Monday, 21 November 2016 00:00

Δημήτρης Σκλιβάγκος: Ο Πρόεδρος Κοιν.Σ.Επ. “Δημαρέτη” μιλάει στην «ΦΩΝΗ»

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Συνέντευξη Προέδρου Κοιν.Σ.Επ. "Δημαρέτη"Δημήτρη Σκλιβάγκου

Γράφει ο εκδότης Δημήτρης Πανταζής

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποια είναι η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. ΔΗΜΑΡΕΤΗ; ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. ΔΗΜΑΡΕΤΗ είναι μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Κοινωνικής Φροντίδας που ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2015 με έδρα τη Νέα Σμύρνη αποτελούμενη από μέλη/εργαζόμενους Νεοσμυρνιώτες στην πλειοψηφία τους και στην πορεία αναπτύσσοντας ένα ευρύ δίκτυο συνεργατών.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιοι είναι οι στόχοι της ΚΟΙΝΣΕΠ; ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Στόχος της ΚΟΙΝΣΕΠ είναι η συνεισφορά στην βελτίωση της καθημερινότητας και της Ψυχικής Υγείας των συνανθρώπων μας μέσα από την παροχή υπηρεσιών φροντίδας και συμβουλευτικής υποστήριξης, τόσο σε επίπεδο πρόληψης όσο και σε επίπεδο αντιμετώπισης, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αντιμετώπιση ψυχοκοινωνικών περιστατικών, προάγοντας την κοινωνική ωφέλεια και αποβλέποντας στην δυναμική και υγιή επαναδραστηριοποίηση του κοινωνικού συνόλου, πάντα προτάσσοντας το άτομο ως απαραίτητο και αδιάσπαστο κρίκο της κοινωνικής αλυσίδας.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Σε ποιους απευθύνεστε; ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Οι υπηρεσίες μας απευθύνονται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, παιδιά, εφήβους, ενήλικες αλλά και ηλικιωμένους, ανεξάρτητα από τους κοινωνικούς τους ρόλους ή τις κοινωνικές τάξεις στις οποίες ανήκουν. Οι διαφορετικές αλλά και οι κοινές ιδιότητες των εξυπηρετούμενών μας μπορούν να οδηγήσουν στην διαμόρφωση εξατομικευμένων ή ομαδικών προγραμμάτων που προάγουν την ψυχική υγεία και την προσωπική ανάπτυξη των συμμετεχόντων.


ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιες είναι οι υπηρεσίες που προσφέρετε; ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Καθώς οι υπηρεσίες μας αφορούν κυρίως την προαγωγή της ψυχικής υγείας, στο σύνολο των προγραμμάτων μας περιλαμβάνονται η συμβουλευτική υποστήριξη και η προσωπική ανάπτυξη παιδιών εφήβων και ενηλίκων, σε ατομικό αλλά και σε ομαδικό επίπεδο, συμβουλευτική γονέων και ομάδες γονέων. Ακόμα έχοντας ιδιαίτερη ευαισθησία στην τρίτη ηλικία στις υπηρεσίες μας περιλαμβάνονται επίσης και προγράμματα φροντίδας ηλικιωμένων με στόχο την βελτίωση της καθημερινότητάς τους στο επίπεδο που αυτό είναι εφικτό. Τέλος, οι δραστηριότητες μας περιλαμβάνουν επίσης δράσεις που αφορούν την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα ψυχικής υγείας αλλά και κοινωνικών προβλημάτων. Όλες οι παραπάνω υπηρεσίες παρέχονται από εξειδικευμένο και πλήρως καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό/μέλη της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.


ΕΡΩΤΗΣΗ: Υπάρχει στα σχέδια σας προοπτική συνεργασίας με τοπικούς φορείς και συλλόγους; ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Καταστατικός σκοπός μας είναι η παροχή υπηρεσιών που αποβλέπουν κυρίως στο τοπικό και συλλογικό συμφέρον, οπότε θεωρώ ότι είναι επιτακτική η ανάγκη συνεργασίας με φορείς, συλλόγους και δομές της πόλης μας στον μέγιστο βαθμό, αν θέλουμε όλοι μαζί να βοηθήσουμε τον τόπο μας, τους συμπολίτες μας, την κοινωνία μας.

Διαβάστηκε 6466 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Wednesday, 30 August 2017 15:54
 Δημήτρης Πανταζής

 

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης

 

Εκδότης εφημερίδας "Η Φωνή της Νέας Σμύρνης"

Ο Δημήτριος Πανταζής γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη το 1981 και κατάγεται από την Σμύρνη.

Αρθρογραφεί στον έντυπο τοπικό τύπο από το 2006 έως και το 2010 στην εφημερίδα "Τα Επίκαιρα Νέας Σμύρνης". Τον Ιανουάριο του 2011 αναλαμβάνει την επανέκδοση στην εφημερίδα "Φωνή της Νέας Σμύρνης" που ίδρυσε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής το 1964 και διατήρησε έως το 1998. Έκτοτε ως εκδότης διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα στα εννέα βιβλία που έγραψε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής για την ιστορία της Νέας Σμύρνης με τίτλο "Νέα Σμύρνη - Το Χρονικό μιας Πόλης".

Εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης το 2014. Διετέλεσε μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Νέας Σμύρνης «Κέντρο Δραστηριότητας και Κοινωνικής Προστασίας παιδιών και νέων Νέας Σμύρνης (Εθνική Στέγη) και στην Επιτροπή Δημοπράτησης ακινήτων.

Διατελεί μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στις Ενιαίες Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας (ως Γραμματέας) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς και μέλος στην Οικονομική Επιτροπή και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Το 2015 ίδρυσε μαζί με ακόμα 24 Νεοσμυρνιούς το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη» στο οποίο έως σήμερα διατελεί Πρόεδρος.