Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Friday, 15 September 2017 00:00

Πάρις Παπαβασιλείου: Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Νέας Σμύρνης μιλάει στην «ΦΩΝΗ»

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Πάρις Παπαβασιλείου: Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου μιλάει στην ΦΩΝΗ

Γράφει ο εκδότης Δημήτρης Πανταζής

Σε αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα μας ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Νέας Σμύρνης κ. Πάρις Παπαβασιλείου αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος της πόλης μας αλλά και στην πρόσφατη έναρξη εργασιών της ανάπλασης Ομήρου - Παλαιολόγου.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ο Εμπορικός Σύλλογος Νέας Σμύρνης με ποιους τρόπους προσπαθεί να στηρίζει τα μέλη του; Ποιες είναι οι κύριες δράσεις του και πόσα μέλη αριθμεί αυτή τη στιγμή; Ετοιμάζετε κάτι καινούργιο ως Σύλλογος για το επόμενο διάστημα;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο Εμπορικός Σύλλογος Νέας Σμύρνης αριθμεί στο δυναμικό του κάποιες εκατοντάδες μέλη που δεν υποχρεούνται σε ετήσιες συνδρομές, εκ των οποίων περί τα 60-90 συμμετέχουν στις κατά καιρούς αρχαιρεσίες, εκπροσωπώντας καθένα επιχειρήσεις κυρίως οικογενειακές, 1-4 ιδιοκτητών και 1-15 εργαζομένων.

Δραστηριοποιήθηκε έντονα το 2014-2016 με μεγάλες εκδηλώσεις τόνωσης της αγοραστικής κίνησης που έγιναν γνωστές στο πανελλήνιο και κατέστησαν την αγορά μας πόλο έλξης για το Αττικό κοινό. Η πολιτική συγκυρία των τελευταίων μηνών και η σχετική δυσθυμία απέναντι σε εκδηλώσεις που αφορούσαν την αγορά, ανέστειλαν προσωρινά την εξωστρεφή δράση του.

Επανατοποθετούμενος μακριά απο πολιτικές προτιμήσεις, ο Εμπορικός Σύλλογος έχει ως αποκλειστικό στόχο να διαφυλαχθεί και να αναπτυχθεί η τοπική οικονομία και οι θέσεις εργασίας. Απέχει δε συστηματικά από κάθε απευθείας χρηματοδότησή του από φορείς και στηρίζεται αποκλειστικά από το πνεύμα εθελοντισμού ελαχίστων συναδέλφων, που με προσωπικό κόστος χρόνου και εξόδων μας βοηθούν να διαχειριστούμε την κρίση που προκύπτει από την έναρξη των εργασιών στην Ομήρου και Πάλαιολόγου.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πώς βιώνει ο εμπορικός κόσμος της Νέας Σμύρνης όλη αυτή την παρατεταμένη οικονομική κρίση; Πόσο μειωμένη εμφανίζεται χρόνο με τον χρόνο η κίνηση και ποιοι κλάδοι πλήττονται περισσότερο;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:  Όπως διαπιστώνουν διεθνώς εγνωσμένου κύρους φορείς μετρήσεων της αγοράς, ακολούθως της τετραετίας 2009-2013 όποτε και ο πρώτος κύκλος ύφεσης στο εμπόριο ακολούθησε το πρώτο κύμα μνημονιακών μέτρων, η κατάσταση κάπως εξομαλύνθηκε από το 2014 έως το 2016, με ένα σοβαρό διάλειμμα την περίοδο του θέρους του 2015, όποτε και συγκορμη η ελληνική οικονομία βρέθηκε σε κατάσταση απολύτου ερωτηματικού.

Δυστυχώς ο νέος κύκλος φορολογικών μέτρων που εφαρμόζονται απο το φθινόπωρο του 2016, οδήγησε σε νέα ύφεση το εμπόριο στο τελευταίο τρίμηνο του 2016 καθώς και τα δυο πρώτα τρίμηνα του 2017. Η μικρή ανοιξιάτικη άνθιση της αγοράς το Πάσχα και λίγο μετά, καθως και η θερινή πρόσκαιρη ανάταση δεν φαίνονται ικανές να αναστείλουν το εν γενει πτωτικό κλίμα του 2017, δημιουργώντας έντονο προβληματισμό για τις ήδη δοκιμαζόμενες εμπορικές επιχειρήσεις σε τοπικό επίπεδο.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Από την εμπειρία σας και από την καθημερινή επαφή που έχετε με τα μέλη σας και τους συναδέλφους σας, εκτιμάτε ότι τα λουκέτα στην Νέα Σμύρνη θα αυξηθούν αν δεν αλλάξει κάτι άμεσα;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο πρώτος κύκλος ύφεσης του 2009-2013 μας στέρησε πάνω απο το 20% των συναδέλφων. Όχι μόνο καταστήματα που ήδη είχαν ταλαιπωρηθεί απο τα έργα του πάρκινγκ στο παρελθόν, αλλά και υγιείς επιχειρήσεις βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα και δεν άντεξαν. Για το λόγο αυτό άλλωστε εκείνη την εποχή είχαμε καταφερθεί εναντίον της ανάπλασης, καθόσον οι αντοχές της αγοράς είχαν εξαντληθεί. Έκτοτε τα ενοίκια επαναπροσαρμόστηκαν, τα έξοδα εν γένει εξορθολογίστηκαν, ακόμα και οι απολαβές των ίδιων των επαγγελματιών συναδέλφων υποδιπλασιάστηκαν και η αγορά επέζησε, σε ένα μεγάλο τμήμα της.

Από τότε βέβαια παρατηρήθηκαν φαινόμενα σοβαρών αλλαγών όπως πχ η εμπορική συρρίκνωση της πλατείας προς όφελος της εστίασης και δη της φθηνής, αλλά και η εναλλαγή καταστημάτων όπου παλαιότερα έβρισκε κανείς ακριβότερα και ποιοτικότερα είδη με νέα, συνήθως πιο οικονομικά και όχι πάντοτε υψίστης ποιότητας. Πολύ φοβούμαι ότι ο δεύτερος κύκλος εμπορικής ύφεσης που διαφαίνεται να ξεκίνησε από τα τέλη του 2016 θα αφανίσει εκ νέου επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Μια μεγάλη πληγή για τον κλάδο σας αποτελεί και το παρεμπόριο. Πόσο έντονο είναι αυτή τη στιγμή το φαινόμενο στην περιοχή μας και τι ζητάτε από τους αρμόδιους για την καταπολέμησή του;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο πρώτος εχθρός του παραεμπορίου δεν είναι το εμπόριο, είναι το κοινωνικό κράτος, ως βασικός αποδέκτης των δημοσίων εσόδων, τα οποία και πρώτα πλήττονται από το παραεμπόριο. Ένα κατάστημα, και μόνον μέσω του ενοικίου του, τροφοδοτεί τα δημόσια έσοδα μηνιαία 20-40% του ύψους του ενοικίου του. Και μόνον μέσω των ασφαλιστικών εισφορών που πληρώνει για κάθε εργαζόμενό του, τροφοδοτεί το ασφαλιστικό σύστημα (υγεία, φάρμακα, νοσοκομεία, συντάξεις) με πολύ σοβαρά ποσά, απαραίτητα για να εξασφαλιστεί η μη κατάρρευση του συστήματος. Και μόνον μέσω πολλαπλών χρεώσεων υπέρ δημοσίου στους λογαριασμούς του ρεύματός του, ένα κατάστημα τροφοδοτεί με εκατοντάδες ευρώ μηνιαία το κράτος με χρήματα για κοινωνική κυρίως πολιτική. Προτού δηλαδή η συζήτηση φθάσει στο περίφημο φορολογικό σύστημα για το οποίο πολύς λόγος ορθά γίνεται, η αγορά τροφοδοτεί τα δημόσια έσοδα με τεράστια ποσά, τα οποία στην περίπτωση του παραεμπορίου λείπουν.

Δεύτερη παράμετρος του παραεμπορίου είναι η εκμετάλλευση και το δουλεμπόριο. Τα προϊόντα άλλωστε δεν ανήκουν ποτέ σχεδόν στον επιτόπου εβρισκόμενο συμπαθή μετανάστη, ο οποίος άλλωστε και οφείλει κατά τη γνώμη μου να μην ενοχλείται σε περιπτώσεις προσπάθειας ελέγχου του παραεμπορίου. Κατά κανόνα κάποιος επιτήδειος Έλληνας εκμεταλλεύεται την ανάγκη του ανθρώπου αυτού και τον βγάζει στον δρόμο να του πουλήσει το παραεμπόρευμα έναντι πινακίου φακής. Άρα, σεβόμενοι τον κατατρεγμένο άνθρωπο με τον οποίο έχουμε να κάνουμε, οφείλουμε να πλήξουμε το παραεμπόρευμα και το παράνομο κύκλωμα διακίνησής του εντός χώρας και δη κατα τεκμήριο απο ημεδαπούς παραεμπόρους.

Όσον αφορά στο εμπόριο καθαυτό, εάν θεωρήσει κάποιος έμπορος ότι έχει εχθρό του το παραεμπόριο σε επίπεδο προϊόντος ή τιμής, σίγουρα κάτι κάνει λάθος στην ποιότητα αγαθών και υπηρεσιών που προσφέρει. Το παραεμπόριο είναι ένα φαινόμενο που οφείλει σύσσωμη η κοινωνία να πολεμήσει, διότι την κοινωνία βλάπτει στο σύνολό της και όχι τον μεμονωμένο έμπορο.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πώς εξελίχθηκε την περίοδο των Καλοκαιρινών εκπτώσεων η κίνηση στην αγορά;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η διεθνής συγκυρία με τις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή, την τρομοκρατία στην Ευρώπη και την πολιτική αστάθεια στην Τουρκία και την βόρεια Αφρική, ανέδειξαν συγκυριακά την χώρα μας σε μοναδικό τουριστικό προορισμό για το 2017. Είναι γεγονός ότι, από τον Απρίλιο κιόλας, ήταν δύσκολο να βρει κανείς κατάλυμα στην Αθήνα, διαμερισμάτων και ξενοδοχείων συμπεριλαμβανομένων.

Παρά ταύτα, έπρεπε να περάσουν δύο σχεδόν μήνες για να μεταφραστεί σε αναθέρμανση καλοκαιρινής εμπορικής κίνησης η έντονη αυτή τουριστική κίνηση. Αυτό είναι ενδεικτικό του υποβόσκοντος προβλήματος στην βάση, στην ρίζα της ελληνικής οικονομίας, η οποία αυτή τη στιγμή βομβαρδίζεται απο ραγδαία φορολόγηση του μεσαίου εισοδήματος, αυτού που τροφοδοτεί και την τοπική αγορά της Νέας Σμύρνης μας με αγοραστικό ενδιαφέρον.

Φοβούμαι λοιπόν ότι παρά το θετικό κλίμα των θερινών εκπτώσεων, το συγκυριακό πρόσθετο εισόδημα που εισήλθε στην αγορά από τον τουρισμό, ίσως να μην είναι ικανό να ανατρέψει την πρόβλεψη για ένα δύσκολο ίσως χειμώνα, σε συνδυασμό με τις πρόσθετες δυσκολίες του έργου της ανάπλασης.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποια είναι η κατάσταση σήμερα στην τοπική αγορά μας; Όταν πολλά εμπορικά καταστήματα της πόλης μας δίνουν την θέση τους σε ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις εστίασης ο εμπορικός κλάδος της Νέας Σμύρνης μπορεί να έχει μέλλον;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Το φαινόμενο που αναφέρετε είναι εντονότατο στην πλατεία, τα καταστήματα εστίασης όντως καταλαμβάνουν ολοένα και μεγαλύτερο τμήμα της αγοράς, η οποία σε εμπορικό επίπεδο συμπυκνώνεται περισσότερο στην αρχή της 2ας Μαΐου, στην αρχή της 25ης Μαρτίου, στην Πάλαιολόγου και φυσικά στην Ομήρου. Προς τούτο και όση συζήτηση έγινε με τις αρχές του Δήμου για το ζήτημα της ανάπλασης, προσπάθησε να δώσει έμφαση στην ανάδειξη του εμπορικού χαρακτήρα της διαδρομής Πάλαιολόγου-Ομήρου. Ελπίζουμε να εισακουστήκαμε, παρότι η κώφευση της αρχής στους επανειλημμένους προβληματισμούς για την εκδίωξη πχ 200 παρκαρισμένων αυτοκινήτων απο την Ομήρου χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη για το πού θα απορροφηθούν δεν μας δίνει πολλές ελπίδες για το πόσο εισακούονται οι απόψεις μας για το εμπορικό κέντρο της πόλης.

Η Νέα Σμύρνη θεωρείται μια υγιής, συμμαζεμένη αγορά της Αθήνας, που συνδυάζει εξαιρετικές ευκαιρίες αναψυχής στην πλατεία με καλές ευκαιρίες και επαρκή ποικιλία ειδών στα εμπορικά της καταστήματα. Το γήπεδο του Πανιωνίου και του Μίλωνα, ο αθλητικός κόσμος της πόλης, οι κοινωνικές δράσεις και ομάδες που συλλήβδην προκρίνουν την αγάπη προς την πόλη, η Εστία, οι κινηματογράφοι του κέντρου αλλά και οι εν γένει πολιτιστικές δράσεις, δημιουργούν ένα σκηνικό στο οποίο η οικονομική επανάκαμψη της πόλης είναι το ζητούμενο της επόμενης δεκαετίας.

Εάν υπάρξει πολιτική ομοθυμία για την προώθηση της τοπικής αγοράς και την ανάδειξη αυτής σε ανταγωνιστικό προϊόν ικανό να αποτελέσει πόλο έλξης για όλη την Αττική, καθώς και για τον τουρισμό των νοτίων προαστίων, θα μπορούσε η οικονομική και εμπορική ανάπτυξη της πόλης να δώσει μεγάλες ευκαιρίες επένδυσης αλλά και απασχόλησης για Νεοσμυρνιούς και γείτονες. Αν πάλι η αγορά αντιμετωπισθεί ως εύκολος σάκος του μποξ ανάδειξης τοπικών μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων, το τρένο θα χαθεί και η αγορά μας θα υποβαθμιστεί έναντι του κέντρου, του Πειραιά και της Γλυφαδας, που αναδεικνύονται σε μεγάλους παίκτες στην περιοχή.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πρόσφατα έγινε έναρξη εργασιών της ανάπλασης Ομήρου - Παλαιολόγου, ένα έργο που έχει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης τους 24 μήνες! Πιστεύεται πως έχει αντοχές η τοπική αγορά για να αντέξει κάτι τέτοιο;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δυστυχώς οι 24 μήνες για τους οποίους υπεγράφη το έργο στις 15-5 έναντι των 6 μηνών που υποσχόταν η Δημοτική Αρχή δεν είναι το μείζον πρόβλημα. Οι ψίθυροι για λάθη στη μελέτη (η οποια έγινε με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής θυμίζω) και τα οποία ρισκάρουν νόμιμη χρονική επέκταση του έργου δεν είναι ούτε αυτοί το πρόβλημα. Η μετάθεση της ευθύνης του έργου στην Περιφέρεια με ταυτόχρονη -ισως και θεμιτή- προσδοκία πολιτικής εκμετάλλευσης μετέπειτα του έργου, δεν είναι ούτε αυτή απο μόνη της πρόβλημα.

Μήπως έχετε δει εσείς πουθενά χρονοδιάγραμμα απο τις 15-5 που υπεγράφη το έργο παρά τις αμέτρητες άτυπες και τυπικές αιτήσεις μας για να δημοσιοποιηθεί αναλυτική πρόταση εκπόνησης κάθε τμήματος ώστε να ξέρει κάθε επαγγελματίας πότε θα πληγεί η επιχείρησή του; Έχετε δει κάποια επίσημη απάντηση στις αμέτρητες εκκλήσεις μας να γίνει μια επίσημη συνάντηση με τον εργολάβο για να αναληφθούν ευθύνες από ολα τα μέρη για συγκεκριμένες δράσεις σε συγκεκριμένους χρόνους; Εδώ ενημερωθήκαμε για έναρξη εργασιών μέσα Ιουνίου και έφθασε το έργο να ξεκινήσει τέλη Αυγούστου και μάλιστα από άλλο σημείο από εκείνο που ήταν να ξεκινήσει μέσα Ιουνίου, ούτε καν από εκείνο που εφημολογείτο ότι θα ξεκινούσε στα μέσα Ιουλίου. Εδώ η πληροφόρηση που είχε ο ίδιος ο Δήμαρχος ήταν ότι το έργο θα τελείωνε τμηματικά, δηλαδή ανά τετράγωνο, ενώ μέσα σε 5 εργάσιμες ο εργολάβος ξήλωσε όλο το νότιο πεζοδρόμιο της Ομήρου και πολλοί αγανακτισμένοι εκεί έμποροι μαθαίνω ότι εστράφησαν λεκτικά κατά μηχανικών και εργατών και από παρέμβαση ψυχραιμοτέρων αποσοβήθηκαν τα χειρότερα.

Ο φόβος λοιπόν για το δυνάμενο να προβλεφθεί που καταλήγει απρόβλεπτο καλλιεργείται στις συνειδήσεις των ήδη χτυπημένων απο την ύφεση επαγγελματιών συναδέλφων, των συνεργατών τους, των προμηθευτών και των πιστωτών τους. Και πολύ φοβούμαι ότι ενώ με αυτό το ας πούμε "κρυφτούλι" πολύ περισσότερο ρισκάρει ο Δήμαρχος αυτό που απεύχεται προσπαθώντας να κρατήσει σιωπηρά όλα τα ζητήματα που αφορούν στο έργο· ρισκάρει δηλαδή να απασφαλιστεί πλήρως η αβεβαιότητα του εμπορικού κόσμου, αβεβαιότητα που πιθανώς να πυροδοτήσει απρόβλεπτες αντιδράσεις ίσως και νομικού περιεχομένου.

Διότι όταν δεν εξηγείς, οταν δεν δεσμεύεσαι για συγκεκριμένους χρόνους και συγκεκριμένα διαγράμματα και ξυπνάει μια μέρα ο επαγγελματίας και δεν μπορεί να μπει στο μαγαζι του από τα σκάμματα, δημιουργείς έναν απελπισμένο και ως τέτοιο απρόβλεπτο αντίπαλο, αντί ενός συνεννοήσιμου ανθρώπου, οι διεθνείς προσλαμβάνουσες του οποίου οπωσδήποτε θα χαιρέτιζαν ένα έργο ανάπλασης διεθνών προδιαγραφών, φιλικό σε ΑΜΕΑ και καρότσια με μαμάδες, πόλο έλξης για όλη την Αττική.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Κυριακές ανοιχτές; Ποια η γνώμη σας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Πειραιάς, κέντρο, Καλλιθέα, φαληρο και Γλυφάδα ανοιχτές 30 Κυριακές με τον νέο νόμο. Δύο τα ζητήματα εδω κατά την άποψή μου. Το πρώτο αφορά στη θέση ενός εμπορικού συλλόγου για το άνοιγμα των Κυριακών εν μέσω οικονομικής ύφεσης.

Στο σημείο αυτό συμφωνούν σχεδόν όλοι οι συνάδελφοι ότι σε μια Ελλάδα όπου το 99% των επιχειρήσεων είναι μικρομεσαίες και μάλιστα οικογενειακές, τα δεδομένα θα πρέπει να συζητηθούν σε τελείως διαφορετικό πλαίσιο. Στο δε πλαίσιο αυτό, ανεξαρτήτως ιδεολογικής καταβολής, όλοι οι συνάδελφοι συντείνουν στην διαφωνία με το άνοιγμα των Κυριακών. Και τούτο διότι, ακόμα και εάν συζητηθεί το θέμα στη βάση της φιλελεύθερης ας πούμε ιδεολογίας επί της οποίας και βασίζεται η πρόταση για το άνοιγμα των Κυριακών, ο μείζων αντίλογος τονίζει το δικαίωμα στην ελευθερία δημιουργίας οικογένειας για έναν επαγγελματία που εργάζεται και ο ίδιος όλες τις μέρες και ώρες που είναι ανοιχτή μία οικογενειακή επιχείρηση σε μια οικονομία όπου κυριαρχούν οι οικογενειακές επιχειρήσεις, και ο οποίος δεν έχει κανένα λόγο να θυσιάσει την ελάχιστη προσωπική του ελευθερία ανάπαυλας και την ελάχιστη ελευθερία οικογενειακής επανένωσης προς κυρίαρχο όφελος μιας ακρότητας στην οικονομική του ελευθερία, προκειμένου να ανοίγει την εμπορική του επιχείρηση και την Κυριακή.

Ιδίως μάλιστα σε μια περίοδο παρατεταμένης εμπορικής ύφεσης, που έχει αποδείξει ότι οι πρόσθετες δοκιμαστικές 7 ανοιχτές Κυριακές τον χρόνο δεν προσέθεσαν τζίρο παρά μόνο τον μετέθεσαν, γεωγραφικά και χρονικά, από τις περιφέρειες στις κεντρικές αγορές και από το μέσον της εβδομάδας και το Σάββατο, στην ανοιχτή Κυριακή. Ελευθερία λοιπόν οικονομική, σε ισορροπία προς την ελευθερία δημιουργίας μικρομεσαίων οικογενειακών επιχειρήσεων, προς την ελευθερία ανάπτυξης οικογένειας, προς την ελευθερία ελάχιστης ανάπαυλας και αναψυχής.

Το δεύτερο μείζον ζήτημα είναι η μικροπολιτική εκμετάλλευση της συγκυρίας από 4-5προέδρους συλλόγων, που σε συνεννόηση με την ΕΣΕΕ και την κεντρική εξουσία συμφώνησαν νύχτα το άνοιγμα αυτών των 4-5 αγορών για 30 Κυριακές τον χρόνο, δημιουργώντας συνθήκες απολύτως αθέμιτου ανταγωνισμού μεταξύ των αγορών της Αθήνας. Ο κανόνας είτε ισχύει για όλη την αγορά της Αθήνας και αφήνεται η αγορά να αυτορυθμιστεί, είτε εφαρμόζεται πονηρά απο λίγους που πάνε να "κλέψουν" την εμπορική κίνηση με τη σφραγίδα της επίφασης του νόμου. Όχι λοιπόν στην Κυριακή εφόσον υπάρχει δίλημμα, όχι όμως και στην μικροπολιτική εκμετάλλευση της διαφωνίας των κατά τόπους εμπόρων και όχι στη δημιουργία αθέμιτου ανταγωνισμού μεταξύ αγορών της Αττικής.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Κλείνοντας την συνέντευξη θα θέλαμε να μας μιλήσετε και για την δική σας επιχείρηση! Πως αποφασίσατε να επιλέξατε ως τόπο της επαγγελματικής σας δραστηριότητας τον Δήμο Νέας Σμύρνης; Η επιλογή τοποθεσίας της επιχείρησης σας πιστεύεται πως εξυπηρετεί τους πελάτες σας; Και τι ρόλο παίζει για εσάς η εξυπηρέτηση του πελάτη και με τι τρόπο προσελκύετε πελάτες την δύσκολη αυτή περίοδο;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η οικογενειακή επιχείρησή μου ιδρύθηκε κατά ένα σκέλος από ανθρώπους που βρέθηκαν μετά από αντιστασιακή δράση το '40 στην πρωτεύουσα του '50 και υποχρεώθηκαν να δοκιμαστούν στο ελεύθερο επάγγελμα και το εμπόριο, και από την άλλη από πρόσφυγες Μικρασιάτες και δη Καππαδόκες.

Τόσο οι γονείς μου Μπάμπης και Βίλλη, όσο και εγώ με την αδερφή μου Ελίζα, είμαστε άνθρωποι με προσωπική ακαδημαϊκή πορεία, διεθνή εμπειρία και πολυετή προϋπηρεσία έκαστος στην ειδίκευσή του, τόσο που τολμούμε να διεκδικούμε θετική κριτική στο έργο της αναπτυξιακής προσπάθειας της εταιρείας μας όπου έχουμε όλοι ευβλαβικά αφοσιωθεί τις τελευταίες δεκαετίες.

Έξι δεκαετίες μετά, έχοντας η επιχείρησή μας δοκιμαστεί υπό όσες αντίξοες συνθήκες μπορεί ο νους να φανταστεί, τολμούμε να πούμε οτι είμαστε η ταχύτερα αναπτυσσόμενη επιχείρηση στον χώρο των οπτικών την τελευταία δεκαετία, κατά την οποία και εχουμε τριπλασιάσει το μέγεθός μας μέσα από τεράστια προσπάθεια και προσωπικό επαγγελματικό αγώνα, μέσα από συνεχή επανεπένδυση και κεφαλαιοποίηση όποιων κερδών, μέσα από μετρημένα προσωπικά έξοδα και συνεπή πορεία σεβασμού της ομάδας συνεργατών, αντανάκλαση της οποίας είναι ο απόλυτος σεβασμός στις ανάγκες του πελάτη και δυνητικού αγοραστή των προϊόντων ή χρήστη των υπηρεσιών μας.

Η εταιρεία μας δραστηριοποιείται στον χώρο της χονδρικής και λιανικής πώλησης οπτικών ειδών, με συμβόλαια αποκλειστικής διάθεσης διεθνώς αναγνωρίσιμων οίκων σε ένα δίκτυο περίπου 600 καταστημάτων ανά την Ελλάδα, κάτι που καθιστά περίπου τα μισά οπτικά καταστήματα εμπορίας επωνύμων οπτικών οίκων συνεργάτες μας.

Ενδεικτικό της διάθεσης σεβασμού στον υγιή ανταγωνισμό είναι ότι στις ίδιες περιοχές όπου διαθέτουμε υγιές δίκτυο καταστημάτων λιανικής πώλησης, έχουμε και χονδρική συνεργασία με τους κορυφαίους οπτικούς κάθε αγοράς. Η κορυφαία και δη εγγυημένα επώνυμη οπτική ποιότητα όλων των προϊόντων μας σε συνδυασμό με την παροχή των κορυφαίων επιστημονικών υπηρεσιών οπτικής και οπτομετρίας είναι η συνταγή επιτυχίας μας και παλεύουμε νυχθημερόν να την διατηρούμε ζωντανή και να την επανεφευρίσκουμε προσαρμόζοντάς την στις εξελίξεις τεχνολογίας και μόδας κάθε νέας χρονιάς.

Διαβάστηκε 7535 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Friday, 20 April 2018 20:39
 Δημήτρης Πανταζής

 

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης

 

Εκδότης εφημερίδας "Η Φωνή της Νέας Σμύρνης"

Ο Δημήτριος Πανταζής γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη το 1981 και κατάγεται από την Σμύρνη.

Αρθρογραφεί στον έντυπο τοπικό τύπο από το 2006 έως και το 2010 στην εφημερίδα "Τα Επίκαιρα Νέας Σμύρνης". Τον Ιανουάριο του 2011 αναλαμβάνει την επανέκδοση στην εφημερίδα "Φωνή της Νέας Σμύρνης" που ίδρυσε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής το 1964 και διατήρησε έως το 1998. Έκτοτε ως εκδότης διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα στα εννέα βιβλία που έγραψε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής για την ιστορία της Νέας Σμύρνης με τίτλο "Νέα Σμύρνη - Το Χρονικό μιας Πόλης".

Εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης το 2014. Διετέλεσε μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Νέας Σμύρνης «Κέντρο Δραστηριότητας και Κοινωνικής Προστασίας παιδιών και νέων Νέας Σμύρνης (Εθνική Στέγη) και στην Επιτροπή Δημοπράτησης ακινήτων.

Διατελεί μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στις Ενιαίες Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας (ως Γραμματέας) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς και μέλος στην Οικονομική Επιτροπή και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Το 2015 ίδρυσε μαζί με ακόμα 24 Νεοσμυρνιούς το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη» στο οποίο έως σήμερα διατελεί Πρόεδρος.

Τελευταία άρθρα από τον/την Δημήτρης Πανταζής