Wednesday, 02 July 2014 00:00

Θεόδωρος Κυρίτσης: Ο τοπικός επιχειρηματίας μιλάει στην «ΦΩΝΗ»

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Θεόδωρος Κυρίτσης - Ο τοπικός επιχειρηματίας του μήνα μιλάει στην ΦΩΝΗ

Γράφει ο εκδότης Δημήτρης Πανταζής

Το να κάνεις κάθε μήνα το επιχειρηματικό ρεπορτάζ βασιζόμενος σε ερωτήσεις που κάνεις στους ελεύθερους επαγγελματίες της Νέας Σμύρνης για την οικονομική κρίση θα μπορούσε κανείς να πει ότι είναι το εύκολο κομμάτι της ιστορίας. Υπάρχουν όμως σημεία τα οποία απαιτούν μεγάλη προσοχή στην προσέγγιση, και ευαισθησία. Συγκεκριμένες επιχειρήσεις αναλαμβάνουν να φέρουν σε πέρας με επαγγελματισμό την δυσκολότερη στιγμή στην ζωή ενός ανθρώπου οι οποίοι πραγματικά εκπληρώνουν την αποστολή τους, αφήνοντας τις σωστές εντυπώσεις.

  
Μια τέτοια περίπτωση είναι και ο άνθρωπος που φιλοξενεί η στήλη αυτή για τον τρέχοντα μήνα. Είναι μια περίπτωση επιχειρηματία που συνδυάζει τον απόλυτο επαγγελματισμό και σοβαρότητα που απαιτεί ο συγκεκριμένος χώρος με την ανθρώπινη όψη, την αληθινή ζεστή επαφή που επιβάλει ο κλάδος του... Τοπικός επιχειρηματίας του μήνα είναι ο Θεόδωρος Κυρίτσης που διατηρεί Γραφείο Κοινωνικών Εξυπηρετήσεων στην Νέα Σμύρνη, Ευξείνου Πόντου 17.


ΕΡΩΤΗΣΗ: Πόσο καιρό δραστηριοποιείστε στην τοπική αγορά;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η επαγγελματική μου πορεία στον ευαίσθητο αυτόν χώρο, άρχισε το 1985. Μαζί με τον πεθερό μου Απόστολο Μαρτίνη – η επιχείρηση του οποίου εκείνη την εποχή ήταν μία από τις πιο καταξιωμένες στην συνείδηση των συμπολιτών μας - εργάστηκα επί πολλά έτη μέχρι που οι συγκυρίες με οδήγησαν στο να ανοίξω την δική μου επιχείρηση μετά το κλείσιμο της επιχείρησης του πεθερού μου.


 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Την δύσκολη αυτή χρονική στιγμή, με ποιόν τρόπο προσελκύετε εσείς πελάτες με βάση τον υπάρχοντα ανταγωνισμό;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όλοι μας βιώνουμε την δυσκολία που υπάρχει στην οικονομική ζωή του τόπου. Η βοήθεια που μπορείς να προσφέρεις στον συμπολίτη σου όταν ζητάει τις υπηρεσίες σου, δημιουργεί έναν στέρεο δεσμό που πηγαίνει παραπέρα από την απλή εμπορική συναλλαγή. Μέσα λοιπόν από ένα ευρύ δίκτυο κοινωνικών γνωριμιών, προσπαθώ να είμαι παρών και να εξυπηρετώ τον πελάτη μου προσφέροντας ένα πλέγμα υπηρεσιών που ανταποκρίνεται στα οικονομικά του και είναι καθ’όλα αξιοπρεπές και έντιμο σε όσα προσφέρει. Η ανθρώπινη προσέγγιση στην δύσκολη ώρα είναι αυτό που μας χαρακτηρίζει.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τα Γραφεία Τελετών βρίσκονται κοντά μας την δύσκολη ώρα της απώλειας ενός δικού μας ανθρώπου με εμφανή πρόοδο των κοινωνικών υπηρεσιών που προσφέρεται στην σημερινή Κοινωνία, τι πιστεύετε ότι συνετέλεσε στο να φτάσει ο επιχειρηματικός κλάδος που ανήκετε σε αυτή την εξέλιξη;
  
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Τα στάνταρ ποιότητος σε κάθε προϊόν ή υπηρεσία τα θέτει ο ίδιος ο καταναλωτής. Οι επιχειρήσεις  πρέπει πάντα να προσαρμόζονται σε αυτόν τον κανόνα. Αν δεν προσαρμοσθούν, θα χαθούν! Το ίδιο συνέβη και με τα γραφεία τελετών. Όλοι προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στα σύγχρονα στάνταρ, πχ: σωστά στημένα καταστήματα με σωστό διάκοσμο και όχι λαμπάδες και μανουάλια, μοντέρνος εξοπλισμός, έντιμη τιμολογιακή πολιτική.
  

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Είναι η αποτέφρωση των νεκρών ζήτημα των καιρών; Πώς γίνεται η αποτέφρωση στην Ελλάδα;  Ένα ζήτημα που είναι αμφιλεγόμενο και έχει πυροδοτήσει πολλές συζητήσεις, είναι αυτή της καύσης των νεκρών. Η Εκκλησία της Ελλάδος, σαφώς είναι αντίθετη έχοντας προτάξει τα θεολογικά της επιχειρήματα, ωστόσο και η άλλη πλευρά μπορεί να αντιτάξει την ολοένα και αυξανόμενη έλλειψη χώρων ταφής αλλά και το γεγονός ότι κάποιοι πολίτες δεν επιθυμούν την κλασσική ταφή.
  
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Φαίνεται λοιπόν ότι ακόμα, μία επένδυση για καύση των νεκρών στην Ελλάδα δεν είναι «ώριμη» να γίνει ούτε οικονομικά αλλά ούτε και ψυχολογικά. Καθώς θα προσκρούει στην παράδοση των Ελλήνων και στο ισχυρό θρησκευτικό τους συναίσθημα. Παρ’όλα αυτά, χρήσιμο θα ήταν η Πολιτεία να προσφέρει αυτή την δυνατότητα στην Ελλάδα και να αποφεύγουμε την ταλαιπωρία του εξωτερικού. Το Γραφείο μας δίνει την δυνατότητα της καύσης των προσφιλών μας προσώπων στην γειτονική Βουλγαρία.


  

ΕΡΩΤΗΣΗ: Κατά καιρούς ακούγονται μεμονωμένες περιπτώσεις συναδέλφων σας που προσφέρουν συγκεκριμένες υπηρεσίες οι οποίες δεν μπορούν να κοστολογηθούν επακριβώς, όπου πολλοί «διαφημίζουν» υπηρεσίες, δίχως όμως να τηρούν τα ελάχιστα προβλεπόμενα. Πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν τα μεμονωμένα περιστατικά που δυσφημίζουν εσάς τους υγιείς επιχειρηματίες του κλάδου;
  
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Προσπαθούμε με μία σωστή τιμολογιακή πολιτική να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό επίπεδο σέρβις σε οποιαδήποτε τελετή, υποσχόμενοι ακριβώς αυτά που θα παραδώσουμε. Άρα, χρειάζεται ο κάθε πελάτης να συζητά διεξοδικά με τον εργολάβο τι του προσφέρει και σε τι κόστος. Αρκετά  γραφεία δεν το κάνουν. Διαφημίζουν υπηρεσίες που είναι ασαφείς, χωρίς συγκεκριμένο κόστος και με μειωμένο επίπεδο σέρβις και υλικού. Η εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο που γνωρίζεις ότι θα ανταποκριθεί σε αυτό που ζητάς, είναι θεμελιώδης στην επιλογή ενός γραφείου τελετών. Σε αυτό ακριβώς το σημείο στηρίζουμε την παρουσία μας στην πόλη της Νέας Σμύρνης. Πολύ εύκολα λοιπόν ο πολίτης μπορεί να απομονώσει  τον κακό επαγγελματία και να επιβραβεύσει τον συνεπή.

Διαβάστηκε 3878 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Friday, 26 January 2018 16:48
 Δημήτρης Πανταζής

 

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης

 

Εκδότης εφημερίδας "Η Φωνή της Νέας Σμύρνης"

Ο Δημήτριος Αντ. Πανταζής γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη το 1981 και κατάγεται από την Μικρά Ασία μέσω των παππούδων του Δημήτριο Ιωαν. Πανταζή που γεννήθηκε στην Σμύρνη, Ευγενία Πανταζή το γένος Νικολαίδη που γεννήθηκε στο Οδεμήσιο και Δημήτριο Καχριμάνη που γεννήθηκε στο Αϊδίνιο. Γονείς του είναι ο Αντώνιος Πανταζής που γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη και η Ασπασία Καχριμάνη που γεννήθηκε στην Στυλίδα.

Έχει σπουδάσει Ειδικός Ναυτιλιακής Κατεύθυνσης και Ειδικός Φοροτεχνικού Γραφείου σε δύο Ι.Ε.Κ. του Δημοσίου. Στο διάστημα 2003 έως 2010 εργάστηκε σε φορείς του Ιδιωτικού και του Δημοσίου τομέα.

Αρθρογραφεί ακατάπαυστα στον έντυπο τοπικό τύπο από το 2006 εώς και το 2010 σε εφημερίδα της Νέας Σμύρνης εβδομαδιαίας κυκλοφορίας. Στο διάστημα Ιούνιος έως και Σεπτέμβριος 2010 εργάζεται ως αρχισυντάκτης σε ημερήσια εφημερίδα της Γλυφάδας.

Τον Ιανουάριο του 2011 αναλαμβάνει εκδότης στην "Φωνή της Νέας Σμύρνης", την εφημερίδα που ίδρυσε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής το 1964. Παράλληλα με την έκδοση της εφημερίδας ασκεί το ελεύθερο επάγγελμα υπό τις ιδιότητες του διαφημιστή, γραφίστα και κατασκευαστή ιστοσελίδων.

Εκδίδει και διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα στα εννέα βιβλία που έγραψε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής για την ιστορία της Νέας Σμύρνης με τίτλο "Νέα Σμύρνη - Το Χρονικό μιας Πόλης".

Εκλέγεται πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης το 2014 με την Δημοτική Παράταξη "Συμμαχία Πολιτών για την Νέα Σμύρνη".

Ως Δημοτικός Σύμβουλος ορίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Σμύρνης από τον Σεπτέμβριο 2014 έως και τον Φεβρουάριο 2017 μέλος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής όπου ομόφωνα από την ίδια την Επιτροπή εκλέχθεκε Αντιπρόεδρός της, καθώς και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Νέας Σμύρνης «Κέντρο Δραστηριότητας και Κοινωνικής Προστασίας παιδιών και νέων Νέας Σμύρνης (Εθνική Στέγη) εκπροσωπώντας την Δημοτική Παράταξη της Αντιπολίτευσης "Συμμαχία Πολιτών για την Νέα Σμύρνη".

Από Μάρτιο 2017 έως και Αύγουστο 2019 που λήγει η τωρινή Δημαρχιακή θητεία είναι μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στις Ενιαίας Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς και μέλος στην Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Συμμετέχει ως μέλος στους τοπικούς Συλλόγους και Σωματεία της Νέας Σμύρνης "Εστία" (Σωματείο Μικρασιατικής Μνήμης) και στον "Φοίνικα" (Εξωραϊστικός Ψυχαγωγικός και Πνευματικός Σύλλογος) στο όποιο έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος τα έτη 2014 και 2015.

Το 2015 ίδρυσε μαζί με ακόμα 24 Νεοσμυρνιούς το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη» στο οποίο σήμερα διατελεί Πρόεδρος.