Wednesday, 31 January 2018 00:00

Στην δημοσιότητα η μακέτα της Ομήρου μετά την ανάπλαση

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στην δημοσιότητα η μακέτα της Ομήρου μετά την ανάπλαση

Στην δημοσιότητα έδωσε στις 26 Ιανουαρίου η μακέτα της Ομήρου πως θα είναι μετά την ανάπλαση σε ανάρτηση στον λογαριασμό facebook του ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης. Σχολιάζοντας «Ξεπερνώντας καθημερινά εμπόδια και γραφειοκρατία,όλοι μαζί προσπαθούμε για την πιο άμεση ολοκλήρωση της ανάπλασης της Ομήρου. Ας κατανοήσουμε ότι η ωφέλεια των έργων είναι μόνιμη αλλά η όποια ενόχληση προσωρινή.
Σας παραθέτω την μακέτα του έργου,η οποία μες στις επόμενες ημέρες θα τοποθετηθεί σε δυο κεντρικά σημεία.»

Ενημερωτικά για το έργο αναδημοσιεύουμε από παλαιότερο μας φύλλο τα βασικά λειτουργικά χαρακτηριστικά και επίδρασή ανάπλασης οδών Ομήρου και Παλαιολόγου όπως ανεγράφησαν από συνεργάτη της εφημερίδας.

Οι οδοί Ομήρου και Παλαιολόγου είναι οι πιο σημαντικοί εμπορικοί δρόμοι της Νέας Σμύρνης, σε άμεση σχέση με την κεντρική της πλατεία και έχουν ενταχθεί στην πρόταση του «Τοπικού Προγράμματος Δράσης για το Περιβάλλον 2011-2015» για την ανάπλαση τους.
Η μελέτη «Ανάπλαση οδών Ομήρου και Παλαιολόγου» εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο της 4ης Μαϊου 2015, με Προϋπολογισμό δαπάνης 3.650.000 € (με τον ΦΠΑ).


Α. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ


Το διάζωμα μεταξύ των δύο λωρίδων κυκλοφορίας έχει πλάτος 1,95 μ., είναι υπερυψωμένο κατά 15 εκ. από το οδόστρωμα και καλύπτεται με κυβόλιθους. Ο ποδηλατόδρομος, πλάτους 2,0 μ., έχει τοποθετηθεί στο πεζοδρόμιο της αριστερής πλευράς της οδού Ομήρου (από Παλαιολόγου προς Ελ. Βενιζέλου), με δύο κατευθύνσεις ανόδου/καθόδου. Οι θέσεις στάθμευσης των οχημάτων είναι: Επί της οδού Ομήρου υπάρχουν θέσεις για ΙΧ αυτοκίνητα, θέσεις για ΙΧ – ΑμΕΑ και θέσεις μοτοσυκλετών. Η μείωση των θέσεων στάθμευσης ΙΧ είναι περίπου το 30-35% των υφισταμένων θέσεων. Επί της οδού Παλαιολόγου και μέχρι την οδό Κυδωνίων, υπάρχουν θέσεις ΙΧ αυτοκινήτων, 2 θέσεις για ΙΧ-ΑμΕΑ και 20 θέσεις μοτοσυκλετών κατανεμημένες σε 4 σημεία.

Β. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΧΩΡΟΣ – ΜΙΚΡΟΚΛΙΜΑ


Υλικά που χρησιμοποιούνται: Στα πεζοδρόμια τοποθετούνται πλάκες φυσικού γρανίτη πάχους 3 εκ., χρώματος γκρι και μπεζ. Ακόμη, στα πεζοδρόμια τοποθετούνται διαγραμμίσεις. Στις διασταυρώσεις, οι οποίες είναι υπερυψωμένες και γίνονται συνεπίπεδες με τα πεζοδρόμια, τοποθετούνται κυβόλιθοι από σκυρόδεμα, πάχους 8 εκ., χρώματος γκρι. Για τη φύτευση, προτείνονται μόνο δένδρα και καμία χαμηλή φύτευση.

 

Βάση της προγραμματικής σύμβασης που έχουν συνυπογράψει η Περιφέρεια Αττικής που χρηματοδοτεί το έργο και ο Δήμος Νέας Σμύρνης στον οποίο υλοποιείται η χρονική διάρκεια του συνολικού έργου «Ανάπλαση οδών Ομήρου και Παλαιολόγου» είναι οι 24 μήνες. Υπενθυμίζουμε πως το έργο ξεκίνησε από την δεξιά πλευρά της Ομήρου στα τέλη Αυγούστου 2017.

Διαβάστηκε 869 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Wednesday, 31 January 2018 18:43
 Δημήτρης Πανταζής

 

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης

 

Εκδότης εφημερίδας "Η Φωνή της Νέας Σμύρνης"

 

Αρθρογραφεί στον τοπικό τύπο της Νέας Σμύρνης από το 2006, το 2011 αναλαμβάνει εκδότης στην "Φωνή της Νέας Σμύρνης", την εφημερίδα που ίδρυσε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής το 1964.

Εκδίδει και διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα στα εννέα βιβλία που έγραψε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής για την ιστορία της Νέας Σμύρνης με τίτλο "Νέα Σμύρνη - Το Χρονικό μιας Πόλης".

Εκλέγεται πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης το 2014 με την Δημοτική Παράταξη "Συμμαχία Πολιτών για την Νέα Σμύρνη".

Ως Δημοτικός Σύμβουλος ορίζεται από το Δημοτικό Σύμβουλιο Νέας Σμύρνης από τον Σεπτέμβριο 2014 έως και τον Φεβρουάριο 2017 μέλος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής όπου ομόφωνα από την ίδια την Επιτροπή εκλέχθήκε Αντιπροεδρός της ως μέλος της Αντιπολίτευσης, καθώς και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Νέας Σμύρνης «Κέντρο Δραστηριότητας και Κοινωνικής Προστασίας παιδιών και νέων Νέας Σμύρνης (Εθνική Στέγη) εκπροσωπώντας την 3η Δημοτική Παράταξη της Αντιπολίτευσης "Συμμαχία Πολιτών για την Νέα Σμύρνη".

Από Μάρτιο 2017 έως και Αύγουστο 2019 που λήγει η τωρινή Δημαρχιακή θητεία είναι μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στις Ενιαίας Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς και μέλος στην Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Συμμετέχει ως μέλος στους τοπικούς Συλλόγους και Σωματεία της Νέας Σμύρνης "Εστία" (Σωματείο Μικρασιατικής Μνήμης) και στον "Φοίνικα" (Εξωραϊστικός Ψυχαγωγικός και Πνευματικός Σύλλογος) στο όποιο έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Διοικητικά Συμβούλια Νομικών Προσώπων