Thursday, 28 June 2018 00:00

Καταγγελτική επιστολή γονέων αθλητών τμήματος ενόργανης γυμναστικής Πανιωνίου

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Καταγγελτική επιστολή γονέων αθλητριών τμήματος ενόργανης γυμναστικής Πανιωνίου

 

Τις τελευταίες ημέρες έγινε γνωστό διαδικτιακά για την έντονη δυσαρέσκεια μεγάλης μερίδας γονιών αθλητριών της ενόργανης γυμναστικής του Πανιωνίου.

Η εφημερίδα μας έλαβε και δημοσιεύει την επιστολή προς ενημέρωση των αναγνωστών της (δίχως να αποτελεί απόψεις μας ως τοπικού μέσου ενημέρωσης) που οι εκπρόσωποι των γονέων έστειλαν στην διοίκηση του ερασιτέχνη Πανιωνίου.

Τις αναρτήσεις και απόψεις τους μπορείτε να τις δείτε στην facebook σελίδα (Πρωταθλητισμός Ενόργανης γυμναστικής Νέας Σμύρνης) https://www.facebook.com/EnorganiGum2018/?fref=nf που δημιούργησαν για να προωθήσουν το εν λόγω συμβάν.

Ως συνοδευτική φωτογραφία της επιστολής οι αποστέλοντες της ζήτησαν να μπει η υπάρχουσα με λεζάντα την εξής; Χέρια 12χρονης πρωταθλήτριας του ΠΓΣΣ.....(σε καλή κατάσταση)....

 Προς τον Πρόεδρο του ΔΣ του
ΠΓΣΣ (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ)

Ν. Σμύρνη .............

Κύριε πρόεδρε,

Είμαστε γονείς των αγωνιστικών ομάδων Κορασίδων και Παγκορασίδων του Τμήματος της Ενόργανης Γυμναστικής.


Με αφορμή την από 17/04/18 συνάντηση των Εφόρων και των γονέων του Τμήματος της Ενόργανης Γυμναστικής - παρουσία και του Κου Μιχαηλίδη - και ενόψει της «Α' φάσης αγώνων Γ' - Δ' κατηγοριών Α'-Γ' Περιφερειών» της ΕΓΟ, απευθυνόμαστε σε εσάς για να αναφέρουμε κάποια θέματα που μας απασχολούν και δεν συνάδουν, κατά την γνώμη μας, με το μέγεθος, την ιστορία και την αξία του Πανιώνιου. Τα θέματα που τέθηκαν στην ως άνω συνάντηση που εξελίχθηκε σε ιδιαίτερα οξυμένο κλίμα είναι τα εξής:


Α) Καταβολή ποσού συμμετοχής σε αγώνες:


Για πρώτη φορά φέτος ζητήθηκε από την γραμματεία της ενόργανης να πληρώσουν οι γονείς για τη συμμετοχή των αθλητριών στους αγώνες (15 ευρώ/αθλήτρια).


Ομόφωνα, οι γονείς – και ανεξαρτήτως ποσού – κρίνουμε ότι ηθικά και θεσμικά δεν θα έπρεπε να ζητηθεί το οποιοδήποτε ποσό. Θεσμικά, διότι το κόστος συμμετοχής στους αγώνες βαρύνει τον σύλλογο, βάσει της προκήρυξης των αγώνων. Ηθικά, διότι θίγεται άμεσα η αίσθηση συμμετοχής του συλλόγου στον αγώνα, την στιγμή που οι μικρές αθλήτριες προπονούνται καθημερινά περί τις 3,5 – 4 ώρες!

Β) Μηνιαία συνδρομή αθλητών στις αγωνιστικές ομάδες.


Σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο αθηλητικός νόμος, οι αθλητές των αγωνιστικών τμημάτων δεν καταβάλλουν τη μηνιαία συνδρομή που έχει οριστεί για τα παιδιά του μαζικού αθλητισμού από τον εκάστοτε Σύλλογο/ Σωματείο.


Η διάταξη αυτή του νόμου, πρόσφατα μάθαμε ότι δεν εφαρμόζεται σε ολα τα παιδιά του αγωνιστικού τμήματος της Ενόργανης του Πανιωνίου και ότι ορισμένα καταβάλλουν μηνιαία συνδρομή, παρά τη συμμετοχή τους σε επίσημους αγώνες (της ΕΓΟ) και παρά τις όποιες ατομικές διακρίσεις τους!


Όταν, μάλιστα, στην ως άνω συνάντηση με τους Εφόρους του τμήματος τέθηκε το θέμα, η απάντηση ήταν - ούτε λίγο ούτε πολύ - ότι από τον Σεπτέμβριο 2018 θα πληρώνουν όλες οι αθλήτριες και αθλητές του Αγωνιστικού Τμήματος μηνιαία συνδρομή! Και τούτο παρά την επισήμανσή μας ότι η απαλλαγή από την μηνιαία συνδρομή του μαζικού ορίζεται από τον νόμο....


Γ) Αποδυτήρια – τουαλέτες κοριτσιών της αγωνιστικής ομάδας


Το τελευταίο εξάμηνο τα κορίτσια των αγωνιστικών ομάδων μοιράζονται την τουαλέτα των αποδυτηρίων τους με ενήλικες!!! (άνδρες – γυναίκες) και συγκεκριμένα, με όσους ασκούνται σε διπλανή στα αποδυτήρια των κοριτσιών αίθουσα (η οποία – σημειωτέον – αρχικά ανακαινίστηκε με σκοπό να χρησιμοποιείται ως αίθουσα μπαλέτου για τις ανάγκες των αθλητριών της ομάδας). Μοιράζονται δηλαδή την ίδια τουαλέτα ανήλικα κορίτσια ηλικίας 7-12 ετών με ενήλικες!!! Δεν μπορούμε, βέβαια, να παραβλέψουμε τον κίνδυνο μιας τέτοιας κατάστασης, τόσο από ηθικής πλευράς όσο και από πλευράς υγιεινής των κοριτσιών.


Η λύση που προτάθηκε στο ως άνω πρόβλημα από τις Εφόρους (και ενώ οι γονείς αντιπροτείναμε να χρησιμοποιούν οι ενήλικες την κοινόχρηστη τουαλέτα δίπλα στην γραμματεία του τμήματος), ήταν να αλλάξουν οι αθλήτριες αποδυτήρια!!! και να κατεβούν στα αποδυτήρια των ομάδων του μαζικού..... των 200 παιδιών καθημερινά!!!


Δ) Αίθουσα μπαλέτου


Όπως αναφέρθηκε δίπλα στα αποδυτήρια των αθλητριών της ενόργανης ήδη από την περσινή χρονιά λειτούργησε – κατόπιν ανακαίνισης – αίθουσα μπαλέτου. Το τελευταίο εξάμηνο, όμως, οι αθλήτριές μας δεν χρησιμοποιούν την εν λόγω αίθουσα, η οποία – μετά από δεύτερη ανακαίνιση – χρησιμοποιείται ως χώρος άθλησης ενηλίκων.


Στην συνάντησή μας με τις Εφόρους, μας διευκρινίστηκε ότι η αίθουσα χρησιμοποιείται από τους ενήλικες, 2 φορές την εβδομάδα και για περίπου 2 ώρες την κάθε φορά......., ώστε μάλλον είναι θέμα «κακής» επικοινωνίας των προπονητών για τις ώρες της χρήσης της από τις αθλήτριες μας και την προπονήτριά τους. Ωστόσο, η αίθουσα αυτή χρησιμοποιείται για την άθληση ενηλίκων (μελών? Αθλητών? του ΠΓΣΣ) καθημερινά και μέχρι την ώρα 21.00, οπότε και ελευθερώνεται για να εξασκηθούν οι αθλήτριες, με την λεπτομέρεια, όμως, ότι η προπονήτρια μπαλέτου εργάζεται καθημερινά τις ώρες 18.00 – 21.00, ώστε είναι ανέφικτη η όποια χρήση της αίθουσας από τις αθλήτριες του Συλλόγου, μετά την ώρα αυτή!


Φαίνεται όμως, ότι οι ενήλικες του «πιλάτες» αντιμετωπίζονται ως πελάτες που η «επιχείρηση» θα πρέπει να κάνει το καλύτερο δυνατό για να τους εξυπηρετήσει, ώστε να είναι ευχαριστημένοι, ενώ οι αθλήτριες παραγκωνίζονται ως βάρος – πόσο μάλλον που δεν καταβάλλουν συνδρομή? Και τούτο ισχύει και για την λύση που δόθηκε για τα αποδυτήρια των αθλητριών και την κοινή χρήση της τουαλέτας με τους ενήλικες.....!!!


Επειδή θεωρούμε ότι


α) Αν όλα τα κόστη για την άθληση των αθλητών των αγωνιστικών ομάδων βαρύνουν τον αθλητή τότε αναρωτιόμαστε ποια είναι η συμμετοχή του συλλόγου;


Ο αθλητής κατεβαίνει στους αγώνες με τη σημαία του συλλόγου και όχι ατομικά ή με τη σημαία της οικογένειας του. Αγωνίζεται και αν επιτύχει βραβεύεται ο σύλλογος, πρώτα απ' όλα και μετέπειτα και ο ίδιος με τα ατομικά μετάλλια. Η προστιθέμενη αξία που δίνει ο αθλητής με τις επιδόσεις του δικαιολογημένα αποδίδεται στο σύλλογο, μόνο αν ο σύλλογος στηρίζει εμπράκτως τους αγώνες του αθλητή. Σε άλλη περίπτωση πώς ηθικά μπορεί να καμαρώνει κάποιος όταν με τα βάρη άλλου καρπώνεται οφέλη?


Επιπλέον, το «κέρδος» του συλλόγου από τους αγώνες των αθλητών αποτιμάται έμμεσα από την φήμη που αποκτά ο σύλλογος («έχει λένε ο Πανιώνιος καλή ενόργανη»... «όπου πάει τα παίρνει όλα..») και άμεσα (σε οικονομικό επίπεδο) από την αύξηση της προσέλευσης περισσότερων παιδιών στο μαζικό του τμήματος και κατά συνέπεια της αύξησης του αριθμού των συνδρομών.


Υπό αυτή την συνθήκη, ο σύλλογος έχει σήμερα στο δυναμικό του πάνω από 400 (αν δεν απατώμαστε) παιδιά στο μαζικό του τμήματος της Ενόργανης. «Δεν φτάνει να μας χωρέσει» υπερηφανευόταν δημοσίως πέρυσι ο Πανιώνιος «το Αρτάκης εμάς της ενόργανης!»....


Αντιλαμβάνεται, λοιπόν, ο καθένας ότι η σχέση των αθλητών με τον σύλλογο παρουσιάζει αλληλένδετα οφέλη για τον ίδιο τον σύλλογο αλλά και για τους αθλητές. Αρκεί να τηρείται αυτό που σοφά έχει στοιχειοθετήσει ο νομοθέτης και να μην καταπατείται.


β) Οι αθλητές θα πρέπει να στηρίζονται σε κάθε τους βήμα, αφού και ο Σύλλογος απολαμβάνει καλής φήμης αλλά και υλικά οφέλη, από τις επιτυχίες των αθλητών του, οι οποίες είναι η «βιτρίνα» και ο «κράχτης» - ας μη γελιόμαστε - για τον μαζικό αθλητισμό. Στήριξη μπορεί να είναι ακόμα και η θετική προσέγγιση των τυχόν προβλημάτων, είτε αυτά μπορούν είτε δεν μπορεί να λυθούν. Δεν νοείται όμως ως στήριξη η αρνητική προσέγγιση από την μεριά της ιεραρχικής διοίκησης του συλλόγου.


γ) Το ότι ο σύλλογος έχει 400 περίπου παιδιά στο τμήμα μαζικού αθλητισμού της ενόργανης είναι βέβαιο πως για την προπόνηση των αγωνιστικών όπου οι ανώτερες επιδόσεις είναι το ζητούμενο, δημιουργεί πολλά προβλήματα. Ο συνωστισμός που επικρατεί στην αίθουσα την καθιστά προβληματική για προπόνηση. Όμως αντιλαμβανόμαστε ως γονείς την ανάγκη του συλλόγου για τον μαζικό αθλητισμό. Ωστόσο, θεωρούμε ότι ένας καλύτερος προγραμματισμός θα βοηθούσε ...


Οι αγωνιστικές ομάδες των κοριτσιών αποτελούνται σήμερα από το «φυτώριο», τις παγκορασίδες, την ομάδα των κορασίδων καθώς και μια αθλήτρια γυναίκα. Για να καλυφθούν οι ανάγκες σε αυτές δεν αρκούν μόνο οι υπεράνθρωπες προσπάθειες που ομολογουμένως γίνονται από την υπάρχουσα προπονητική ομάδα. Οι ανάγκες στις ομάδες αυτές είναι ανομοιογενείς αφού η κάθε κατηγορία έχει άλλες απαιτήσεις. Μέχρι πρότινος τα τμήματα στον Πανιώνιο είχαν 2 προπονητικές ομάδες από καταξιωμένους επαγγελματίες προπονητές και τους βοηθούς τους, ώστε η δουλειά μοιραζόταν. Τα τελευταία χρόνια οι ανάγκες των αγωνιστικών καλύπτονται από μία ενιαία προπονητική ομάδα, αυτή του Κ. Σιούτη με την προσθήκη και της προπονήτριας χορού. Παρότι τα αποτελέσματα είναι άριστα, παραμένει έντονη η ανάγκη να ενισχυθεί το τμήμα με κάποιον προπονητή.


Η στήριξη μας ως γονείς στην υπάρχουσα προπονητική ομάδα είναι ομόφωνη!. Η αξία του Κυρίου Κ. Σιούτη ως προπονητή για στο άθλημα της γυμναστικής είναι αδιαμφισβήτητη και η παραμονή του στην ομάδα για εμάς είναι αδιαπραγμάτευτη.


Και τούτο το σημειώνουμε, επειδή, στην ως άνω από 17-4-2018 συνάντησή μας με τους Εφόρους του Τμήματος, αμφισβητήθηκε ευθέως και μειώθηκε ο προπονητής, γεγονός που μας άφησε όλους άφωνους!


Δεν είναι δυνατό να μειώνεις τον προπονητή του ιδίου σου του τμήματος και συλλόγου, απ' ευθείας στους γονείς των αθλητριών που τις εμπιστεύονται σε αυτόν! Το να λες ότι ο Χ προπονητής άλλου συλλόγου είναι καλύτερος από τον προπονητή που ως σύλλογος έχεις επιλέξει, δεν νομίζω να έχει γίνει πουθενά αλλού και δε νομίζω να γίνεται καλοπροαίρετα επίσης. Το αν υπάρχουν προσωπικά προβλήματα αντιπαράθεσης ουδόλως αφορά τους γονείς. Αν όμως αυτά τείνουν να επηρεάζουν την προπονητική ομάδα και κατά συνέπεια τους κόπους και την πορεία των παιδιών μας, τότε μας αφορά σφόδρα.


Ως γονείς δηλώνουμε απερίφραστα τη σύνταξή μας στον Κο Σιούτη και την ομάδα του και αναγνωρίζουμε ότι είναι τιμή μας που ένας προπονητής της αξίας και του επιπέδου του βρίσκεται στο Σύλλογό μας και προπονεί τα παιδιά μας. Παράλληλα είναι προστιθέμενη αξία για τον σύλλογο του Πανιώνιου που του αρμόζει να έχει τον καλύτερο και τον έχει.


Τα αποτελέσματα των αγώνων εξάλλου (πρόσφατα 1η θέση στο Σύνθετο Ομαδικό στην κατηγορία Κορασίδων και 2η θέση στο Σύνθετο Ομαδικό στην κατηγορία Παγκορασίδων, πλέον των ατομικών διακρίσεων) αποδεικνύουν την άριστη δουλειά που γίνεται έστω με τις αντιξοότητες της έλλειψης ικανού αριθμού προπονητών στα τμήματα, που καλό είναι να αντιμετωπιστούν.


Η αγάπη των παιδιών μας προς όλους τους προπονητές τους επίσης το αποδεικνύουν. Και ούτε χρειάζονται υποδείξεις αν είναι καλός η κακός προπονητής ο άλφα η ο δείνα. Η άποψη μας είναι πως ο καθένας κάνει τη δουλειά του. Οι αθλήτριες να προπονούνται, οι προπονητές προπονούν και η διοίκηση ασκεί διοίκηση. Αυτό έλειπε οι αθλήτριες να δίνουν οδηγίες στον προπονητή τους για το πως πρέπει να γίνουν οι ασκήσεις ή η διοίκηση να έχει λόγο αν θα κάνει διπλή η μονή πιρουέτα η εκάστοτε αθλήτρια.


Ως επίλογο, αναφέρουμε ότι στην ως άνω συνάντηση (η 1η συνάντηση τα τελευταία 7 χρόνια, η οποία - σημειωτέον - ζητήθηκε από τους γονείς) με σκοπό αρχικά να συζητήσουμε το αίτημα της καταβολής του οριζόμενου από την προκήρυξη ποσού για την συμμετοχή των αθλητριών στους αγώνες, οι γονείς αντιμετωπίσαμε αρνητισμό σε όλα τα ανωτέρω θέματα που τέθηκαν, όπως κατά τα ως άνω αναφέρεται, ενώ προέκυψαν και περαιτέρω θέμα, όπως αυτό του προπονητή και της αίθουσας μπαλέτου και των αποδυτηρίων.


Σημειώνεται ότι για την καταβολή του ποσού της συμμετοχής στους αγώνες που ήδη έγιναν την 22-4-2018, δόθηκε η προσωρινή λύση, μετά από ομολογούμενως εξαιρετικά αρνητική διάθεση επίλυσης, να εναπόκειται στην «καλή θέληση» των γονιών του κάθε αθλητή, αν θα καταβάλλει ή όχι την εν λόγω συμετοχή ......! (διαχωρίζοντας εμμέσως πλην σαφώς του γονείς σε «καλούς» και «κακούς» «συνεργάσιμους?» και «μη?»...), ενώ προτάθηκε «Σε όποιον δεν αρέσει, ας φύγει......» , «δεν κρατάμε κανέναν εδώ». Αν δεν είναι αυτή εκβιαστική συμπεριφορά εκ μέρους της ηγεσίας τότε τι είναι ?


Οι Εφοροι καλούνται να είναι αρωγοί στο έργο του Συλλόγου των προπονητών και βασικά των αθλητών του ..... Ο Σύλλογος δεν είναι ιδιοκτησία τους, ώστε να αποφασίζουν ποιος μένει και ποιος φεύγει..... και τούτο τόσο σχετικά με προπονητές όσο και με αθλητές...., πόσο μάλλον δεν είναι ο ρόλος τους να προτρέπουν – εμμέσως πλην σαφώς - αθλητές να φύγουν από αυτόν!!!, αδιαφορώντας για τις συνέπειες σε αγωνιστικό επίπεδο....


Δεν σας κρύβουμε ότι μας λυπεί ιδιαίτερα το γεγονός πως αναγκαζόμαστε να σας στείλουμε την παρούσα επιστολή και να σας αναφέρουμε τα προβλήματά και τους προβληματισμούς μας και τις διαπιστώσεις μας.


Να τονίσουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία όλων μας είμαστε «γέννημα θρέμμα» της Νέας Σμύρνης και κατά συνέπεια Πανιώνιοι και τα παιδιά μας ασχολούνται με την ενόργανη γυμναστική στο σύλλογο από τα 5 χρόνια τους. Έχουν, δε, πολλές διακρίσεις ατομικές και συλλογικές, πάντοτε με τη σημαία του Πανιωνίου και για να το πετύχουν αυτό προπονούνται καθημερινά (πλην Κυριακής) 3,5 έως και 4 ώρες. Η προσπάθεια τους αυτή σε συνάρτηση με την καθοδήγηση των προπονητών τους έχει φέρει τα βέλτιστα αποτελέσματα με κορύφωση την κλήση αθλητριών μας στο κλιμάκιο της Εθνικής Ομάδας και ο σύλλογος ορθώς καμαρώνει και υπερηφανεύεται γι' αυτές.


Αντιλαμβάνεστε προφανώς πως οι γονείς των αθλητριών που εμπιστεύονται καθημερινά τα παιδιά τους στον Σύλλογο είναι ένας ζωντανός οργανισμός - μέλος της διαδικασίας. Ως εκ τούτου και με γνώμονα ότι είναι κηδεμόνες ανηλίκων, συζητούν οργανώνονται και ζητούν να έχουν αξιοπρεπή αντιμετώπιση τα παιδιά τους που κοπιάζουν στον σύλλογο που όλοι αγαπούμε. Δεν δεχόμαστε να είμαστε έρμαια αποφάσεων που θίγουν τις προσπάθειες των αθλητριών και των οικογενειών τους. Δεν δεχόμαστε οι προσωπικές αντιπαραθέσεις μεταξύ διοίκησης και υπολοίπων στελεχών να μας καθιστά όμηρους και δέκτες λανθασμένων βεβιασμένων και σπασμωδικών αποφάσεων.


Απαιτούμε ένα αθλητικό περιβάλλον που προάγει την ηρεμία των παιδιών μας για την αθλητική τους εξέλιξη και με δεδομένο την πολύωρη καθημερινή προπόνηση των παιδιών μας, αναρωτιόμαστε εύλογα, αν ο Σύλλογος ενδιαφέρεται για την αγωνιστική εξέλιξη των αθλητών του, η μένει στη μαζικότητα του αθλητισμού και τα οφέλη του, χωρίς να ενδιαφέρεται για τις όποιες διακρίσεις.

Όλα τα ανωτέρω αποτελούν ομόφωνη προσέγγιση και διαπίστωση των αναφερθέντων προβληματισμών από όλους μας.
Αναμένουμε με περισσή ανυπομονησία τις απαντήσεις σας εγγράφως.


Είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι με την αδιαμφισβήτητη αγάπη σας για το σύλλογο θα μπορέσετε να μας δώσετε την απαραίτητη στήριξη, ηρεμία και σταθερότητα που αναζητούμε, ενώ παράλληλα θα διασφαλίσετε τους διακριτούς ρόλους των αμιγώς αθλητικών θεμάτων με αυτών των διοικητικών.

Με τιμή

Οι γονείς των αθλητριών

Διαβάστηκε 2783 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Friday, 29 June 2018 05:31
 Δημήτρης Πανταζής

 

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης

 

Εκδότης εφημερίδας "Η Φωνή της Νέας Σμύρνης"

Ο Δημήτριος Πανταζής γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη το 1981 και κατάγεται από την Σμύρνη.

Αρθρογραφεί στον έντυπο τοπικό τύπο από το 2006 έως και το 2010 στην εφημερίδα "Τα Επίκαιρα Νέας Σμύρνης". Τον Ιανουάριο του 2011 αναλαμβάνει την επανέκδοση στην εφημερίδα "Φωνή της Νέας Σμύρνης" που ίδρυσε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής το 1964 και διατήρησε έως το 1998. Έκτοτε ως εκδότης διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα στα εννέα βιβλία που έγραψε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής για την ιστορία της Νέας Σμύρνης με τίτλο "Νέα Σμύρνη - Το Χρονικό μιας Πόλης".

Εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης το 2014. Διετέλεσε μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Νέας Σμύρνης «Κέντρο Δραστηριότητας και Κοινωνικής Προστασίας παιδιών και νέων Νέας Σμύρνης (Εθνική Στέγη) και στην Επιτροπή Δημοπράτησης ακινήτων.

Διατελεί μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στις Ενιαίες Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας (ως Γραμματέας) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς και μέλος στην Οικονομική Επιτροπή και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Το 2015 ίδρυσε μαζί με ακόμα 24 Νεοσμυρνιούς το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη» στο οποίο έως σήμερα διατελεί Πρόεδρος.