεδρος.

Το 2018 ανακοίνωσε την προσχώρηση και υποψηφιότητα του για τις Δημοτικές Εκλογές Μαΐου 2019 στην Δημοτική Παράταξη του Δημάρχου Νέας Σμύρνης Σταύρου Τζουλάκη «Νέα Σμύρνη Πόλη Πρότυπο».