Thursday, 14 September 2017 00:00

Σοφία Γρηγορίου: Η Κυανέρυθρη νεώτερη αρχηγός ομάδας μπάσκετ στην Α1 μιλάει στην «ΦΩΝΗ»

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σοφία Γρηγορίου: Η Κυανέρυθρη νεώτερη αρχηγός ομάδας μπάσκετ στην Α1 μιλάει στην «ΦΩΝΗ»

Γράφει ο εκδότης Δημήτρης Πανταζής

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Μίλησε μας για σένα και τον αθλητισμό, πόσα χρόνια ασχολείσαι με το μπάσκετ, αν είχες δοκιμάσει και άλλο άθλημα πριν βρεις σε αυτό την κλίση σου και πόσο καιρό παίζεις στον Πανιώνιο. ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ήμουν από αυτά τα παιδιά που δεν μπορούσαν να κάτσουν σε ησυχία με τίποτα..Έχω δοκιμάσει τα πάντα. Από μπαλέτο μέχρι ιστιοπλοΐα, καταλήγοντας στο μπάσκετ σε ηλικία 12 ετών. Στον Πανιώνιο ξεκίνησα και εκεί συνεχίζω μέχρι και τα 23 μου αυτή τη στιγμή...


ΕΡΩΤΗΣΗ: Η φετινή χρονιά αποδεικνύεται αληθινή πρόκληση για σένα καθώς έγινες αρχηγός της ομάδας μπάσκετ που τόσα χρόνια ήσουν σημαντικό μέλος της! Ήσουν στην άνοδο της από την Α2 στην Α1 κατηγορία, έζησες μια δύσκολη σεζόν με άξιους αντιπάλους όπου η ομάδα τελικά κατάφερε να κρατηθεί με νύχια και με δόντια στην Α1 κατηγορία. Παράλληλα είσαι και η νεώτερη σε ηλικία αρχηγός στο γυναικείο μπάσκετ της Α1 κατηγορίας, πως νιώθεις για όλα αυτά; ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ανυπομονησία ! Έχω τεράστια περιέργεια να δω πως θα εξελιχθεί αυτή η χρονιά και πολύ όρεξη να καταβάλω μεγάλη προσπάθεια για να αντεπεξέλθω στις υποχρεώσεις που μου αναλογούν και σαν νέα παίκτρια στην Α1 και σαν αρχηγός


ΕΡΩΤΗΣΗ: Πως θα σχολίαζες την ως τώρα απόδοση της ομάδας καθώς και το δέσιμο μεταξύ σας οι παλιές παίχτριες και τις καινούργιες όχι μόνο κατά την διάρκεια των προπονήσεων αλλά και ως γυναίκες μεταξύ σας. ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για αποδόσεις. Ωστόσο τα δείγματα στο ξεκίνημα της προετοιμασίας είναι παραπάνω από θετικά. Δουλεύουμε πολύ, κουραζόμαστε, αλλά στο τέλος της προπόνησης καθόμαστε παλιές και καινούργιες μαζί για άλλη τόση ώρα να μιλάμε και να γελάμε. Αυτό από μόνο του λέει πολλά...


ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποια σημεία βελτίωσης θεωρείς πως μπορεί να έχει η ομάδα; Επίσης ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι για την ομάδα στην φετινή σεζόν και πόσο πιστεύεις πως αυτοί είναι εφικτοί; ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Χρειαζόμαστε χρόνο να βρεθούμε σαν ομάδα μέσα στο γήπεδο, καθώς έχουμε αρκετά καινούργια μέλη, οπότε χρειάζεται χρόνος να δουλέψουμε τους αυτοματισμούς μας και τις συνεργασίες μας στο 5-5. Όσον αφορά τους στόχους μου για την ομάδα, θα ήθελα να εξασφαλίσουμε γρήγορη παραμονή ώστε να αποφευχθεί το άγχος της τελευταίας στιγμής και από εκεί και πέρα να παρουσιάσουμε ένα πρόσωπο με πολλά βελτιωμένα χαρακτηριστικά, σε σχέση με πέρυσι έχοντας ανοδική πορεία μέσα στη σεζόν. Το αν και πόσο είναι εφικτό εξαρτάται από το πόσο θα δουλέψουμε μέσα στο γήπεδο και από το πόσο θα αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που θα μας δοθούν!


ΕΡΩΤΗΣΗ: Το φετινό επίπεδο των ομάδων της Α1 θα ήθελα να μου το σχολιάσεις σε σύγκριση με την προηγούμενη σεζόν της ίδιας κατηγορίας που έζησες. ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Το επίπεδο λογικά θα είναι παρόμοιο με το περσινό. Θα είναι πρωτάθλημα δύο, αν όχι τριών ταχυτήτων. Αν και ομάδες που φαινομενικά έχουν χαμηλότερου επιπέδου ρόστερ από κάποιες άλλες, με την προσθήκη καλών ξένων μπορούν να "χτυπήσουν" πολλά μη αναμενόμενα παιχνίδια. Οπότε περιμένουμε εκπλήξεις!


ΕΡΩΤΗΣΗ: Κλείνοντας, πιο μήνυμα δίνεις στους φιλάθλους της ομάδας; ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η απάντηση είναι συνηθισμένη αλλά είναι η αλήθεια. Ο κόσμος είναι πάντα ο 6ος παίκτης μας και ο παλμός που χρειαζόμαστε στα δύσκολα και όχι μόνο. Τον χρειαζόμαστε δίπλα μας να στηρίξει την ομάδα και να δείξει την αγάπη που ξέρουμε ότι έχει για αυτόν τον σύλλογο...

Διαβάστηκε 4679 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Friday, 20 April 2018 20:40
 Δημήτρης Πανταζής

 

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης

 

Εκδότης εφημερίδας "Η Φωνή της Νέας Σμύρνης"

Ο Δημήτριος Πανταζής γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη το 1981 και κατάγεται από την Σμύρνη.

Αρθρογραφεί στον έντυπο τοπικό τύπο από το 2006 έως και το 2010 στην εφημερίδα "Τα Επίκαιρα Νέας Σμύρνης". Τον Ιανουάριο του 2011 αναλαμβάνει την επανέκδοση στην εφημερίδα "Φωνή της Νέας Σμύρνης" που ίδρυσε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής το 1964 και διατήρησε έως το 1998. Έκτοτε ως εκδότης διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα στα εννέα βιβλία που έγραψε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής για την ιστορία της Νέας Σμύρνης με τίτλο "Νέα Σμύρνη - Το Χρονικό μιας Πόλης".

Εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης το 2014. Διετέλεσε μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Νέας Σμύρνης «Κέντρο Δραστηριότητας και Κοινωνικής Προστασίας παιδιών και νέων Νέας Σμύρνης (Εθνική Στέγη) και στην Επιτροπή Δημοπράτησης ακινήτων.

Διατελεί μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στις Ενιαίες Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας (ως Γραμματέας) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς και μέλος στην Οικονομική Επιτροπή και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Το 2015 ίδρυσε μαζί με ακόμα 24 Νεοσμυρνιούς το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη» στο οποίο έως σήμερα διατελεί Πρόεδρος.