Tuesday, 15 November 2016 00:00

Λουκάς Βανδώρος: Ο Αντιπροέδρος Α.Π.Ο. Νέα Σμύρνη μιλάει στην «ΦΩΝΗ»

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Συνέντευξη Λουκά Βανδώρου, Αντιπροέδρου και Τεχνικού Διευθυντή Ακαδημιών

Αθλητικού Ποδοσφαιρικού Όμιλου (ΑΠΟ) Νέα Σμύρνη

Γράφει ο εκδότης Δημήτρης Πανταζής

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πείτε μας λίγα λόγια για την ιστορία του ΑΠΟ Νέα Σμύρνη. ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο Α.Π.Ο. ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ ιδρύθηκε το 1959 με το όνομα Σμυρναϊκός. Τα χρώματα της ομάδας ήταν το άσπρο και το μαύρο. Η ομάδα αγωνιζόταν σε γήπεδο στην περιοχή "Μυτιληναίικα" στην Άνω Νέα Σμύρνη και πρωταγωνιστούσε στις κατηγορίες της ΕΠΣΑ. Το 1967 ο Σμυρναικός συγχωνεύτηκε με τον Αχιλλέα και από τη συγχώνευση αυτή προήλθε ο Α.Π.Ο. ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ. Βασικά χρώματα της ομάδας πλέον έγιναν το κόκκινο και το μαύρο. Στη συνέχεια η επέκταση του νεκροταφείου της Νέας Σμύρνης στην περιοχή όπου αγωνιζόταν η ομάδα, προκάλεσε το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει μέχρι και σήμερα ο Σύλλογος, αυτό του γηπέδου. Η ομάδα έκτοτε παραμένει ουσιαστικά άστεγη και τα τελευταία χρόνια φιλοξενείται στο γήπεδο Καλαμακίου, ελλείψη γηπέδου στον Δήμο Νέας Σμύρνης.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Η ομάδα σε τι κατηγορία παίζει; ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Βρίσκεται στη Γ' κατηγορία με αρκετές πιθανότητες να πάρει την άνοδο φέτος. Διαθέτει καλό υλικό, έμπειρο προπονητή και διοίκηση που μεριμνά συνεχώς για το καλό της ομάδας, προεξάρχοντος του προέδρου κύριου Άγγελου Διαμαντόπουλου.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Μιλήστε μας για τις Ακαδημίες Ποδοσφαίρου του ΑΠΟ Νέα Σμύρνη στις οποίες είσαστε και Τεχνικός Διευθυντής. ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Οι ακαδημίες επαναλειτούργησαν το 2012. Ξεκινήσαμε με 10 παιδιά και πλέον φιλοξενούμε στις τάξεις μας περίπου 40. Μπορεί να φαντάζει μικρός αριθμός, αλλά δεν είναι αν αναλογιστούμε πως βρισκόμαστε στη σκιά ενός γίγαντα όπως είναι ο Πανιώνιος. Δεν προσπαθούμε να μάθουμε στα παιδιά μόνο ποδόσφαιρο, αλλά να τα ποτίσουμε με ήθος, σεβασμό, ομαδικότητα και αλληλεγγύη. Παράλληλα αναπτύξαμε κοινωνική δράση με τη βοήθεια των γονιών των παιδιών βοηθώντας ενεργά το γηροκομείο Μοσχάτου «ΜΕΡΙΜΝΑ», ενώ και τα αποτελέσματα στα τουρνουά που συμμετέχουμε είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Η εύρεση χορηγών για την ομάδα σε τι επίπεδο βρίσκεται; ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δυστυχώς η εύρεση χορηγών για την αντρική ομάδα δεν έχει στεφθεί με επιτυχία παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της διοίκησης. Αντίθετα, στις ακαδημίες υπήρξε ανταπόκριση από ανθρώπους της τοπικής κοινωνίας όπως τα κρεοπωλεία Δρακούλης, τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ του κύριου Απόστολου Σπατιώτη, την κάβα ΠΑΘΟΣ & ΟΙΝΟΣ, αλλά και από την εφημερίδα σας και τον εκδότη της, κύριο Δημήτρη Πανταζή. Τους ευχαριστούμε που σε δύσκολους οικονομικά καιρούς μας στηρίζουν και είναι δίπλα μας.

 ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιές είναι οι ρεαλιστικές βλέψεις σας για το μέλλον της ομάδας; ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ευχή μου είναι να δούμε την ομάδα σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Αλλά αυτό που θα με κάνει ιδιαίτερα υπερήφανο είναι να την δω να πλαισιώνεται με παιδιά που ξεκίνησαν από τις ακαδημίες μας. Τολμώ να πω πως αυτή η στιγμή δεν θα αργήσει. Και φυσικά η δημιουργία ενός νέου γηπέδου. Αυτό θα λύσει πολλά από τα προβλήματά μας.

Διαβάστηκε 6645 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Friday, 20 April 2018 20:32
 Δημήτρης Πανταζής

 

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης

 

Εκδότης εφημερίδας "Η Φωνή της Νέας Σμύρνης"

Ο Δημήτριος Πανταζής γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη το 1981 και κατάγεται από την Σμύρνη.

Αρθρογραφεί στον έντυπο τοπικό τύπο από το 2006 έως και το 2010 στην εφημερίδα "Τα Επίκαιρα Νέας Σμύρνης". Τον Ιανουάριο του 2011 αναλαμβάνει την επανέκδοση στην εφημερίδα "Φωνή της Νέας Σμύρνης" που ίδρυσε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής το 1964 και διατήρησε έως το 1998. Έκτοτε ως εκδότης διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα στα εννέα βιβλία που έγραψε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής για την ιστορία της Νέας Σμύρνης με τίτλο "Νέα Σμύρνη - Το Χρονικό μιας Πόλης".

Εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης το 2014. Διετέλεσε μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Νέας Σμύρνης «Κέντρο Δραστηριότητας και Κοινωνικής Προστασίας παιδιών και νέων Νέας Σμύρνης (Εθνική Στέγη) και στην Επιτροπή Δημοπράτησης ακινήτων.

Διατελεί μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στις Ενιαίες Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας (ως Γραμματέας) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς και μέλος στην Οικονομική Επιτροπή και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Το 2015 ίδρυσε μαζί με ακόμα 24 Νεοσμυρνιούς το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη» στο οποίο έως σήμερα διατελεί Πρόεδρος.