Tuesday, 12 December 2017 00:00

Γιώργος Ανδρονικίδης: Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων 4ου Λυκείου Νέας Σμύρνης μιλάει στην «ΦΩΝΗ»

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Γιώργος Ανδρονικίδης: Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων 4ου Λυκείου Νέας Σμύρνης μιλάει στην «ΦΩΝΗ»

Γράφει ο εκδότης Δημήτρης Πανταζής

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιά είναι τα κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζετε ως σχολικό συγκρότημα; Ανταποκρίνεται ο Δήμος στις ανάγκες του σχολείου; Συγκεκριμένα: Η συντήρηση των σχολείων παρέχετε από πλευράς Δήμου; ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ως σχολικό συγκρότημα δεν αντιμετωπίζουμε ιδιαίτερα κτιριακά προβλήματα. Η συντήρηση υπάρχει, αν εξαιρέσει κάποιος το γεγονός ότι δεν έχει βαφτεί από την αρχή της λειτουργίας του σ¨ αυτόν το χώρο. Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου ανταποκρίνεται άμεσα στις επείγουσες εργασίες που πρέπει να γίνουν.

 


ΕΡΩΤΗΣΗ: Σχολική φύλαξη! Σε ορισμένα σχολεία υπάρχουν σχολικοί φύλακες ενώ σε άλλα όχι. Στο δικό σας ποιά περίπτωση ισχύει;
Θεωρείται ως σχολείο πως η νυχτερινή φύλαξη του χώρου σας είναι επαρκής ή μη; Με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για δεύτερη χρονιά υπάρχει σύμπραξη του Δήμου με ιδιωτική εταιρεία φύλαξης. Είναι γνωστό ότι η φύλαξη αυτή ΔΕΝ μπαίνει μέσα στα σχολεία, θεωρείται ότι θα έπρεπε ο Δήμος να αποφάσιζε να διαθέσει κάθε νύχτα έναν σεκιούριτι εντός των σχολείων για φύλαξη;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η φύλαξη των σχολείων είναι ένα πάγιο αίτημα. Στην περίπτωσή μας διατίθεται ένας φύλακας για δύο γυμνάσια, δύο λύκεια και το ΕΠΑΛ. Φυσικά, δεν είναι αρκετή η φύλαξη, ειδικά τις βραδινές ώρες, κατά τις οποίες συμβαίνουν και οι περισσότερες καταστροφές.΄Ισως μια εταιρία σεκιούριτι εντός του σχολείου να λειτουργούσε αποτελεσματικά.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Καθαριότητα σχολείου! Υπάρχει επάρκεια ανθρώπινου δυναμικού στο αρμόδιο προσωπικό καθώς και καθαριστικά αν επαρκούν όσα σας προμηθεύει η αρμόδια σχολική επιτροπή; ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Μία καθαρίστρια, παρόλες τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλει, δεν επαρκεί. Το πρόβλημα υπάρχει εδώ και πέντε χρόνια και, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας για διορισμό και άλλου προσώπου, δεν υπάρχει ανταπόκριση. Τα καθαριστικά είναι επαρκή.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Έχετε καλυφθεί ως προς την ανταπόκριση της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής σε προβλήματα που της απευθύνατε;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Σε γενικές γραμμές λειτουργεί καλύτερα τελευταία. Ωστόσο, τα χρήματα που διατίθενται για τις ανάγκες του σχολείου είναι ελάχιστα. ΄Εχουν γίνει συγκεκριμένα αιτήματα προς τη ΔΣΕ και από τη Διεύθυνση του σχολείου και από μας αλλά προς το παρόν δεν είχαμε κάποια θετική εξέλιξη. Ως Σύλλογος προσπαθούμε να συνεισφέρουμε όσο μπορούμε, σύμφωνα πάντα με τις προτεραιότητες που μας θέτει ο Διευθυντής και το Συμβούλιο των καθηγητών και το καταστατικό λειτουργίας μας. Η συνεργασία με τη Διεύθυνση, τους καθηγητές αλλά και τους μαθητές είναι άψογη. Κάνουμε διάφορες δράσεις που ανταποκρίνονται στο πνεύμα της σωστής και έννομης λειτουργίας της Σχολικής Κοινότητας. Το σχολείο είναι - και πρέπει να είναι-ανοικτό και να εξυπηρετεί τις ανάγκες των μαθητών. Προς αυτήν την κατεύθυνση είναι μόνιμα προσανατολισμένος και ο σκοπός ύπαρξής μας.

Διαβάστηκε 3785 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Friday, 20 April 2018 20:42
 Δημήτρης Πανταζής

 

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης

 

Εκδότης εφημερίδας "Η Φωνή της Νέας Σμύρνης"

Ο Δημήτριος Πανταζής γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη το 1981 και κατάγεται από την Σμύρνη.

Αρθρογραφεί στον έντυπο τοπικό τύπο από το 2006 έως και το 2010 στην εφημερίδα "Τα Επίκαιρα Νέας Σμύρνης". Τον Ιανουάριο του 2011 αναλαμβάνει την επανέκδοση στην εφημερίδα "Φωνή της Νέας Σμύρνης" που ίδρυσε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής το 1964 και διατήρησε έως το 1998. Έκτοτε ως εκδότης διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα στα εννέα βιβλία που έγραψε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής για την ιστορία της Νέας Σμύρνης με τίτλο "Νέα Σμύρνη - Το Χρονικό μιας Πόλης".

Εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης το 2014. Διετέλεσε μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Νέας Σμύρνης «Κέντρο Δραστηριότητας και Κοινωνικής Προστασίας παιδιών και νέων Νέας Σμύρνης (Εθνική Στέγη) και στην Επιτροπή Δημοπράτησης ακινήτων.

Διατελεί μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στις Ενιαίες Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας (ως Γραμματέας) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς και μέλος στην Οικονομική Επιτροπή και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Το 2015 ίδρυσε μαζί με ακόμα 24 Νεοσμυρνιούς το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη» στο οποίο έως σήμερα διατελεί Πρόεδρος.