Wednesday, 31 January 2018 00:00

Στην δημοσιότητα η μακέτα της Ομήρου μετά την ανάπλαση

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στην δημοσιότητα η μακέτα της Ομήρου μετά την ανάπλαση

Στην δημοσιότητα έδωσε στις 26 Ιανουαρίου η μακέτα της Ομήρου πως θα είναι μετά την ανάπλαση σε ανάρτηση στον λογαριασμό facebook του ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης. Σχολιάζοντας «Ξεπερνώντας καθημερινά εμπόδια και γραφειοκρατία,όλοι μαζί προσπαθούμε για την πιο άμεση ολοκλήρωση της ανάπλασης της Ομήρου. Ας κατανοήσουμε ότι η ωφέλεια των έργων είναι μόνιμη αλλά η όποια ενόχληση προσωρινή.
Σας παραθέτω την μακέτα του έργου,η οποία μες στις επόμενες ημέρες θα τοποθετηθεί σε δυο κεντρικά σημεία.»

Ενημερωτικά για το έργο αναδημοσιεύουμε από παλαιότερο μας φύλλο τα βασικά λειτουργικά χαρακτηριστικά και επίδρασή ανάπλασης οδών Ομήρου και Παλαιολόγου όπως ανεγράφησαν από συνεργάτη της εφημερίδας.

Οι οδοί Ομήρου και Παλαιολόγου είναι οι πιο σημαντικοί εμπορικοί δρόμοι της Νέας Σμύρνης, σε άμεση σχέση με την κεντρική της πλατεία και έχουν ενταχθεί στην πρόταση του «Τοπικού Προγράμματος Δράσης για το Περιβάλλον 2011-2015» για την ανάπλαση τους.
Η μελέτη «Ανάπλαση οδών Ομήρου και Παλαιολόγου» εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο της 4ης Μαϊου 2015, με Προϋπολογισμό δαπάνης 3.650.000 € (με τον ΦΠΑ).


Α. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ


Το διάζωμα μεταξύ των δύο λωρίδων κυκλοφορίας έχει πλάτος 1,95 μ., είναι υπερυψωμένο κατά 15 εκ. από το οδόστρωμα και καλύπτεται με κυβόλιθους. Ο ποδηλατόδρομος, πλάτους 2,0 μ., έχει τοποθετηθεί στο πεζοδρόμιο της αριστερής πλευράς της οδού Ομήρου (από Παλαιολόγου προς Ελ. Βενιζέλου), με δύο κατευθύνσεις ανόδου/καθόδου. Οι θέσεις στάθμευσης των οχημάτων είναι: Επί της οδού Ομήρου υπάρχουν θέσεις για ΙΧ αυτοκίνητα, θέσεις για ΙΧ – ΑμΕΑ και θέσεις μοτοσυκλετών. Η μείωση των θέσεων στάθμευσης ΙΧ είναι περίπου το 30-35% των υφισταμένων θέσεων. Επί της οδού Παλαιολόγου και μέχρι την οδό Κυδωνίων, υπάρχουν θέσεις ΙΧ αυτοκινήτων, 2 θέσεις για ΙΧ-ΑμΕΑ και 20 θέσεις μοτοσυκλετών κατανεμημένες σε 4 σημεία.

Β. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΧΩΡΟΣ – ΜΙΚΡΟΚΛΙΜΑ


Υλικά που χρησιμοποιούνται: Στα πεζοδρόμια τοποθετούνται πλάκες φυσικού γρανίτη πάχους 3 εκ., χρώματος γκρι και μπεζ. Ακόμη, στα πεζοδρόμια τοποθετούνται διαγραμμίσεις. Στις διασταυρώσεις, οι οποίες είναι υπερυψωμένες και γίνονται συνεπίπεδες με τα πεζοδρόμια, τοποθετούνται κυβόλιθοι από σκυρόδεμα, πάχους 8 εκ., χρώματος γκρι. Για τη φύτευση, προτείνονται μόνο δένδρα και καμία χαμηλή φύτευση.

 

Βάση της προγραμματικής σύμβασης που έχουν συνυπογράψει η Περιφέρεια Αττικής που χρηματοδοτεί το έργο και ο Δήμος Νέας Σμύρνης στον οποίο υλοποιείται η χρονική διάρκεια του συνολικού έργου «Ανάπλαση οδών Ομήρου και Παλαιολόγου» είναι οι 24 μήνες. Υπενθυμίζουμε πως το έργο ξεκίνησε από την δεξιά πλευρά της Ομήρου στα τέλη Αυγούστου 2017.

Διαβάστηκε 4210 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Friday, 20 April 2018 20:57
 Δημήτρης Πανταζής

 

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης

 

Εκδότης εφημερίδας "Η Φωνή της Νέας Σμύρνης"

Ο Δημήτριος Αντ. Πανταζής γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη το 1981 και κατάγεται από την Μικρά Ασία μέσω των παππούδων του Δημήτριο Ιωαν. Πανταζή που γεννήθηκε στην Σμύρνη, Ευγενία Πανταζή το γένος Νικολαίδη που γεννήθηκε στο Οδεμήσιο και Δημήτριο Καχριμάνη που γεννήθηκε στο Αϊδίνιο. Γονείς του είναι ο Αντώνιος Πανταζής που γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη και η Ασπασία Καχριμάνη που γεννήθηκε στην Στυλίδα.

Έχει σπουδάσει Ειδικός Ναυτιλιακής Κατεύθυνσης και Ειδικός Φοροτεχνικού Γραφείου σε δύο Ι.Ε.Κ. του Δημοσίου. Στο διάστημα 2003 έως 2010 εργάστηκε σε φορείς του Ιδιωτικού και του Δημοσίου τομέα.

Αρθρογραφεί ακατάπαυστα στον έντυπο τοπικό τύπο από το 2006 εώς και το 2010 σε εφημερίδα της Νέας Σμύρνης εβδομαδιαίας κυκλοφορίας. Στο διάστημα Ιούνιος έως και Σεπτέμβριος 2010 εργάζεται ως αρχισυντάκτης σε ημερήσια εφημερίδα της Γλυφάδας.

Τον Ιανουάριο του 2011 αναλαμβάνει εκδότης στην "Φωνή της Νέας Σμύρνης", την εφημερίδα που ίδρυσε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής το 1964. Παράλληλα με την έκδοση της εφημερίδας ασκεί το ελεύθερο επάγγελμα υπό τις ιδιότητες του διαφημιστή, γραφίστα και κατασκευαστή ιστοσελίδων.

Εκδίδει και διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα στα εννέα βιβλία που έγραψε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής για την ιστορία της Νέας Σμύρνης με τίτλο "Νέα Σμύρνη - Το Χρονικό μιας Πόλης".

Εκλέγεται πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης το 2014 με την Δημοτική Παράταξη "Συμμαχία Πολιτών για την Νέα Σμύρνη". Ως Δημοτικός Σύμβουλος ορίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Σμύρνης από τον Σεπτέμβριο 2014 έως και τον Φεβρουάριο 2017 μέλος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής όπου ομόφωνα από την ίδια την Επιτροπή εκλέχθεκε Αντιπρόεδρός της, καθώς και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Νέας Σμύρνης «Κέντρο Δραστηριότητας και Κοινωνικής Προστασίας παιδιών και νέων Νέας Σμύρνης (Εθνική Στέγη).

Από Μάρτιο 2017 έως και Αύγουστο 2019 που λήγει η τωρινή Δημαρχιακή θητεία είναι μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στις Ενιαίας Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας (Γραμματέας) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς και μέλος στην Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Το 2015 ίδρυσε μαζί με ακόμα 24 Νεοσμυρνιούς το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη» στο οποίο σήμερα διατελεί Πρόεδρος.