Friday, 26 January 2018 00:00

Αγγελική Ζαμπλάρα: Η τοπική επιχειρηματίας μιλάει στην «ΦΩΝΗ»

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Αγγελική Ζαμπλάρα: Η τοπική επιχειρηματίας μιλάει στην «ΦΩΝΗ»

Γράφει ο εκδότης Δημήτρης Πανταζής

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πως αποφασίσατε να επιλέξατε ως τόπο της επαγγελματικής σας δραστηριότητας τον Δήμο Νέας Σμύρνης και πόσα χρόνια δραστηριοποιήστε ως επιχειρηματίας στην Νέα Σμύρνη;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η επιλογή αυτή πραγματοποιήθηκε πριν από τριάντα χρόνια, από τους ιδρυτές της οικογενειακής επιχείρησης, τον πατέρα μου και το θείο μου, οι όποιοι θέλησαν να φύγουν από το κέντρο της Αθήνας και να εδραιωθούν στη δική τους περιοχή. Έτσι και εγώ ως Νεοσμυρνιά και ως δεύτερη γενιά, απλά ακολουθώ με χαρά τα δικά τους χνάρια.

Η οικογενειακή επιχείρηση πλησιάζει περίπου τον μισό αιώνα ύπαρξης στον εμπορικό κόσμο. Οι δεσμοί που έχουν δημιουργηθεί με τους πελάτες μας είναι ισχυροί. Η φύση των δραστηριοτήτων μας είναι πρωτίστως η χονδρική πώληση, ο σχεδιασμός των προϊόντων και εν συνεχεία η λιανική πώληση. Σαφώς και παίζει σημαντικό ρόλο η τοποθεσία. Πιστεύω όμως πως οι γεωγραφικές συντεταγμένες της επιχείρησης, ακόμα και αν δεν βρίσκονται στην καρδιά της πόλης προσδιορίζονται από την εικόνα που αποκομίζει ο πελάτης όταν επισκέπτεται το χώρο μας.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Η σημερινή οικονομική ύφεση της Ελλάδας πόσο εκτιμάτε ότι επηρεάζει τον κλάδο που επιλέξατε;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο κλάδος της ένδυσης στα χρόνια της οικονομικής κρίσης έχει καταβαραθρωθεί. Η δραματική μείωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός. Το σημαντικό είναι να διατηρούμε την πίστη και την αισιοδοξία μας, έτσι ώστε να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τη συρρίκνωση της αγοράς. Δεν είναι εύκολο, είναι όμως εφικτό.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι ρόλο παίζει για εσάς η εξυπηρέτηση του πελάτη και με τι τρόπο προσελκύετε πελάτες την δύσκολη αυτή περίοδο;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Μεγάλωσα σε ένα επαγγελματικό περιβάλλον με γνώμονα το σεβασμό προς τον πελάτη. Για εμάς, ξεκινώντας από το δεύτερο σκέλος της ερώτησης σας, δεν υπάρχει εύκολη και δύσκολη περίοδος. Φυσικά, λαμβάνοντας υπόψη τη συρρίκνωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών, προσαρμοζόμαστε όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν, χωρίς όμως να θυσιάζουμε την ποιότητα μας. Πιστεύω πως ο καλύτερος πρεσβευτής της κάθε επιχείρησης είναι το αγοραστικό κοινό. Η αλήθεια και ο σεβασμός στη σχέση πελάτη και επιχείρησης, ακόμα και αν αυτή διαρκεί μόνο λίγα λεπτά είναι πάνω απ' όλα.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Αν μπορούσατε τι θα αλλάζατε στον Δήμο μας έτσι ώστε να δουλέψει καλύτερα ο κλάδος της επιχείρησης σας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Θεωρώ πως οφείλουμε πρωτίστως να βελτιωνόμαστε εμείς οι ίδιοι ανεξάρτητα από το μέγεθος της επιχείρησης μας και τη στάση του Δήμου απέναντι στον επιχειρηματικό κόσμο. Σίγουρα θα ήταν καλοδεχούμενη οποιαδήποτε ενέργεια, η οποία θα δημιουργούσε μία πιο «ζωντανή» σχέση, για παράδειγμα τη διεξαγωγή διαγωνισμού για την καλύτερη γιορτινή βιτρίνα της Νέας Σμύρνης! Νομίζω πως είναι μια καλή ιδέα, χωρίς κόστος, αλλά γεμάτη φαντασία και αγάπη για δημιουργία. Με άλλα λόγια, πρέπει να εφευρίσκονται τρόποι για την προβολή του τοπικού επιχειρηματικού κόσμου. Χρειάζεται να συνεργαζόμαστε όσο αυτό είναι εφικτό και να δημιουργούμε όμορφες εικόνες, ιδιαίτερα τώρα που διανύουμε μία τόσο δύσκολη περίοδο.

 

ΖΑΜΠΛΑΡΑ ΑΓΓ.& ΣΙΑ.ΟΕ ΕΜΠ/ΚΗ ΒΙΟΤ/ΚΗ ΕΠΙΧ ΣΗ

ΑΓ.ΦΩΤΕΙΝΗΣ 40 & ΑΓ.ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ


171.23 ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ

ΤΗΛ.: 210-9328282, 210-9337618

Διαβάστηκε 2491 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Tuesday, 30 January 2018 12:55
 Δημήτρης Πανταζής

 

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης

 

Εκδότης εφημερίδας "Η Φωνή της Νέας Σμύρνης"

Ο Δημήτριος Αντ. Πανταζής γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη το 1981 και κατάγεται από την Μικρά Ασία μέσω των παππούδων του Δημήτριο Ιωαν. Πανταζή που γεννήθηκε στην Σμύρνη, Ευγενία Πανταζή το γένος Νικολαίδη που γεννήθηκε στο Οδεμήσιο και Δημήτριο Καχριμάνη που γεννήθηκε στο Αϊδίνιο. Γονείς του είναι ο Αντώνιος Πανταζής που γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη και η Ασπασία Καχριμάνη που γεννήθηκε στην Στυλίδα.

Έχει σπουδάσει Ειδικός Ναυτιλιακής Κατεύθυνσης και Ειδικός Φοροτεχνικού Γραφείου σε δύο Ι.Ε.Κ. του Δημοσίου. Στο διάστημα 2003 έως 2010 εργάστηκε σε φορείς του Ιδιωτικού και του Δημοσίου τομέα.

Αρθρογραφεί ακατάπαυστα στον έντυπο τοπικό τύπο από το 2006 εώς και το 2010 σε εφημερίδα της Νέας Σμύρνης εβδομαδιαίας κυκλοφορίας. Στο διάστημα Ιούνιος έως και Σεπτέμβριος 2010 εργάζεται ως αρχισυντάκτης σε ημερήσια εφημερίδα της Γλυφάδας.

Τον Ιανουάριο του 2011 αναλαμβάνει εκδότης στην "Φωνή της Νέας Σμύρνης", την εφημερίδα που ίδρυσε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής το 1964. Παράλληλα με την έκδοση της εφημερίδας ασκεί το ελεύθερο επάγγελμα υπό τις ιδιότητες του διαφημιστή, γραφίστα και κατασκευαστή ιστοσελίδων.

Εκδίδει και διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα στα εννέα βιβλία που έγραψε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής για την ιστορία της Νέας Σμύρνης με τίτλο "Νέα Σμύρνη - Το Χρονικό μιας Πόλης".

Εκλέγεται πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης το 2014 με την Δημοτική Παράταξη "Συμμαχία Πολιτών για την Νέα Σμύρνη". Ως Δημοτικός Σύμβουλος ορίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Σμύρνης από τον Σεπτέμβριο 2014 έως και τον Φεβρουάριο 2017 μέλος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής όπου ομόφωνα από την ίδια την Επιτροπή εκλέχθεκε Αντιπρόεδρός της, καθώς και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Νέας Σμύρνης «Κέντρο Δραστηριότητας και Κοινωνικής Προστασίας παιδιών και νέων Νέας Σμύρνης (Εθνική Στέγη).

Από Μάρτιο 2017 έως και Αύγουστο 2019 που λήγει η τωρινή Δημαρχιακή θητεία είναι μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στις Ενιαίας Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας (Γραμματέας) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς και μέλος στην Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Το 2015 ίδρυσε μαζί με ακόμα 24 Νεοσμυρνιούς το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη» στο οποίο σήμερα διατελεί Πρόεδρος.