Saturday, 20 February 2016 00:00

Οι Άγγελος Τσαγδής & Έρη Κοντογούρη Πολιτιστικού Συλλόγου "Αιολίδα" μιλούν στην ΦΩΝΗ

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Συνέντευξη Εκπροσώπων Χορευτικού Συλλόγου Αιολίδα

Γράφει ο εκδότης Δημήτρης Πανταζής

Στην εφημερίδα μας μίλησαν ο Πρόεδρος Άγγελος Τσαγδής & η Αντιπρόεδρος Έρη Κοντογούρη του Χορευτικού Συλλόγου Αιολίδα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιος ο σκοπός δημιουργίας του Συλλόγου και πόσα ενεργά μέλη έχει η Αιολίδα; ΑΠΑΝΤΗΣΗ: O Πολιτιστικός Σύλλογος Αιολίδα δημιουργήθηκε από την αγάπη και το μεράκι μας για τους παραδοσιακούς χορούς και την παράδοση εν γένει. Στόχος μας είναι η διατήρηση και διάδοση των ηθών και των εθίμων μας και η εξέλιξη της πλούσιας κληρονομιάς του τόπου μας, μέσα από ποικίλες δραστηριότητες που έχουν ως επίκεντρό τους το χορό. Σήμερα, ο Πολιτιστικός μας Σύλλογος έχει περίπου 60 ενεργά μέλη όλων των ηλικιών.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι τμήματα έχει; Απασχολεί δασκάλους; Πόσους εκπαιδευόμενους έχει το κάθε τμήμα; ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Έχουμε ένα παιδικό τμήμα, δύο τμήματα ενηλίκων-ένα αρχαρίων και ένα προχωρημένων- και ένα τμήμα ενηλίκων που διδάσκονται αποκλειστικά χορούς της Κρήτης. Το κάθε τμήμα έχει περίπου 20 άτομα, ενώ τα μαθήματα γίνονται από εμάς, τους ιδρυτές της «Αιολίδας», που έχουμε την ιδιότητα των Καθηγητών Φυσικής Αγωγής με ειδίκευση στους παραδοσιακούς χορούς.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Σκέπτεσθε για νέα τμήματα και νέες δραστηριότητες; ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Υπάρχει η σκέψη για δημιουργία εφηβικού τμήματος, εκμάθησης μουσικών οργάνων, παραδοσιακού τραγουδιού και η λειτουργία δανειστικής βιβλιοθήκης.


ΕΡΩΤΗΣΗ: Παρατηρείται μια δυναμική στον Σύλλογο; Υπάρχουν πράγματα που θέλετε να κανετε στο άμεσο η απώτερο μέλλον; ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Κάθε χρόνο γράφονται και νέα μέλη και υπάρχει και πολύς κόσμος που δείχνει ενδιαφέρον και βέβαια υπάρχει προοπτική ανάπτυξης και διεύρυνσης του Συλλόγου. Στόχος μας είναι η διοργάνωση σεμιναρίων, επισκέψεις σε μουσεία λαογραφικά, οργάνωση εκδρομών που θα συμπεριλαμβάνουν μάθημα λαογραφίας και παραδοσιακά γλέντια και βέβαια η συμμετοχή μας στις Ιωνικές Γιορτές.


ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιά είναι ή έδρα και ο τρόπος επικοινωνίας: Πότε δέχεστε νέα μέλη για εγγραφή στα τμήματα; ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η έδρα του Συλλόγου βρίσκεται στην οδό Βουτυρά 4-6 στη Νέα Σμύρνη και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μας βρουν είτε μέσω τηλεφώνου, είτε μέσω facebook, ενώ είναι στα σκαριά και η δημιουργία ιστοσελίδας η οποία πολύ σύντομα θα είναι στη διάθεσή σας. Νέα μέλη μπορούν να εγγραφούν όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Διαβάστηκε 8146 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Friday, 20 April 2018 20:28
 Δημήτρης Πανταζής

 

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης

 

Εκδότης εφημερίδας "Η Φωνή της Νέας Σμύρνης"

Ο Δημήτριος Πανταζής γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη το 1981 και κατάγεται από την Σμύρνη.

Αρθρογραφεί στον έντυπο τοπικό τύπο από το 2006 έως και το 2010 στην εφημερίδα "Τα Επίκαιρα Νέας Σμύρνης". Τον Ιανουάριο του 2011 αναλαμβάνει την επανέκδοση στην εφημερίδα "Φωνή της Νέας Σμύρνης" που ίδρυσε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής το 1964 και διατήρησε έως το 1998. Έκτοτε ως εκδότης διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα στα εννέα βιβλία που έγραψε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής για την ιστορία της Νέας Σμύρνης με τίτλο "Νέα Σμύρνη - Το Χρονικό μιας Πόλης".

Εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης το 2014. Διετέλεσε μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Νέας Σμύρνης «Κέντρο Δραστηριότητας και Κοινωνικής Προστασίας παιδιών και νέων Νέας Σμύρνης (Εθνική Στέγη) και στην Επιτροπή Δημοπράτησης ακινήτων.

Διατελεί μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στις Ενιαίες Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας (ως Γραμματέας) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς και μέλος στην Οικονομική Επιτροπή και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Το 2015 ίδρυσε μαζί με ακόμα 24 Νεοσμυρνιούς το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη» στο οποίο έως σήμερα διατελεί Πρόεδρος.